Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Τσιπουράδικα - Ουζερί - Πατήσια, Αθήνα
Φεβ
21
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Αν και θα μπορούσα να ζω τρώγοντας μόνο ψάρι, το ψαρικό στην Αθήνα δεν το πολυέχω σε υπόληψη και δεν το επιδιώκω κιόλας. Καλά αν βρεθώ προς Πειραιά ή στην παραλιακή Σουνίου, θα πάω στην ψαροταβέρνα και θα φάω. Ομως στο δήμο Αθηναίων μέσα μπα, δεν θα το προτιμήσω, δεν ξέρω γιατί, μαλλον δεν τύχαινε, μάλλον κακώς, όπως αποδεικνύεται.

Οι Μουριές (κάθε ελληνική πόλη έχει τουλάχιστον ένα μέρος για φαγητό που το λενε Μουριες -κατά προτίμηση σε πλατεία) είναι ένα εντελώς basic ουζερί γειτονιάς, που δεν προσπαθεί καθόλου να είναι όμορφο και θελκτικό. Καθόλου δε μας αφορά αυτό όμως, αρκεί να καίει η σόμπα αερίου που ζεσταίνει τη σκεπαστή βεράντα -όπου και καθήσαμε. Πριν αποφασίσουμε τι θα παραγγείλουμε, ήρθε μπροστά μας ένα βουνό -κυριολεκτικά- γαύρος μαρινάτος, σκορδάτος και ωραιότατος και τσίπουρο βολιώτικο Αποστολάκη. Μετά έχουμε και λέμε:

-Ντοματοκεφτέδες, ελαφροτηγανισμένοι τόσο που τους λες και light
-Kαλαμάρια ψητά -μαλακό, ζουμερά και ας ήταν μεγαλούτσικα
-Γαριδάκια μικρά τηγανητά, τρώγονται και με το ουίσκι, σαν φιστίκια.

- Μεγάλες μερίδες ζοχών με κολοκυθακια και ντοματοσαλάτας. Καλό ελαιόλαδο.
-Φάβα ζεστή ακόμα ήρθε, με τα σχετικά κρεμμύδια.
-Κεφαλοτύρι σαγανάκι (λίγο άσχετο με τα προηγούμενα, αλλά για ψυχολογικούς λόγους, το θέλαμε)

Το στοκ από παγάκια ανανεώθηκε όσο έπρεπε, το ψωμί επίσης και περάσαμε μια χαρά, φάγαμε ωραία. Πληρώσαμε €15/άτομο, πολύ λογικά,