Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Χολαργός, Αθήνα
Φεβ
25
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Δύο επισκέψεις μέσα σε τρεις μέρες στο Κουκουνάρι; Κι όμως! Την περασμένη εβδομάδα βρέθηκα στο εστιατόριο της Μεσογείων βράδυ Παρασκευής και μεσημέρι Κυριακής και το καταευχαριστήθηκα και τις δύο φορές. Αναμένεται λοιπόν να υπάρξουν πολλές ακόμα επισκέψεις και δικαίως, μιας και το σκηνικό συνοψίζεται σε πολύ ωραίες γεύσεις, ευγενέστατο προσωπικό, πολύ καλές τιμές και μπόνους το ότι είναι πολύ κοντά στο σπίτι μου!

Παρασκευή βράδυ και μέσα στην παγωνιά κινήσαμε με την αδερφή μου και μια φίλη μας μετά από κράτηση να δοκιμάσουμε τις νοστιμιές του Κουκουναριού, για το οποίο τόσα θετικά σχόλια είχαμε διαβάσει. Και μιας κι έγινε το κρας τεστ και τα καλά λόγια επιβεβαιώθηκαν, το μεσημέρι της Κυριακής πήγα τη μαμά μου και τη γιαγιά μου στο δοκιμασμένο πια Κουκουνάρι και με χαρά μεγάλη δηλώνω ότι και το δύσκολο αυτό κοινό ικανοποιήθηκε πλήρως.

Εγώ την αμαρτία μου να την πω: Αρχικά δε μου είχε γεμίσει το μάτι το Κουκουνάρι. Με χάλαγε η τοποθεσία του, στον παράδρομο της Μεσογείων, μου φαινόταν κάπως απρόσωπο κι αφιλόξενο απ’ έξω που το έβλεπα. Έκανα όμως λάθος και το παραδέχομαι. Είναι ένας χώρος που αν και ίσως δε σ’ ενθουσιάζει, τελικά σε κερδίζει. Το λευκό είναι το χρώμα που κυριαρχεί, έχει όμως και ξύλινες αλλά και μεταλλικές λεπτομέρειες που δημιουργούν μια ελαφρώς βιομηχανική αισθητική.

Ιδιαίτερα φωτεινό λόγω της τζαμαρίας που βρίσκεται περιμετρικά, σχετικά καλές αποστάσεις μεταξύ των ευρύχωρων τραπεζιών, ωραία η ανοιχτή κουζίνα και πολύ καλός εξαερισμός, φεύγοντας δε μύριζαν ούτε τα ρούχα ούτε τα μαλλιά. Και φυσικά ειδική μνεία στο ότι είναι 100% άκαπνο, άρα ένα τεράστιο μπράβο σε αυτό.

Το προσωπικό εξαιρετικό. Ευγενέστατοι, χαμογελαστοί, πρόθυμοι, επεξηγηματικοί και άμεσοι. Μόνο την Κυριακή σε κάποια φάση που γινόταν χαμός υπήρξαν κάποιες καθυστερήσεις, αλλά στο πλαίσιο του φυσιολογικού και, άντε, να το πω κι αυτό, μέσα στον κυριακάτικο χαμό παρέλειψαν να μας φέρουν με το λογαριασμό το κέρασμα κάποιου λικέρ που συνηθίζουν, αλλά μικρό το κακό. Ιδίως αν αναλογιστείς ότι το νόστιμο και φρεσκότατο ψωμί που φέρνουν στην αρχή και συνοδεύουν με κάποιο ντιπ δεν το χρεώνουν, ενώ και το νερό έρχεται αυστηρά σε κανάτα και ανανεώνεται τακτικά.

Ο κατάλογος είναι περιορισμένος -με την καλή έννοια, ακριβώς στο μέγεθος που πρέπει να είναι, δηλαδή-, και εμπνευσμένος, με διάφορες λαχταριστές επιλογές. Οι μερίδες να σημειώσω είναι ιδιαίτερα πλούσιες, οπότε λάβετέ το υπόψιν αυτό στην παραγγελία σας. Εμείς την πρώτη φορά σκάσαμε κι αφήσαμε πράγματα, τη δεύτερη όμως δεν έμεινε τίποτα απολύτως.

Βράδυ Παρασκευής, λοιπόν, και ξεκινάμε με πεντανόστιμη σαλάτα παντζάρι με σάλτσα γιαουρτιού, τριμμένο καρότο και φρέσκο κρεμμυδάκι. Εξαιρετική, δροσιστική, πλούσια, ιδανική για τους φίλους του γευστικού θαύματος που λέγεται παντζάρι. Συνεχίσαμε με σουφλέ ταλαγάνι μέσα σε φύλλο κανταΐφι, με πάπρικα και σος μελιού: με μια λέξη μόνο, υπέροχο! Καταναλώστε άμεσα, τρώγεται ζεστό.

Το απόλυτο πιάτο για μένα ήταν το ρολό κοτόπιτας. Σε γιαννιώτικο, λέει, φύλλο, με κρεμμύδια και πράσινη πιπεριά. Και προσθέτω εγώ, με τέλεια τυρένια κρούστα να ξεχύνεται στις άκρες του πεντανόστιμου φύλλου, μοσχοβολιστό, με μοναδικά πλούσια και γευστική γέμιση, φανταστικό πιάτο. Μην τυχόν και δεν το δοκιμάσετε.

Για τη συνέχεια πήραμε ριζότο μανιταριών με λάδι τρούφας, το οποίο ήρθε σε πολύ μεγάλη μερίδα και παρά το ικανοποιητικό του χύλωμα, δεν μας ενθουσίασε και μας έπεσε και πολύ βαρύ. Ήταν το πιάτο που απολαύσαμε λιγότερο.

Για το τέλος καταλήξαμε με το χοιρινό κότσι, καθώς είχε διαβάσει η αδερφή μου ότι είναι πολύ καλό. Πράγματι, καλό ήταν, πολύ μαλακό σίγουρα και γευστικό, εγώ όμως δεν είμαι πολύ του κοτσιού κι έτσι δεν ξετρελάθηκα. Ίσως για τους φίλους να είναι αλλιώς.

Για τα παραπάνω, με μισό κιλό πολύ καλό χύμα λευκό κρασί (μοσχάτο) μας πήγε συνολικά 46,20 ευρώ. Εξαιρετικό VfM, ασυζητητί.

Και συνεχίζω με τα της Κυριακής, που, όπως ήταν αναμενόμενο, ξαναπήραμε το σουφλέ ταλαγάνι καθώς και το ρολό κοτόπιτας και τολμώ να πω ότι ήταν ακόμα πιο πετυχημένα και νόστιμα. Στα υπόλοιπα, διαφοροποιηθήκαμε από την παραγγελία της Παρασκευής, ώστε να δοκιμάσω περισσότερα πιάτα.

Έτσι, επιλέξαμε τη σαλάτα «Κουκουνάρι», η οποία αποτελείτο από διάφορες φρέσκιες και δροσερές πρασινάδες, αγαπημένο κατίκι δομοκού, πιπεριές, κοτόπουλο σχάρας και μια πολύ γευστική βινεγκρέτ με βαλσάμικο και μουστάρδα.

Αυτήν τη φορά πήραμε και τα πικάντικα μπουτάκια κοτόπουλο, με καραμελωμένη σάλτσα σόγιας και καπνιστή πάπρικα με μαντζουράνα (εντάξει, το παραδέχομαι, βλέπω την περιγραφή από το αναρτημένο μενού τους στο ίντερνετ, δεν ξεχώρισα τις λεπτές γευστικές αποχρώσεις της μαντζουράνας! ) Μαντζουράνα ή μη, νοστιμότατα τα μπουτάκια.

Συνεχίσαμε παίρνοντας πάλι για τη μέση τα χοιρινά μπριζολάκια, τα οποία ήταν λεπτά και καλοψημένα και περιχυμένα με μια πολύ νόστιμη σάλτσα ψητού με μεγάλα κομμάτια από κόκκινο πιπέρι. Συνοδεύονταν από εξαιρετικές πατάτες τηγανιτές.

Κι επειδή είχε πάρει το μάτι μου ήδη από την Παρασκευή τα κοντοσούβλια που έδιναν κι έπαιρναν με εντυπωσιακό σερβίρισμα, πήραμε κι ένα χοιρινό κοντοσούβλι, που ήρθε μεν υπερπαραγωγή να κρέμεται από τη μίνι σούβλα του, με τις ωραίες του πιτούλες και τις ακόμα πιο ωραίες του πατατούλες, αλλά γευστικά ήταν το πιο αδιάφορο πιάτο με διαφορά.

Γι’ αυτά όλα, μαζί με μισό κιλό από το ωραίο τους λευκό κρασί και δύο αναψυκτικά, ο λογαριασμός της Κυριακής ανήλθε στα 51,40 ευρώ. Αξίζει πραγματικά τον κόπο το Κουκουνάρι, φυσικά και να πάτε.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 15%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια