Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνες ταβέρνες - Αγ.Δημήτριος, Αθήνα
Φεβ
22
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Ως πιστός ακόλουθος του μπαμπά fratello…δεν θα μπορούσα να αγνοήσω το Σούμα Κολοκύθι, έτσι μπήκε αμέσως μόλις διάβασα την κριτική του, στη wish list μου και έπραξα πολύ καλώς. Έτσι έσυρα το παρεάκι μου προς εκείνα τα μέρη με την σχεδόν απόλυτη σιγουριά ότι θα το απολαμβάναμε. Έτσι κι έγινε.

Σάββατο 7/2/15 το επισκεφθήκαμε 4 άτομα.

Το μαγαζί δεν βρίσκεται σε κεντρικό δρόμο, παρόλα αυτά η καλή δουλειά απ’ ότι φαίνεται ανταμείβεται, αν κρίνω από την επισκεψιμότητά του. Είναι απέναντι από πολυκατοικίες, γωνιακό με αρκετά μεγάλο εξωτερικό χώρο, ο οποίος διαμορφώνεται σιγά-σιγά κατάλληλα ώστε να φιλοξενήσει τον κόσμο όταν ανοίξει ο καιρός και απ’ ότι φαίνεται θα είναι πολύ όμορφα. Πριν την πόρτα εισόδου υπάρχει ένα μικρό παρτέρι με κάθε λογής βότανα και μυρωδικά…θυμάρι, ρίγανη, δεντρολίβανο, λεβάντα κ. α. τα οποία χρησιμοποιούνται απλόχερα στα πιάτα που σερβίρουν.

Ο εσωτερικός χώρος δεν είναι πολύ μεγάλος. Είναι όμως ενιαίος ορθογώνιος, καθαρός, φωτεινός και ευχάριστος. Αριστερά βρίσκεται η ανοιχτή κουζίνα, και αυτό που μου αρέσει πολύ είναι το γεγονός ότι συνδυάζει ρετρο στοιχεία με βιομηχανικό-μοντέρνο στυλ μαζί. Το μωσαϊκό με τον παλιό καθρέφτη και το σερβάν με τα φωτάκια στη γυάλα καθώς μπαίνουμε δεξιά δίνουν μια πολύ ζεστή και οικία εικόνα, ενώ δένουν περιέργως αρμονικά με τα μεγάλα μπουριά στην ψηλοτάβανη οροφή, αλλά και με τον τοίχο στο βάθος με τους τσιμεντόλιθους, τα σιδερένια πλαίσια της τζαμαρίας και τις σιδερένιες πόρτες που οδηγούν στις τουαλέτες (οι οποίες ήταν αξιοπρεπέστατες).

Το μόνο μείον είναι το τσιγάρο που εκείνο το βράδυ τουλάχιστον που πήγαμε εμείς επιτρεπόταν κανονικότατα και στέρησε στον χώρο το 4άρι. Και αυτό μάλλον θα πρέπει να γίνει κανόνας από όλους τελικά. Βέβαια αυτό συνεπάγεται ότι ελάχιστα εστιατόρια θα συγκεντρώνουν 16 βαθμούς συνολικής βαθμολογίας…! Κανονικά έτσι πρέπει όμως. Παρόλα αυτά, δεν μ’ αρέσουν οι αδικίες, γι’ αυτό οφείλω να πω ότι ο εξαερισμός ήταν πολύ καλός, γιατί όταν επιστρέψαμε στο σπίτι τα ρούχα μας δεν είχαν μυρωδιές ούτε από την κουζίνα, ούτε από τα τσιγάρα. Αυτό δεν αναιρεί βέβαια ότι τα εισπνεύσαμε…

Η εξυπηρέτηση άκρως ευγενική και από τα τρία νέα παιδιά, από την πρώτη κι όλας στιγμή που μας υποδέχθηκαν κατά την είσοδό μας, αλλά και μετέπειτα στο τραπέζι που μας αντιμετώπισαν με προθυμία, με χιούμορ (όποτε τους παροτρύναμε κι εμείς, άλλωστε η διάθεση ήταν πολύ καλή γενικότερα εκείνο το βράδυ) αλλά και σβελτάδα παράλληλα. Μάλιστα προθυμοποιήθηκαν να μας ρωτήσουν αν θέλουμε να μας αλλάξουν τραπέζι ώστε να είμαστε πιο άνετα (ειδικά όταν άκουσαν τι παραγγείλαμε). Κανένα παράπονο.

