Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Θησείο, Αθήνα
Μάρ
05
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
26-36

Επισκεφθήκαμε το Kuzina μια βροχερή Τρίτη βράδυ, από αυτές τις βραδιές που το Μοναστηράκι είναι σχεδόν έρημο. Έτσι, αφού περπατήσαμε ολη τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, κυριολεκτικά χωθήκαμε στο ζεστό χώρο του Kuzina. Παρ' όλο που δεν περίμενα να έχει κόσμο, αρκετά τραπέζια ήταν ήδη κατειλημμένα και σχεδόν γέμισε μέχρι τις 11 που φύγαμε.

Παραμένει λοιπόν αρκετά δημοφιλές παρά τα χρόνια που μετράει στην ίδια θέση και τον σκληρό ανταγωνισμό φτηνού φαγητού στην ευρύτερη περιοχή.

Απόδειξη, ότι πήραμε για κράτηση, ζητήσαμε τραπέζι στον κυρίως χώρο και μας είπαν ότι δεν έχουν. Αντί αυτού μας έβαλαν στο πάνω μπαλκονάκι- πατάρι, όπου δεν είχα ξανακαθίσει και πρέπει να πω ότι μου άρεσε πολύ.

Το εστιατόριο ως γνωστόν στεγάζεται σε ένα ωραίο νεοκλασικό, γι αυτό προσφέρει πολλές επιλογές. Ειδικά η ταράτσα το καλοκαίρι, με την μαγευτική θέα στην Ακρόπολη, είναι το κάτι άλλο. Το ζήτημα βεβαίως είναι να βρεις να κλείσεις εκεί! Αξίζει όμως να προνοήσεις, ειδικά αν έχεις ξένους καλεσμένους.

Η διακόσμηση στους τόνους του λευκού, λίγο νησιώτικη, λίγο σε στιλ μοντέρνας ταβέρνας (ίσως απ' τα πρώτα εστιατόρια που ανέδειξαν αυτό το στιλ), ανάλαφρη και φωτεινή, δημιουργεί ευχάριστη διάθεση.

Πρέπει να πω ότι είχα πολύ καιρό να καθίσω στο Kuzina, γιατί την τελευταία φορά μου είχε αφήσει μια αρνητική εντύπωση για την ποιότητα φαγητού σε συνδυασμό με τις τιμές του. Αλλά αυτό ήταν πριν τουλάχιστον 1,5 χρόνο, και πρέπει πάντα να δίνουμε ευκαιρίες στα εστιατόρια που μας είχαν αρέσει και προσπαθούν πάντα με νέες ιδέες.

Ο κόσμος ήταν προσεγμένος, διέκρινα αρκετά επαγγελματικά ραντεβού και ξένους επισκέπτες ή τουρίστες καλά ενημερωμένους.

Τα παιδιά στην εξυπηρέτηση πολύ ευγενικά και πολύ πρόθυμα. Μιλούσαν και καλά αγγλικά και εξηγούσαν με υπομονή στους ξένους. Γι αυτό 4 στην εξυπηρέτηση.

Καθίσαμε λοιπόν 4 άτομα, οι δύο πεινασμένοι, οι άλλοι 2 μισοφαγωμένοι και ανοίξαμε τον κατάλογο που είναι ένα χάρτινο φύλλο, διπλωμένο στα 2. Από τη μία ορεκτικά - σαλάτες, από την άλλη τα κυρίως. Όλος ο κατάλογος διατίθεται on line στο υπέροχο site του εστιατορίου στα ελληνικά και στα αγγλικά.

Πρώτα μας ήρθε νεράκι σε κανάτα (κατόπιν ερώτησης του σερβιτόρου) και στη συνέχεια αφράτα ψωμάκια με ντιπ ελαιόλαδο και μαύρες ελιές (και πάλι κατόπιν ερώτησης, τα οποία όμως χρεώθηκαν ως "ψωμί- συνοδευτικά" 2 ευρώ στον καθένα).

Παραγγείλαμε a la carte:

1. μία σαλάτα με ρόκα και άλλα πράσινα λαχανικά και χουρμάδες γεμισμένους με κατσικίσιο τυρί. Δεν ήταν δική μου επιλογή, αλλά δεν είχα ξαναφάει χουρμάδες σε σαλάτα και την απόλαυσα (11 ευρώ).

