Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Τοπική ελλ. κουζίνα - Κεραμεικός, Αθήνα
Φεβ
25
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Σχετικά καινούρια άφιξη στην αγορά του Μεταξουργείου. Απ' έξω όντως το μαγαζί φέρνει πιο πολύ σε μπαρ παρά σε μεζεδοπωλείο αλλά για να είμαστε και δίκαιοι δεν νομίζω ότι σκοπός των παιδιών που έστησαν το Κορόβα ήταν να κάνουν ένα αμιγώς μεζεδοπωλείο. Υπάρχει μπάρα (ωραία κιόλας) όπου μπορείς να κάτσεις να πιεις τον καφέ σου ή το ποτό σου, υπήρχαν παρέες που έπιναν μόνο καφέ και παρέες που πήγαν να πιουν και να συνοδεύσουν το ποτό τους με ευφάνταστους μεζέδες.

Ξεκινώ από τα ποτά. Το λευκό χύμα απλά δεν παίζεται. Πάρα πολύ εύγευστο, ευκολόπιοτο, με φοβερή επίγευση. Πήραμε κι ένα καραφάκι ρακί να δοκιμάσουμε. Επίσης καλή επιλογή προμηθευτή. Εχει και δύο ετικέτες από την Καρδίτσα, κοντά στα 10 ευρώ. Για την επόμενη φορά. Ήπιαμε αρκετά (νομίζω 4 μισόκιλα, μας κέρασαν το ένα και τους ευχαριστούμε για αυτό).

Ως προς το φαγητό λίγες επιλογές με αρκετή φαντασία και καλή πρώτη ύλη. Ο μάγειρας είχε κέφι όταν έστησε το μενού και παίζει πολύ με τα υλικά. Κάποια πιάτα μας άρεσαν πολύ και άλλα λιγότερο.

Ταλαγάνι με μαρμελάδα σύκο: το ταλαγάνι πλέον έχει ανέβει πολύ και το βρίσκεις σχεδόν παντού (αν πρέπει να μαντέψω θεωρώ ότι μόλις κάνει τον κύκλο του τη θέση του θα πάρει η σφέλα). Ωραία ψημένο, ωραίος και ο συνδυασμός με το σύκο

Σαλάτα με κους κους: χορταστική, φρέσκα υλικά, ωραίο και το πληγούρι

Λουκάνικο κεφτέ με φάβα με ιαπωνικό κρεμμύδι: προσπερνώ το "ιαπωνικό κρεμμύδι" που είναι εντελώς παράταιρο για μεζεδοπωλείο στο Μεταξουργείο και συνεχίζω με τη φάβα που γευστικά δεν με ενθουσίασε. Το λουκάνικο από την άλλη ήταν πολύ καλό και γι' αυτό πήραμε και άλλη μερίδα

Τυροκαυτερή: όπως έγραψε και ο fratello τυροκαυτερή όνομα και πράγμα, ιδανική για να συνοδεύσεις τα παξιμαδάκια που φέρνουν στην αρχή

Μπατζίνα: παραδοσιακή πίτα εκ Καρδίτσας. Δεν μάθαμε περισσότερα, το μόνο που ξέρω είναι ότι ήταν πάρα πολύ νόστιμη

Πεϊνιρλί με απάκι Κρήτης: καλό, ωραίος ο συνδυασμός γραβιέρας με απάκι

Κλείνω με τον καγιανά: οπτικά πρέπει να είναι από τα χειρότερα πιάτα που έχω δει ποτέ, σαν αυτά που σερβίρει ο μάγειρας του Αρκά στον Ισοβίτη που τα πετά με την κουτάλα. Εχει κι ένα λουκάνικο μέσα που χαλάει ακόμα περισσότερο το πιάτο.

Για το τέλος σοκολατόπιτα με παγωτό. Γενναιόδωρη μερίδα και πολύ εύγευστη. Είχε βέβαια κάτι κόκκους πιπεριού που δεν κατάλαβα εάν ήταν από το παγωτό ή από τη σοκολατόπιτα. Δεν με ενοχλούσαν μέχρι που έφαγα έναν ολόκληρο και μου χάλασε τελειώς η γεύση. Τουλάχιστον θα έπρεπε να αναφερθεί η ύπαρξή τους.

Μαγαζί που αξίζει να επισκεφτείς και να δοκιμάσεις αυτούς τους τόσο παράξενους συνδυασμούς. Παίζει πολύ με τα υλικά, ξεφεύγει από τα μεζεδοπωλεία της περιοχής που πάνε εκ του ασφαλούς προσφέροντας απάκι με πατάτες και κεφτεδάκια της γιαγιάς και για το λόγο αυτό θεωρώ πως του αξίζει μια ευκαιρία.

Προσωπικά έμεινα ευχαριστημένος και θα είναι από τις πρώτες μου επιλογές όταν ξαναβρεθώ στην περιοχή.