Πληροφοριακά μας ενημέρωσε ο ένας σερβιτόρος ότι έχουν έρθει από την Πάρο, στην οποία διατηρούν ψαροταβέρνα, για να βοηθήσουν τον φίλο τους να στήσει το μαγαζί του και σε λίγο καιρό που θα έχει ρολάρει το πράγμα, θα επιστρέψουν.

Από το φαγητό τώρα, έχουμε πολύ καλές εντυπώσεις και σίγουρα θα επιστρέψουμε σύντομα για επαναλήψεις αλλά και δοκιμή νέων γεύσεων από τον συνοπτικό του (στα θετικά) κατάλογο.

Ξεκινήσαμε με εμφιαλωμένο νερό το οποίο ζητήσαμε ευγενικά να αντικατασταθεί με κανάτα, πράγμα που έγινε χωρίς αντίρρηση. Στη συνέχεια μας έφεραν ψωμάκι φρέσκο ζυμωτό πολύ ωραίο και ένα πολύ ωραίο ντιπ από παντζάρι, πολύ όμορφα παρουσιασμένο σ’ ένα μακρόστενο σερβίτσιο με ένα μπολάκι με ελαιόλαδο και μυρωδικά. Πολύ καλή αρχή.

Παραγγείλαμε:

- Σούπα βελουτέ πατάτας (δύο μερίδες) με πράσο και σέλερυ, που ήταν συμπαθητική όμως με δύο επισημάνσεις, γιατί η αλήθεια είναι ότι είχα περισσότερες προσδοκίες από αυτό το πιάτο καθώς είμαι λάτρης παντός είδους σούπας. Το σέλερυ -που αν κρίνω από το χρώμα της σούπας πρέπει να ήταν σεληνόριζα αλλά δεν έχει σημασία γιατί το γευστικό αποτέλεσμα είναι ίδιο-, δεν "ακουγόταν" όσο θα ήθελα, για την ακρίβεια σχεδόν καθόλου. Στην παρατήρησή μου αυτή όταν μας ρώτησαν πως μας φάνηκε, μας είπαν ότι δεν τρώει πολύς κόσμος το σέλερυ και γι’ αυτό δεν βάζουν πολύ. Επίσης θα την ήθελα πιο αραιή γιατί έφερνε προς πουρέ μεριά, τόσο πηχτή ήταν.

- Τυροκαυτερή τέλεια, με την κατάλληλη κάψα, σε πολύ καλή μερίδα συνοδευόμενη από πιτούλες κομμένες.

- Κολοκυθάκια ζουλιέν, το σήμα κατατεθέν του μαγαζιού, στεγνά από κάθε ίχνος λαδιού αλλά ζουμερά ταυτόχρονα. Πολύ ωραία.

- Πατάτες τηγανιτές χειροποίητες με δύο αυγά μάτια και χοντροτριμμένο κασέρι, σαν πιάτο ημέρας, ωραία.

- Ταλαγάνι ψητό με μαρμελάδα βερύκοκο, αποξηραμένα φρούτα και ρόκα με μια σως, ένα ο ν ε ι ρ ε μ έ ν ο πραγματικά ορεκτικό, με τέλεια παρουσίαση επίσης. Έπρεπε να πάρουμε και δεύτερο, πως την κάναμε αυτή τη βλακεία;;

- Κότσι χοιρινό με την πετσούλα του, αξιοπρεπέστατο και μυρωδάτο με πολύ ωραίο στήσιμο πιάτου, αφού συνοδευόταν από έναν θαυμάσιο πουρέ καρότου στολισμένο με πάπρικα και βασιλικό. Καταλαβαίνετε ότι οι χρωματικές και μόνο αντιθέσεις του πιάτου το έκαναν ελκυστικότατο πριν ακόμα μπει στο στόμα. Η συνέχεια ήταν εξίσου ενδιαφέρουσα γευστικά. Ένα μπολάκι με λίγη μουστάρδα θα την ήθελα βέβαια γιατί το χοιρινό το τραβάει το σινάπι…!!!

- Ριζότο μανιταριών με λάδι τρούφας, πάρα πολύ καλό

- Πανσέτα σιγοψημένη, επάνω σε πατατούλες με μια νόστιμη σως, και ένα ντιπ νομίζω πιπεριάς φλωρίνης, λουκούμι πραγματικά παρότι είχε μπόλικο λιπάκι…ίσως μας έπεσε πολύ με το κότσι.

Ήπιαμε μισό κιλό λευκό κρασί, 2 κόκα κόλες και μας κέρασαν αρκετά σφηνάκια (νομίζω) σούμας, δεν θυμάμαι ακριβώς τι μας είπαν ότι ήταν, αλλά λογικά ήταν το ομώνυμο ποτό. Επειδή έχω μια ασχετοσύνη, εμένα μου έμοιαζε με ρακή στη γεύση. Τώρα να πω την αλήθεια δεν ξέρω αν η λεγόμενη σούμα μοιάζει με την ρακή αλλά διάβασα ότι η σούμα (στην Χίο τουλάχιστον) γίνεται κατά βάση από απόσταγμα σύκου και αναμειγνύεται και με άλλα φρούτα, σταφύλια κτλ…

Τα γλυκά που παραγγείλαμε ήταν:

- Σάντουιτς σοκολάτας με παγωτό, δηλαδή 2 κομμάτια σαν κεικ αλλά όπως μας είπαν πρόκειται για το μείγμα που φτιάχνεται το σουφλέ αλλά το ψήνουν πιο πολύ και γίνεται κεκοειδές και λίγο πιο ζουμερό στο κέντρο κι ανάμεσα τους μια μπάλα παγωτό βανίλια, απλά συμπαθητικό, χωρίς να μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα.

- Πορτοκαλόπιτα που τα σπάει…!!!! Λες και ήρθε για να σώσει την κατάσταση. Είναι αυτή η πατσαβουριαστή με το φύλλο ανάμεσα… εξαιρετική!!! Παρότι δεν μου αρέσει ο ρόλος του πορτοκαλιού σαν “βασικός παίχτης” σε γλυκό, παρά μόνο ως ενισχυτικό γεύσης (ξύσμα) και γενικότερα ορκίζομαι στην σοκολάτα, εδώ το σκορ ήρθε 0-1! Συνοδευόταν κι αυτή με μια γενναιόδωρη μπάλα παγωτό από πάνω ένα κομμάτι πορτοκάλι πασπαλισμένο με κανέλα και άχνη ζάχαρη. Αυτά, μας είπαν στο τέλος ότι ήταν κερασμένα. Πολύ ωραία κίνηση.

Αν όμως κρίνω από την κριτική της φίλης tzias που μόλις διάβασα πριν κλείσω την κριτική μου, μάλλον αυτή η κίνηση δεν γίνεται σε όλους, κι όπως έχω ξαναπεί, πιστεύω ότι κέρασμα -είτε αυτό είναι ποτό, είτε γλυκό-, θα πρέπει να χαίρουν όλοι οι πελάτες ανεξαρτήτου μέρας ή λογαριασμού. Γι’ αυτό θα πρέπει να το προσέξουν λίγο αυτό το σημείο, αν και θέλω να πιστεύω ότι δεν έγινε εσκεμμένα.

Τις τιμές δεν τις αναφέρω αναλυτικά γιατί στην απόδειξη δεν αναγράφονται ονομαστικά, όμως θυμάμαι σίγουρα το κότσι στα 14€, την πανσέτα στα 10,50€ και το ριζότο στα 9,50€. Ορεκτικά από 4,50 έως 7 λίγο τσιμπημένα, ιδίως οι σούπες (6 ή 7€) που όπως και να’ χει είναι υπερτιμημένες.

Σαν τελική…σούμα όμως, μας ήρθε στα 84,30€ ήτοι 21€/άτομο και σίγουρα το vfm δεν θα μπορούσε παρά να αξίζει 4 ντομάτες στην βαθμολογία αφού η ποιότητα όσων πιάτων δοκιμάσαμε ήταν Άριστη και η ποσότητα Υπεραρκετή!!! Μπράβο για την προσπάθεια αυτή, εύχομαι και το πιστεύω ότι θα πάει πολύ καλά. Εμείς θα επιστρέψουμε σύντομα.

ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ!!!

Υ. Γ.: Μπαμπά «f» έγραψες πάλι!!!

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια