Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Π.Φάληρο, Αθήνα
Φεβ
24
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
-

Σαββατοβραδο και σκεφτηκαμε με την παρεα μου να επισκεφτουμε το εστιατοριο ψαραδες που ειχαμε επανειλημενως δει περνωντας απο την οδο Ζησιμοπουλου αλλα ποτε δεν καταφεραμε να δοκιμασουμε τις γευσεις του.

Ειχαμε κλεισει τραπεζι και φτασαμε στο μαγαζι κατα τις 9.30. Ο κοσμος αρκετος στο μαγαζι αλλα η ατμοσφαιρα πολυ πολιτισμενη και ο διακοσμος του μαγαζιου εκπληκτικος για τα δικα μου γουστα με βαση αυτα που προσφερει το μαγαζι ( ψαρικα γενικα ). Θα μπορουσε καποιος αν απομονωσει το μαγαζι απο την απροσωπη οδο ζησημοπουλου να θεωρησει οτι ειναι σε καποιο παραλιακο μαγαζι η ακομα σε καποιο νησι. Ολα τα χρωματα στο λευκο και η διακοσμηση πολυ προσεγμενη χωρις υπερβολες.

Η υποδοχη εξαιρετικη και ολοι οι σερβιτοροι προθυμοι σε καθε νευμα.
Μολις καθισαμε και τακτοποιηθηκαν τα κουβερ μας προσεφεραν μια σουπα απο κολοκυθι ( ετσι την ανεφεραν ) η οποια θα μπορουσε να ειναι ισως και το καλυτερο πιατο της βραδιας..

Απο πρωτα πηραμε μια κυκλαδιτικη σαλατα η οποια αν και φρεσκια και με σωστο στησιμο και σωστη αναλογια τυριου οφειλω να ομολογησω οτι ηταν" λουσμενη " στην σως μπαλσαμικου. Προτιμω την σως σε λιγοτερη ποσοτητα να μην καταβρεχει ολο το πιατο απλα να υγραινει το μαρουλι και να δινει μια γευση τοσο - οσο.

Πηραμε επισης ενα καρπατσο σολωμου που ηταν απαυγασμα γευσης, με το λεμονι (η λαιμ) σε υπερβολη ( αλλα αυτο ειναι κατι που μου αρεσει ) να ειναι ενα πιατο που μπορει να αποτελεσει ανετα τον μεζε του εκαστοτε καλου κρασιου που θα συνοδευσει το ξεκινημα.

Πηραμε επισης καποια ρολα κολοκυθιου τα οποια αν και ενθουσιασαν την παρεα εγω τα βρηκα επιεικως αδιαφορα. Μια απλη πιτα περιτεχνα παρουσιασμενη.
Σαν κυριως πιατα δοκιμασαμε ενα φιλετο απο λαυρακι με μια οντως πολυ καλη σως απο πατζαρι. Το λαυρακι αψογα ψημενο χωρις να ειναι κατι το εκπληκτικο.
Εγω πηρα ενα κριθαρωτο με σουπιες ψημενο στο μελανι της σουπιας το οποιο αν και σαν food styling ξενιζει εως και απωθει γευστικα ηταν σε πολυ καλα επιπεδα γκουρμε εστιατοριου.

Τελος θα ηθελα να σχολιασω το πιο εντυπωσιακο απο το εστιατοριο αυτο. Εχοντας μια ιδιαιτερη σχεση με το κρασι ( δεν λεω το καλο γιατι αυτο ειναι καθαρα υποκειμενικο ) εμεινα εκπληκτος οταν ενα κυριος του μαγαζιου μου εφερε την wine list. Ισως η πληρεστερη wine list που εχω δει σε αντιστοιχα μαγαζια ( σαφως μιλαμε για εστιατοριο και οχι για wine bar ).

Μια πληρης λιστα με παρα πολλες σπανιες ετικετες που δεν βρισκεις ευκολα. Θελοντας λοιπον να δοκιμασω κατι διαφορετικο απο τα κλασικα τετριμμενα " καλα " μπουκαλια ρωτησα τον κυριο που την εφερε αν εχει κατι να προτεινει. και ω του θαυματος ο κυριος εχοντας γνωσεις σομελιε ( οντως οχι θεωρητικα ) μας προτεινε ενα πολυ ευχαριστο σαββατιανο που εφτιαξε σε πολλα σημεια τις αδυναμιες των γευσεων των πιατων.

Σε γενικες γραμμες ενα βραδυ στους ψαραδες δεν το λες χαμενο βραδυ γευστικα και περιβαλοντολογικα. Απλα θεωρω οτι στο θεμα της γευσης οταν θελεις να μπεις και να θεωρεισαι μερος των αναλογων εστιατοριων μπορει πολλα περισσοτερα.