2. Σολωμό μαγειρεμένο σε κενό αέρος με ταμπουλέ από κουνουπίδι και σος από wasabi. Υπέροχο ορεκτικό, νοστιμότατο και δροσερό!! Ήρθαν 4 κομμάτια μαριναρισμένου σολωμού μέσα σε μια μακρόστενη πιατελίτσα, δλδ ένα για τον καθένα (μέσα μου ευχόμουν να μην έτρωγε κάποιος σολωμό για να αρπάξω και δεύτερο! ) - (9,50 ευρώ)

2. Τους κλασικούς πλέον λουκουμάδες με τη φέτα και τη σος ροδιού, που είναι το σταθερό χιτ του Kuzina. Αν και σε προηγούμενες απόπειρες, δε μου άρεσαν, μου φαίνονταν ξινούτσικοι και στεγνοί, τώρα ήταν νοστιμότατοι. Με φέτα πιο ήπιας γεύσης, αρωματισμένη με το δυόσμο και με τη σος ροδιού να τους γλυκαίνει πραγματικά. Πάλι ευχόμουν να μπορούσα να τσιμπήσω έναν ακόμα. Έρχονται 4 στη μερίδα (8,50 ευρώ).

Μετά από αυτά, οι πεινασμένοι εννοείται πως δεν είχαμε χορτάσει, για αυτό τα κυρίως έφτασαν ως μάννα εξ ουρανού.

- Σιδηρόδρομος μοσχαρίσιος μπρεζέ με πουρέ γλυκοπατάτας, για μένα (18,50)
- Ριζότο με άγρια μανιτάρια, μαύρη τρούφα και κάστανα, για τον έτερο πεινασμένο (15,00).

Ο μοσχαρίσιος "σιδηρόδρομος" είναι ουσιαστικά το κομμάτι ανάμεσα στα παϊδάκια, έρχεται με τα κόκαλα και υποτίθεται ότι πρέπει να είναι super μαλακό, να ξεκολλάει από τα κόκαλα με το πιρούνι. Εμένα δεν ήταν ακριβώς έτσι, γιατί μου έτυχε κομάτι πιο "ψαχνό", το οποίο ήταν λίγο στεγνό, αλλά δε μπορώ να πω ότι δεν το έφαγα. Ο πουρές γλυκοπατάτας συνόδευε ωραία το κρέας, αν και θα προτιμούσα πουρέ κανονικής πατάτας, για να μην μπουκώσω.

Όσο για το ριζότο, το οποίο δοκίμασα για να έχω ίδια πείρα, ήταν φανταστικό, πολύ καλά χυλωμένο και χωρίς καμιά φειδώ στα συστατικά. Λίγο βαρύ όπως αναμένεται για βράδυ, δεν το καταναλώσαμε όλο, αλλά σίγουρα το απολαύσαμε.

Συνοδεύσαμε με ένα μπουκάλι κόκκινο Κτήμα Ραμνίτσα 30,00. Προτιμήσαμε την επιλογή του μπουκαλιού, γιατί οι επιλογές σε ποτήρι, αν και πολλές, δεν συμφέρουν οικονομικά, με τις τιμές τους να κυμαίνονται από 6,40 (όχι πολλές) έως 9 ευρώ! Τις βρίσκω λίγο εξωφρενικές.

Για όλα τα παραπάνω πληρώσαμε 100,50 ευρώ. Στους δύο που πήραμε κυρίως πιάτα, βγήκε γύρω στα 35 το άτομο. Εξακολουθεί να είναι ακριβό εστιατόριο, αλλά τουλάχιστον αυτή τη φορά ευχαριστήθηκα το φαγητό μου.

Σίγουρα έχει περιθώρια βελτίωσης στις τιμές, ειδικά στα ορεκτικά. Απλά καλό είναι να είναι υποψιασμένος κανείς προτού μπει ή καθώς κάνει αμέριμνος περίπατο στην Ανδριανού και ψάχνει να φάει κάπου οικονομικά. Δεν ενδείκνυται για τέτοια περίσταση.

Εκτός αν επιλέξει το μενού των 19 ευρώ. Εμείς δεν το προσέξαμε στον κατάλογο, αλλά πιστεύω πως διατίθεται ακόμα.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 10%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια