Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιαπωνία - Sushi - Κηφισιά, Αθήνα
Μάρ
02
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
26-36

Εαν έβαζα τίτλο στην εμπειρία που έιχα στο TOMOE θα έλεγα: Ξεκίνησε σαν παραμύθι και κατέληξε σαν εφιάλτης.

Ως λάτρης της Ιαπωνικής κουζίνας, αποφάσισα ότι βαρέθηκα να πηγαίνω συνέχεια στα ίδια και στα ίδια για σούσι και πως ήθελα να δοκιμάσω κάπου που δεν είχα ξαναπάει. Όλα μου φαινόταν υπερβολικά ακριβά για την φτωχή την τσέπη μου, μέχρι που το μάτι μου έφτασε στο ΤΟΜΟΕ, που μου φάνηκε, όχι φτηνό, αλλά πιο φυσιολογικό. Έκλεισα τραπέζι για τρείς.

ΧΩΡΟΣ: Μου άρεσε τόσο πολύ που είπα στους φίλους μου ότι είναι το κατάλληλο μέρος για πρόταση γάμου (ρομαντική ε?). Με ένα εντυπωσιακό ενυδρύο, που έχει μέσα τον νέμο και την ντόρι, και με μια απλή πολυτέλεια που έκανε το μάτι σου να το ευχαριστιέται. Κόσμο δεν είχε πολύ, παρόλο που ήταν Παρασκευή βράδυ, αλλά δεν με πείραξε καθόλου.

Μόλις καθήσαμε μας έφεραν έναν κατάλογο με ποτά. Ο κατάλογος για κάποιον λόγο ήταν στα αγγλικά. Δεν έδωσα και πολύ σημασία. Αποφασίσαμε να μην πάρουμε κάποιο ποτό και να προχωρήσουμε κατευθείαν στο αγαπημένο μας σουσι!

ΦΑΓΗΤΟ: Παραγγείλαμε μια σαλάτα Nori (11€), μια ποικιλία ΤΟΜΟΕ (35€) και μια ποικιλία Shokunin(29€).
Η σαλάτα περίεργη γεύση, όχι απαραίτητα κακή. Ίσως ήταν η επιλογή των χορταρικών, ίσως η σος που είχαν βάλει που της έδινε κάτι πικρό και λεμονάτο ταυτόχρονα. Μπορεί και να την ξαναδοκίμαζα.

Τις δύο ποικιλίες μας τις έφεραν στην ίδια πιατέλα και δεν μπόρεσα να ξεχωρίσω τι ανήκει σε τι. Γενικά καλές γεύσεις, αλλά όχι κάτι συγκλονιστικό. Μου άρεσε που το sashimi το σέρβιραν πάνω σε πάγο για να παραμείνει φρέσκο. Γενικά, όμως στην ουσία του δεν με κέρδισε κάτι τόσο πολύ ώστε να με κάνει να ξεχωρίσω το συγκεκιμένο μαγαζί απέναντι σε όλα τα υπόλοιπα.

Παρόλη την ποσότητα που φάγαμε, αποφασίσαμε να παραγγείλουμε και γλυκό. Ένα Monte Blanc 8€ (κάστανα με ιαπωνέζικο ουίσκι, καραμελωμένα μήλα και τριμένο μπισκότο αμυγδάλου) και ένα Chocolate Volcano 8€(σουφλέ σοκολάτας με παγωτό μάνγκο). Και τα δύο πολύ νόστιμα, παρόλο που δεν μου είμαι πολύ οπαδός του κάστανου. Μάλλον τα γλυκά ήταν το καλύτερο που έφαγα εκείνη την ημέρα.

ΤΙΜΗ: Αφού ζητήσαμε το λογαριασμό, μας έφεραν ζεστές αρωματικές πετσέτες να σκουπίσουμε τα χέρια μας (πολύ μου αρέσει όταν το κάνουν αυτό στα μαγαζιά). Η τελική τιμή που μας έιχαν χρεώσει ήταν 100€ ακριβώς. Κάτι δεν πήγαινε καλά: Τα φαγητά κόστιζαν 75€ και τα γλυκά 16€ σύνολο 91€. Τι ήταν τα υπόλοιπα 9€;;;; Η απάντηση ήταν ΝΕΡΟ!!! Είδαμε ότι είχαν χρεώσει τρεία μπουκάλια νερό (ποτέ δε μας ρώτησαν αν θέλουμε να μας ανοίξουν μπουκάλι με νερό). Φωνάξαμε τη σερβιτόρα, χωρίς καμια πρόθεση για καυγά, η οποία με ιδιαίτερα αγενή τρόπο μας είπε ότι τα άνοιγε μπροστά μας και αν δε θέλαμε έπρεπε να τη σταματήσουμε. Όταν της είπαμε ότι σε κανένα άλλο μαγαζί δεν υπάρχει αυτή η τακτική και ότι πάντα ρωτάει ο σερβιτόρος τον πελάτη, μας ρώτησε σε ποιά μαγαζιά έχουμε πάει... στο τέλος έφυγε εκνευρισμένη. Τελικά δε μας χρεώσαν τα 2 νερά, αλλά ποτέ δεν κατάλαβαν προφανώς, ότι δεν ήταν εκεί το θέμα.

ΓΕΝΙΚΑ: Σε γενικές γραμμές, θεωρώ ότι σε ένα εστιατόριο, ειδικά όταν αυτό θεωρείται σχετικά ακριβό, πρέπει να λαμβάνεις σαν πελάτης μια καλή συμπεριφορά από τον άνθρωπο που σε εξυπηρετεί. Η αγένεια και το να προσπαθείς να πάρεις χρήματα από τον πελάτη με πλάγιο τρόπο σαν τακτική του μαγαζιού με εκνευρίζει αφάνταστα. Γι'αυτό και καλά να είχα φάει δεν θα ξαναπήγαινα εκεί.