Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Ιλίσια - Χίλτον, Αθήνα
Μάρ
01
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
50-64

Υπάρχουν εστιατόρια που δημιουργούν τάσεις, το Vezene ανήκει σίγουρα σε ένα απο αυτά. Το επισκέφθηκα με το σύζυγό μου Τετάρτη βραδάκι παρακινούμενοι απο τις διθυραμβικές κριτικές που έχει αποσπάσει (τελικά καθόλου τυχαία).
Το μαγαζί παρότι καθημερινή ήταν σχεδον γεμάτο, χωρις το σερβις να φαίνεται να επηρεάζεται.

Όπως έχει αναφερθεί και σε προηγούμενες κριτικές ο χώρος είναι πράγματι κάπως μικρός δεδομένης της δυναμικής και τη φήμης του μαγαζιού αλλα ακολουθεί τη λογική του μπιστρό με πολύ ξύλο, έναν επιβλητικό, χαλύβδινο ξυλόφουρνο και μερικά αντικείμενα-φετίχ της κουζίνας.
Καθήσαμε λοιπόν μετά απο υπόδειξη της ευγενέστατης σερβιτόρας στο κρατημένο για εμάς τραπεζάκι, το οποίο ήταν τόσο-όσο, χωρις καθόλου να μας ενοχλήσει το μέγεθος (άλλωστε ήταν όσο ακριβώς χρειαζόμασταν) ούτε αισθανθήκαμε κανενός είδους παραβίαση ιδιωτικότητας.

Δε θα επεκταθώ στα του χώρου, άλλωστε έχει γίνει αρκετά μεγάλη αναφορά σε προηγούμενα σχόλια.
Θα εστιάσω όμως στο φαγητό, το οποίο για μένα ήταν ένα πραγματικό γευστικό ταξίδι.
Ο κατάλογος κατεφτασε μαζί με ένα μπουκάλι εμφιαλωμένο νερό (θα μπορούσαν να είχαν ρωτήσει πριν το ανοίξουν αλλά πταίσμα). Παρά τις άγνωστες λέξεις που μας έκαναν στην αρχή να δυσκολευτούμε, το εστιατόριο εχει προβλέψει να σε επιμορφώσει περιγράφοντας αναλυτικά τα πιάτα, τις κοπές και τα είδη των κρεάτων (με ζωντανή παρουσίαση τους πάνω σε δίσκο) καθώς και για την προέλευση των υλικών.

Εμείς επιλέξαμε:
Σαλάτα με σπανάκι βουτήρου Κρήτης και βινεγκρέτ Σάμος: Δροσερή, με ολόφρεσκα υλικά, άψογα ανακατεμένη
Πίτσα στον ξυλόφουρνο με τυρί και jamon: Δεν υπήρχε στον κατάλογο αλλά με περίσσια προθυμία δέχθηκαν να μας φτιάξουν μια με τα υλικά που θέλαμε (καθώς το αρνάκι που περιείχε η δική τους δεν είναι το αγαπημένο μου). 2 λέξεις μονο θα τη χαρακτήριζαν.. ΣΚΕΤΗ ΑΠΟΓΕΙΩΣΗ! Αξίζει επίσκεψη ΜΟΝΟ για την πίτσα, η οποία με τη λεπτή πεντανόστιμη και τραγανή ζύμη της, αψογα ψημένη στον ξυλόφουρνο, δε σε αφήνει να σταματήσεις να την τρως (δυστυχώς τα ωραία τελειώνουν γρήγορα.. )

Κριθαράκι με βοδινή ουρα και μάγουλα: Ενα πιάτο βαθιάς νοστιμιάς και πληθωρικότητας, ολόσωστα χυλωμένο και το κρέας του παραγματικά να λιώνει. Το καλύτερο γιουβέτσι που έχω φάει. Μαζί με την πίτσα μιλάμε για τα απόλυτα MUST

Onglet (χοντρό κομμάτι απο διάφραγμα): Σωστά ψημένο, ζουμερό συνοδευόμενο με πατατούλες λουκούμι και κολοκυθάκι καροτο σε στικς. Προσωπικά θα το ταξινομούσα τελευταίο στις προτιμήσεις μου, όχι επειδή υπολοιπόταν σε γεύση (το αντίθετο θα έλγα), απλά η καθαρή κρεατοφαγία δεν ειναι το φετιχ μου.
Ολα τα παραπάνω μαζί με 3 ποτήρια λευκό κρασί στα 80 ευρώ.
Εαν αξίζει τα λεφτά του? Μέχρι το τελευταίο ΕΥΡΩ.

Στο τέλος ο υπεύθυνος του καταστήματος (Επαγγελματίας με Ε κεφαλαίο), ο οποίος ομολογουμένως συντόνιζε υποδειγματικά το service (χωρις ιχνος σνομπισμού ή αλαζονείας) μας κέρασε ενα γλυκό με 3 είδη σοκολάτας, το οποίο παρότι δεν ήταν απόλυτα του γούστου μου (λόγω bitter σοκολάτας), ηταν εξαιρετικής ποιότητας και ισορροπίας χωρίς να σε λιγώνει, κλεινοντας με ξεχωριστό τρόπο την αυλαία ενος αξεχαστου γευστικού ταξιδιού.
Χαίρομαι ειλικρινά (όπως ομολόγησα και στον ίδιο τον υπεύθυνο) να υπάρχουν στην πόλη μας μαγαζιά σαν το Vezene που ανεβάζουν τόσο ψηλά τον πήχη της ποιότητας απο όλες τις απόψεις.

Θα ήθελα τέλος να σημειώσω πως παρότι έχω γράψει μόλις μια κριτική στο ask4food (ωστοσο το επισκεπτομαι σχεδον καθημερινα) και έχει τύχει να παω σε αρκετά εστιατόρια-ταβέρνες ανα την Αττική χωρις να προχωρησω σε κριτικη, η χθεσινή μου εμπειρία στο Vezene ήταν τοσο καλή που θα αδικούσα τους επισκεπτες του site και το ίδιο το μαγαζι αν δε τη μοιραζόμουνα.

Μόνο κρίνοντας τα άσχημα και επαινώντας τα καλα θα δούμε ανάπτυξη (γαστρονομική αλλα και γενικότερη).

2015-03-02 09:56:05

Σας ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σας λόγια και θα χαρούμε να σας έχουμε ξανά κοντά μας. Καλή εβδομάδα, καλό μήνα, καλή Άνοιξη!
Vezené



  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.