Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Γλυφάδα, Αθήνα
Μάρ
04
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Το είδαμε τυχαία ψάχνοντας να παρκάρουμε για το σινεμά Γλυφάδα και μας έκανε εντύπωση, γιατί είναι ιχθυοπωλείο- ψαροταβέρνα. Έκτοτε έχουμε πάει 2 φορές και η εντύπωση που αποκομίσαμε ήταν η ίδια και σας την παραθέτω.

Σε υποδέχεται ο 'δίμετρος' και χαμογελαστός ιδιοκτήτης και σε ενημερώνει για τα ψάρια. Διαλέγεις τα ψάρια ή τα θαλασσινά σου, λες πως τα θέλεις ψημένα και μετά κάθεσαι δίπλα στο ταβερνάκι και παραγγέλνεις ό, τι άλλο συνοδευτικό θέλεις. Το μενού είναι λιτό, αλλά νομίζω ότι περιέχει αυτά που χρειάζεσαι για να απολαύσεις ψάρι: Απλές σαλάτες, βραστά ή ψητά λαχανικά, τυροκαυτερή, ταραμοσαλάτα, πατάτες. Μας είπαν, επίσης, ότι υπάρχουν και κάποια μαγειρευτά, όπως σουπιές με σπανάκι και ψαρόσουπα. Το χύμα κρασί είναι από την Κρήτη και είναι πολύ καλό και ευκολόπιοτο, το δε τσίπουρο μαλακό με αρωματική επίγευση.

Ο χώρος, αν και μικρός, είναι φωτεινός, με καρέκλες και τραπέζια που θυμίζουν σχολείο και η κουζίνα είναι σε ορατή θέα. Τα φαγητά έρχονται σχετικά γρήγορα και πραγματικά ο ψήστης αξίζει συγχαρητήρια. Μέχρι τώρα έχουμε δοκιμάσει:

Μπαρμπούνια ή κουτσομούρα τηγανητά(τέλεια-τραγανά απ έξω και ζουμερά μέσα)
Σουπιά ψητή και τηγανητή(νομίζω η τηγανητή ήταν πιο νόστιμη)
Γαριδάκι τηγανητό(πολύ τραγανό και νόστιμο)-Καλαμαράκια(τέλεια)
Τυροκαυτερή(η καλύτερη που έχουμε φάει έξω )
Μύδια αχνιστά με σάλτσα μουστάρδας( νόστιμα)
Σαρδέλα ψητή(φρεσκότατη, τη θέλαμε λίγο πιο ξεροψημένη)-χταπόδι ψητό(τη δεύτερη φορά ήταν ακόμα πιο ωραίο)
Ψαρόσουπα σφυρίδα(σκέτη απόλαυση)

Στο τέλος υπάρχει γλυκό ραβανί ή πορτοκαλόπιτα κερασμένο από το κατάστημα.
Το κόστος είναι περίπου 17-25 ευρώ το άτομο ανάλογα με το τι ψάρι θα επιλέξεις. Το καλό είναι ότι το πρώτο ψάρι επιβαρύνεται μόνο με 6 ευρώ ανά κιλό σε σχέση με την τιμή του ιχθυοπωλείου. Έτσι σου έρχεται φθηνότερα από άλλες ψαροταβέρνες.

Ο ‘Ψαρούλης’ μας αρέσει γιατί είναι μια απλή αλλά τίμια προσπάθεια που ποντάρει στο φρέσκο ψάρι και έχει καλές τιμές. Είναι καινούριο βέβαια και θέλει λίγη δουλίτσα στην οργάνωση. Νομίζω ότι αξίζει την προσοχή μας ιδίως τώρα που ανοίγει ο καιρός και θα βγάλει τραπεζάκια έξω.