Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Τοπική ελλ. κουζίνα - Κορυδαλλός, Αθήνα
Φεβ
25
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
17-25

Εαν είσαι από την Κρήτη, ή απλώς αγαπάς ό, τι αυτή αντιπροσωπεύει(φιλοξενία, αρχοντιά, καλό φαγητό) τότε, νομίζω, ότι η Πασιφάη είναι το καλύτερο μαγαζί για να νιώσεις ότι είσαι στην Κρήτη. Σε υποδέχονται μαυροπουκαμισάδες με χειραψία ένα προς ένα και σε καλωσορίζουν στο "σπίτι" τους με γνήσια δυνατή τσικουδιά. Ο χώρος ζεστός, οικογενειακός με φωτογραφίες στους τοίχους από την οικογένεια του ιδιοκτήτη, κιλίμια, κουδούνες.

Στο φαγητό τώρα: το μενού μεγάλο, δεν ξέρεις τι να πρωτοπαραγγείλεις. Εμείς ημασταν τέσσερα άτομα και μετά από διεργασίες πήραμε:
-σαλάτα του τρούλλου(φοβερά δροσερή με απάκι, γραβιέρα και ξεροψημένους αμανίτες)
-κρεμμυδοκαλίτσουνα(τέλεια)
-στάκα(καλή)
-σφακιανό τσιγαριαστό(ίσως το καλύτερο που έχουμε φάει)
-τηγανητό κουνέλι(συμπαθητικό)
-γαμοπίλαφο με αίγα(αρκετά καλο)
-χανιώτικο λουκάνικο(καταπληκτικό)
-χοχλιούς(πολύ καλοί αν και θα τους θέλαμε με κρούστα από αλεύρι)

Επίσης ήπιαμε ένα κιλό κόκκινο κρασί και δοκιμάσαμε και το μαρουβά τους που πραγματικά είναι πολύ καλός-πράγμα σπάνιο-και δεν ξίνιζε όπως οι περισσότεροι που σερβίρονται ακόμα και στην Κρήτη. Μας κέρασαν και μια πιατέλα λουκουμάδες
και όλα αυτά κόστισαν 81 ευρώ μαζί με 8 ευρώ για τη ζωντανή μουσική και μας φάνηκαν λογικά γι αυτά που προσέφεραν. Μακάρι να είναι τόσο καλό και το μαγαζί που ανοίγουν στη Γλυφάδα και να παραμείνει γνήσιο και φιλόξενο.

Θα ξαναπάμε γιατί υπάρχουν τόσα πράγματα να δοκιμάσουμε ακόμα και γιατί μας άρεσε που νιώσαμε αυτή την ιδιαίτερη "μυρωδιά"της Κρήτης που τόσο αγαπάμε και μας λείπει.