Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Τοπική ελλ. κουζίνα - Ν.Κόσμος, Αθήνα
Μάρ
06
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Το ΣΑΡΑΝΤΑΤΡΙΟ είναι, όπως ίσως αφήνει να φαντασθείτε η ανορθόδοξη κατάληξη -ΤΡΙΟ αντί -ΤΡΙΑ, ένα sui generis μαγαζί. Εμένα προσωπικά με κέρδισε από πολλές μεριές, μπορώ όμως κάλλιστα να δεχτώ ότι κάποιους δεν θα τους γοητεύσει το ίδιο.

Αν π. χ. σας αρέσουν οι απλοί, ανοιχτοί, ευδιάκριτοι και καλοδιαρρυθμισμένοι χώροι, στο ΣΑΡΑΝΤΑΤΡΙΟ θα πάθετε ένα μικρό σοκ, πριν καν μπείτε στο μαγαζί. Η οδός Αμβροσίου Φραντζή είναι μεν δρόμος που τον βρίσκεις εύκολα, καθώς ενώνει τη Συγγρού με τη Βουλιαγμένης, ταυτόχρονα όμως πιάτσα καταστημάτων που πουλάνε εξαρτήματα αυτοκινήτων. Το βράδυ μια απελπισία, το μόνο παρήγορο σημείο είναι η ευκολία στο παρκάρισμα (3 στα 10).

Το ΣΑΡΑΝΤΑΤΡΙΟ αποτελείται από τρεις παράλληλους στενόμακρους χώρους, που ξεκινάν από τη Φραντζή και καταλήγουν (για την ακρίβεια καταλήγει ο κεντρικός διάδρομος) σε έναν ακάλυπτο χώρο που με μεράκι και πολλή προσωπική δουλειά οι ιδιοκτήτες του μαγαζιού έχουν μετατρέψει σε μια συμπαθέστατη μεγαλούτσικη και αρκετά πράσινη αυλή που σας περιμένει όταν ζεστάνει ο καιρός. Το καλύτερο κομμάτι είναι λοιπόν το κεντρικό, το αριστερό, το πιο παρεϊστικο, ξεκινά πίσω από ένα εκθετήριο ποδηλάτων (! ), που έχω την αίσθηση ότι ανήκει επίσης στο μαγαζί, όμως δεν παίρνω και όρκο, ενώ το δεξιό, ο - άχαρος - χώρος μη καπνιστών, περιορίζεται σημαντικά από το χώρο της κουζίνας και τις τουαλέτες.

Γενικά είναι ό, τι πιο ανορθόδοξο αν σκέπτεσαι να ανοίξεις μια επιχείρηση εστίασης, όμως προφανώς αυτοί που το ξεκίνησαν σ’ αυτήν ακριβώς την ιδιοτροπία στηρίχτηκαν - και στο χαμηλό ενοίκιο, υποθέτω.

Τραπέζια απλά ξύλινα, κάποια βαμμένα σε χτυπητά χρώματα, καρέκλες κλασσικές ψάθινες, διακόσμηση κατά το δοκούν, όχι όμως ακαλαίσθητη (εδώ ράφια με κρασιά και αποστάγματα, εκεί τοιχογραφίες κατά την έμπνευση του καλλιτέχνη, παραπέρα ο απαραίτητος - το βρήκατε - μεγάλος μαυροπίνακας), φωτισμός επαρκής, μια σχετική οχλοβοή στις ώρες αιχμής που επιτρέπει να ακουστεί πιο καθαρά η καλοδιαλεγμένη, μουσική προς το τέλος της βραδιάς, όλα αυτά συνθέτουν ένα αρκετά ιδιόρρυθμο κράμα που σε άλλους θα αρέσει και σε άλλους ίσως όχι. Η πελατεία κυρίως νεανικές παρέες που έρχονται για φαγητό, ποτό και - κυρίως - κουβέντα.

Το σέρβις εξαιρετικό. Ο νεότερος από τους δύο ιδιοκτήτες, συνεπικουρούμενος από μια κοπελιά, γυρίζει σαν σβούρα και δεν αφήνει κανένα να περιμένει. Αυτό που με άφησε με το στόμα ανοιχτό είναι ότι, όταν πήγαμε για δεύτερη φορά, ένα μήνα μετά την πρώτη μας επίσκεψη, θυμόταν ακριβώς πού είχαμε καθίσει και τι είχαμε παραγγείλει!

Έχοντας δοκιμάσει πολλά από τα πιάτα που βγάζει η κουζίνα οφείλω να υπογραμμίσω ότι τόσο τα κρεατικά, που αποτελούν την πλειοψηφία, όσο και τα θαλασσινά, λίγα και καλά, είναι νοστιμότατα. Οι μερίδες είναι αρκετά μεγάλες και τα υλικά πρώτης τάξεως.

Στην πρώτη θέση θα βάλω το σαχανάκι (ψητό και όχι τηγανιτό) με τυρί από την Ίο και ντοματάκι, σπάνια περίπτωση που και αφού κρυώσει βγάζει μια νοστιμιά απερίγραπτη. Κάποιοι μπορεί να το βρουν πολύ αλμυρό, γούστα είναι αυτά. Ένα άλλο έξοχο τυρί, σε μορφή πλεξίδας, στεφανώνει την ολόφρεσκη πράσινη σαλάτα. Στην τρίτη θέση ο καβουρμάς (μοσχαρίσιος) με αυγό μάτι, που όταν ανακατευτούν τα δύο υλικά απογειώνεται. Μαζί με μια μερίδα τηγανιτές πατατούλες πασπαλισμένες με γλυκιά πάπρικα σε στέλνει στα ουράνια.

Αν είστε φίλοι του ούζου, δώστε οπωσδήποτε μια θέση στο τραπέζι στις παπαλίνες (= παστές σαρδέλες από τη Λέσβο, γεια σου Ελλάδα με τα ωραία σου) και στη χειροποίητη αλιάδα (= σκορδαλιά) με φιστίκι. Όπως αντιλαμβάνεστε, εδώ τρώτε καλά και δοκιμάζετε πρωτότυπες γεύσεις. Στις γεύσεις αυτές οφείλω να προσθέσω τα δύο γλυκά που, όπως διαπίστωσα αναδρομικά κοιτάζοντας κάτι στο λογαριασμό, προσεφέρθησαν προφανώς δωρεάν, χωρίς (! ) να μας το πουν, αφού δεν αναφέρονται.

Πρόκειται για λουκουμαδάκια με παγωτό (απίστευτα τραγανά, σερβιρισμένα σε κωνικό ποτήρι κοκτέιλ) και προφιτερόλ γεμιστό επίσης με παγωτό και περιχυμένο με όχι πολύ γλυκιά σοκολάτα. Το ξαναλέω, δεν υπήρξε κάτι που να δοκίμασα και να μη μου άρεσε.

Αν δεν πιείτε κάποιο απόσταγμα ή μπύρα, μην διστάσετε να πάρετε κάποιο από τα εμφιαλωμένα κρασιά του καταλόγου. Σχεδόν όλα μικρών παραγωγών και σε πολύ λογικές τιμές, η χαμηλότερη 7 (= επτά) ευρώ. Εμείς δοκιμάσαμε ένα ούζο από το Μεσολόγγι που θυμάμαι τη γεύση του, όχι όμως το όνομά του, και ένα Νάουσα ξινόμαυρο πραγματικό νέκταρ.

Νερό κρύο σε μπουκάλι χωρίς εναλλακτική λύση (= εμφιαλωμένο), ψωμί ολόφρεσκο σε χαρτοσακούλα, για κλείσιμο κέρασμα απόσταγμα από μοσχάτο Αμβούργου. Με δύο μπουκάλια κρασί πληρώσαμε σκάρτα 25 € το άτομο και το καταευχαριστηθήκαμε. Ευτυχώς που είναι σχετικά κοντά στη Νέα Σμύρνη όπου μένω και μπορώ να πηγαίνω συχνά. Το προτείνω ασυζητητί, οργανώστε όμως μεγαλούτσικη παρέα, για να παραγγείλετε μπόλικα.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια