Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Wine Restaurants - Πασαλιμάνι - Φρεαττύδα, Αθήνα
Μάρ
05
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Ο λόγος που επέλεξα να γράψω κριτική για το συγκεκριμένο μαγαζί είναι γιατί στον Πειραιά όπου και βρίσκεται, είναι αρκετά δημοφιλές, τα σχόλια που έχουν γραφεί κατα καιρούς είναι διθυραμβικά (τα περισσοτερα όχι αδίκως) και επειδή έχει τύχει να το επισκεφτώ αρκετές φορές (λόγω εντοπιότητας) θα ήθελα να μεταφέρω και τη δική μου ταπεινή αποψή..

Θα ξεκινήσω λοιπόν αναφέροντας οτι η σύλληψη για ένα wine bar στον Πειραιά (το οποίο μάλιστα να σου δίνει και τη δυνατότητα να φας ποιοτικό φαγητό και όχι μόνο ποικιλίες αλλαντικο-τυριών) ήταν μεγαλοφυής. Αξίζουν επομένως εύσημα τα 4 παιδιά που σκέφτηκαν να κάνουν το κάτι διαφορετικό σε μια πόλη που πραγματικά ΠΑΣΧΕΙ στο κομμάτι της εστίασης-φαγητού.

Ξεκινώντας λοιπόν απο το χώρο, αυτό που αντικρίζεις σπρώχνοντας τη βαρυά μεγάλη ξύλινη πόρτα (δε θα ήταν άσχημη ιδέα να γινει λιγο πιο προσιτή και στο γυναικειο πληθυσμό η είσοδος στο μαγαζί, χωρις να χρειάζεται να μεσολαβήσει αντρική βοήθεια..! ), σου αποπνέει ένα αίσθημα ζεστασιάς και οικειότητας με έντονη την παρουσία του ξύλου, ψηλο ταβάνι και πολύ καθαρή ατμόσφαιρα (και παλι συγχαρητήρια στους ιδιοκτήτες για την επιλογή τους να μην επιτρέπουν το κάπνισμα στον εσωτερικό χώρο, παρότι καπνίστρια το εκτιμώ ιδιαιτέρως).
Αφου επιλέξεις εαν επιθυμείς να καθήσεις στο ψηλό πάσο, στο μπαρ, στο βαρελι που χρησιμοποιούν σαν τραπέζι (ομορφη ιδέα) ή σε τραπεζάκι καταφθάνει ο σερβιτόρος (που πολλές φορές θα τύχει να είναι ο ένας απο τους 4 ιδιοκτήτες) για να σου φέρει το μπουκάλι με το νερό (οχι εμφιαλωμένο) και να σου αφήσει τον κατάλογο ενημερώνοντας για τα πιάτα ημέρας.

Είναι γεγονός οτι για το είδος του μαγαζιού η επιλογή στα πιάτα είναι τόσο μεγάλη όσο χρειάζεται για να μην κατευνάσεις την πείνα σου με σαλαμάκια και τυράκια. Στα συν του μαγαζιού είναι επίσης το γεγονός ότι όλα τα πιάτα είναι απο καλές πρώτες ύλες γεγονός που αντιλαμβάνεσαι και στη γεύση τους και στην παρουσιαση τους απο τον σερβιτόρο ο οποίος μπορεί να σε ενημερώσει επακριβώς για την προέλευση του καθε υλικού.

Το μενού είναι απλό μικρό αλλά ταυτόχρονα συγκεκριμένο, με επιλογές που καλύπτουν μεγάλη γκάμα επιλογών.. Νοστιμα burgers, καλοψημένα κρέατα, ένα σολωμό πολύ ιδιαίτερα εκτελεσμένο με κατσικίσιο τυρί, λίγες επιλογές σε ζυμαρικά και 2-3 γλυκά με το μπανόφι απολυτο must. Οι τιμές παρότι δε θα τις χαρακτήριζα οικονομικές, δεδομένης όμως της ποιότητας των πρωτων υλων, διατηρούν ενα καλό value for money.

Οι τιμές στα κρασιά κυμαίνονται από €4 τα ποτήρια και €14 οι φιάλες. Ενω τα πρώτα απο €5 και από €8,50 τα κυρίως στα φαγητά.

Ξεκινώντας λοιπόν τώρα με τα κακώς κείμενα, η πρώτη ένσταση που θα ήθελα να εκφράσω είναι στις σαλάτες. Οι επιλογές που υπάρχουν στον κατάλογο είναι τρεις, είτε με κινόα, είτε με ντοματίνια κομμένα στη μέση, είτε με καυκαλήθρες και χόρτα εποχής (μόνο πρασιναδα! ). Δε διαφωνώ οτι τα υλικά είναι εξαιρετικά και εποχιακά, δε διαφωνώ για το οτι και οι 3 είναι ποιοτικότατες, αλλά ρε παιδιά βάλτε και καμία σαλατούλα λίγο πιο mainstream με εξίσου καλή ποιότητα και υλικά να καλύψετε και τα γούστα των υπολοίπων που δε θέλουν να φάνε ούτε superfoods ούτε μυρώνια ούτε βιολογικά ντοματίνια..

Μια δεύτερη ένσταση είναι στην έλλειψη ευελιξίας των υπευθύνων στο να κάνουν έστω και την πραμικρή αλλαγή στα πιάτα τους προκειμένου να ευχαριστήσουν τον πελάτη. Εαν πχ. δε θέλω μανιτάρι στο burger ή αντί για πατάτες τηγανιτές θελω να συνοδέψω το πιάτο μου με πουρέ (εφοσον υπάρχει λέμε πάντα), δε χρειάζεται νομίζω να κάνετε συνδιάσκεψη με την κουζίνα για να πείτε στον πελάτη οτι γίνεται (ή οτι δε γίνεται) και ακόμα και εαν χρειαστεί λίγο περισσότερο χρόνο (???) απο το σεφ η προετοιμασία του συγκεκριμένου "ιδιαίτερου" πιάτου αξίζει, προκειμένου να απογοητεύσετε τον πελάτη προκειμένου για κάτι τόσο μικρό.

Τρίτη ένσταση είναι το γεγονός οτι σαν wine bar καλό θα ήταν να υπάρχει ένας πιο ενημερωμένος σομελιέ για τις οινικές επιλογές, τουλάχιστον δεδομενου οτι επιθυμείτε να διατηρήσετε το χαρακτήρα του μαγαζιού.

Τέταρτη και τελευταία ένσταση, έχω να σημειώσω οτι η πολιτική του μαγαζιού στο να προσφέρει ή στο να μην προσφέρει γλυκό ή λικέρ κερασμένο στο τέλος του γεύματος, θα ήταν σωστό να ακολουθείται και απο τους 4 ιδιοκτήτες και τις 7 μέρες τις βδομάδας. Δεν είναι επαγγελματικό για την εικόνα ενος μαγαζιού, στις μισές επισκέψεις του ένας πελάτης να έχει κερασμένο το γλυκό και στις άλλες μισές όχι, ούτε ακόμα χειρότερα, οι μισοί πελάτες να έχουν στο τραπέζι τους κέρασμα (2 άτομα ήταν και οι διπλανοί) και οι υπόλοιποι στο πηγάδι..
Αυτά είχα να πω και όλα καλοπροαίρετα.. Αν θα ξαναπάω; Nαι γιατί παρότι γκρινιάζω θέλω να πιστεύω πως σύντομα οι αδυναμίες θα διορθωθουν.