Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Bar Restaurants - Σύνταγμα - Κέντρο, Αθήνα
Φεβ
25
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Χαίρομαι ιδιαίτερα που η πρώτη μου κριτική στο ask4food είναι πολύ θετική και αφορά ένα χώρο που επισκέφθηκα σήμερα για πρώτη φορά. Το Φουάρ, λοιπόν, είναι πολύ εύκολα προσβάσιμο από τον σταθμό Μοναστηρακίου και βρίσκεται στον πρώτο όροφο ενός (υπό ανακαίνιση;) νεοκλασσικού.

Ο χώρος, με το αίθριο, τα φυτά και τα χρώματά του, αποπνέει απρόσμενη και καλοδεχούμενη φρεσκάδα. Είναι άκρως ιδιαίτερος και καθόλου επιτηδευμένος.
Παρότι φτάσαμε μαζί με μέρος του προσωπικού την ώρα που άνοιγε, η εξυπηρέτηση (μεγάλη πληγή των ελληνικών χώρων εστίασης/διασκέδασης) ήταν άμεση και φιλική στα πλαίσια της επαγγελματικότητας: μία ευγενέσταση νεαρή κυρία, συνεπικουρούμενη από άλλη μία, πήραν αμέσως την παραγγελία μας, ανταποκρίθηκαν άμεσα στην παράκλησή μας για χαμηλότερη ένταση της (ευχάριστης, ambient) μουσικής και, βλέποντας ότι ήμασταν δύο άτομα που παρήγγειλαν ένα πρώτο και τρία κυρίως (δύο εκ των οποίων με noodles), δε δίστασε

1. να μας πει ότι ήταν παραπάνω από αρκετά και
2. να προτείνει την αντικατάσταση του ενός πιάτου με noodles με ένα άλλο ώστε να έχουμε σφαιρικότερη άποψη της κουζίνας. Σε περίπτωση δε που δεν μας άρεσε η πρότασή της, είπε ότι θα μας έφερνε gratis το πιάτο της πρώτης επιλογής μας. Θεωρώ θετικότατη αυτή την προσέγγιση του service, πολλώ δε μάλλον που μας έβλεπαν για πρώτη φορά.

Πήραμε λοιπόν:
- Vegetarian spring rolls, θαυμάσια τηγανισμένα, τραγανά αλλά όχι στεγνά, με μυρωδάτη γέμιση και τη γνωστή συνοδευτική σαλτσούλα

- Pad Thai με γαρίδες: ΥΠΕΡΟΧΟ πιάτο, ίσως το καλύτερο όλων, με τον φρέσκο κόλιανδρο σερβιρισμένο ξεχωριστά και τα υπόλοιπα συνοδευτικά (ζάχαρη, μπούκοβο, τριμμένο φυστίκι και lime) στις άκρες του πιάτου για προσθήκη κατά βούληση. Παρότι τα noodles ήταν πιο λεπτά από αυτά που τρώγαμε στην Bangkok, το πιάτο μας γύρισε πίσω στις γεύσεις αυτού του ταξιδιού, έτσι καλοεκτελεσμένο που ήταν.

- Μοσχάρι με oyster sauce σερβιρισμένο με ένα μπώλ από καλοβρασμένο και μυρωδάτο ρύζι basmati: Ωραίο κρέας, ζωντανά λαχανικά (lemongrass, φρέσκο κρεμμυδάκι, μανιτάρια) με τη χαρακτηριστικά αλμυρή-umami γεύση της oyster sauce να συνδυάζεται αρμονικά- σχεδόν να επιζητά- τη συνδρομή του ρυζιού.

- Red curry chicken: Ήταν η πρόταση της σερβιτόρας- και αυτό σερβιρισμένο με ένα μπώλ ρυζιού basmati. Τι ευχάριστη έκπληξη! Το κοτόπουλο ζουμερό σε σάλτσα red curry (καθόλου καυτερό, πολύ αρωματικό) με κρέμα, τοματίνια και καραμελωμένα τραγανά κρεμμύδια. Το μπωλ του ρυζιού άδειασε στο πιάτο και ειλικρινά, παρότι χορτασμένες, δεν μπορούσαμε να σταματήσουμε να τρώμε!
Μας προσέφεραν ωραιότατη mousse chocolat με φρέσκες φράουλες, ενώ το γεύμα είχαν ανοίξει prawn crackers με sweet chilli sauce (ανανεώθηκαν με χαμόγελο όταν ζητήθηκε).

Ο λογαριασμός για τα παραπάνω, μαζί με ένα μπουκάλι Riesling, έναν εξαιρετικό espresso και μία cola light ανήλθε στα 60,50 ευρώ.
Προτείνεται ανεπιφύλακτα!

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια