Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Τοπική ελλ. κουζίνα - Κεραμεικός, Αθήνα
Μάρ
09
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Η τελευταία αρτύσιμη έξοδος μια ανάσα πριν την έναρξη της φετινής σαρακοστιανής περιόδου, μας βρήκε να επισκεπτόμαστε (Σάββατο πριν την Καθαρά Δευτέρα) 3 άτομα το ΚΟΡΟΒΑ.

Πρόκειται για έναν μικρό εναλλακτικό χώρο, κάτι σαν σύγχρονο καφενείο, τον οποίο είχαμε προσέξει καθώς βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το αγαπημένο Rakor, όμως αν δεν είχε προηγηθεί η κριτική του “μπαμπά” δεν θα μπορούσα να πιστέψω ότι εκεί μέσα υπάρχει κουζίνα…που κάνει δουλίτσα!

Για να τα πάρω από την αρχή, η πρώτη εντύπωση από το τηλέφωνο δεν ήταν και η καλύτερη καθώς καλώντας για να κλείσουμε τραπέζι μας είπαν ότι δεν κάνουν κρατήσεις μετά τις 20:30…και το εύλογο ερώτημα μου είναι: δηλαδή πριν τις 20:30 ποιος μπαίνει στην διαδικασία να κάνει κράτηση σε οποιοδήποτε μαγαζί??? Θα το θεωρούσα πιο έντιμο να μας πουν ότι δεν κάνουν καθόλου κρατήσεις γενικότερα, παρά αυτή τη μπούρδα.

Το κλίμα αυτό συνεχίστηκε όταν μας πήραν στις 21:00 για να μας θυμίσουν ότι δεν μπορούν να κρατήσουν άλλο το τραπέζι κι ότι έχουμε καθυστερήσει. Τους είπαμε ότι θα έρθουμε αλλά αν δεν μπορούν να το κρατήσουν δεν πειράζει, θα πάμε κάπου αλλού. Κι όλο αυτό τελικά δεν ξέρω γιατί έπρεπε να γίνει αφού όταν φτάσαμε εκεί περί ώρα 22:00 τελικά, υπήρχαν πολύ λίγα τραπέζια γεμάτα…!

Ο χώρος δεν έχει κάτι που να είναι άξιο συζήτησης κατά την άποψή μου. Μια φωτογραφία που είδα στο ask4f με αφορμή ένα live που έκανε αλλά και κάποιες άλλες από το διαδίκτυο, νομίζω ότι αρκούν για να το διαπιστώσει κάποιος από μόνος του. Υπάρχει το μπαρ μπαίνοντας αριστερά με σκαμπό, άλλο ένα πάσο με σκαμπώ στο βάθος και 9-10 τραπεζάκια (τα περισσότερα σιδερένια όπως και οι καρέκλες) συμπεριλαμβανομένου ενός μεγάλου μακρόστενου για περισσότερα άτομα, που όμως εκείνο το βράδυ παρότι έμεινε για αρκετή ώρα άδειο, τελικά κάποια στιγμή φιλοξένησε δύο άτομα για ποτό και αργότερα δίπλα τους κάθισαν άλλα δύο (άγνωστοι μεταξύ τους). Από την δεξιά πλευρά υπάρχει απ’ άκρη σ’ άκρη ένα ενιαίο στενό κάθισμα τύπου ντιβάνι (χωρίς πλάτη) με μαξιλάρια.

Οι τοίχοι είναι στις αποχρώσεις του γκρι, με λιγοστά διακοσμητικά στοιχεία, όπως κάποια κάδρα και η ομώνυμη αγελάδα στο βάθος. Το σκηνικό αυτό καθώς και η ονομασία του, είναι εμπνευσμένα από την ταινία «κουρδιστό πορτοκάλι» όπως διάβασα. Δεν έχω εικόνα για τις τουαλέτες, που (κακώς) παρέλειψα να επισκεφτώ. Χαμηλός φωτισμός και η μουσική επιμέλεια σε ξένα ακούσματα ήταν πάρα πολύ καλή. Η ατμόσφαιρα όμως αποπνικτική από το τσιγάρο, έχασε έναν ακόμα πόντο από την βαθμολογία.

Στην εξυπηρέτηση δεν μπορώ να βάλω πάνω από 2 γιατί αφενός μεν, συμπεριλαμβάνω σε αυτόν τον τομέα και αυτό που προηγήθηκε τηλεφωνικώς, αφετέρου δεν διέκρινα κάτι ξεχωριστό και πρόσχαρο ούτε από κοντά. Βέβαια πρέπει να πω ότι ευτυχώς η μια από τις δυο κοπέλες που μας εξυπηρέτησε την περισσότερη ώρα, ήταν πιο συμπαθής.

Παρόλα αυτά προσμετρώ σε αυτήν την κατηγορία και το γεγονός ότι παρότι παραγγείλαμε σχεδόν όλο τον κατάλογο (8 πιάτα για την ακρίβεια) και παρά το γεγονός ότι η κοπέλα διαπίστωσε ότι το τραπεζάκι μας ήταν μικρό γι’ αυτά που παραγγείλαμε και το διπλανό ορθογώνιο τραπέζι στέκονταν ορφανό από κόσμο για πάρα πολύ ώρα (λίγο πριν φύγουμε εμείς έκατσαν τα 4 άγνωστα μεταξύ τους άτομα που προανέφερα), ποτέ δεν μας προτάθηκε να μεταφερθούμε δίπλα ώστε να είμαστε πιο άνετα.

Εντάξει ενδεχομένως η φιλοσοφία του μαγαζιού να αγγίζει περισσότερο το θέμα του ποτού και δευτερευόντως του φαγητού, που παίζει πιο πολύ τον ρόλο του μεζέ στο κέντρο, οπότε και το στυλάκι του προσωπικού ταιριάζει πιο πολύ για εξυπηρέτηση σε καφέ-μπαρ (μιας και σεβρίρει και καφέ). Οπότε κάπου εκεί μπορεί να πει κάποιος ότι δεν έχει και μεγάλες απαιτήσεις. Και πάλι όμως, πιστεύω ότι το να είσαι επικοινωνιακός και χαμογελαστός δεν είναι χαρακτηριστικό προνόμιο που πρέπει να έχουν μόνο όσοι δουλεύουν σε εστιατόριο, αλλά όλοι όσοι έχουν να κάνουν με εξυπηρέτηση πελατών γενικότερα σε οποιαδήποτε κατηγορία. Με λίγα λόγια και μόνο για ποτό να το επισκεπτόμασταν, πάλι θα είχα την ίδια άποψη για την εξυπηρέτηση.

Ξεκινήσαμε με παξιμαδάκια που μας έφεραν αντί ψωμιού και νερό σε ποτήρια που ανανεωνόταν διαρκώς.

Πάμε στο φαγητό, που από τον συνοπτικό κατάλογο πήραμε:

- Ταλαγάνι ψητό με μαρμελάδα σύκου. Το ταλαγάνι ωραίο, καθώς και ωραία η ιδέα της μαρμελάδας σαν συνδυασμός που ταιριάζει πολύ αλλά η συγκεκριμένη μαρμελάδα εμένα μου έμοιαζε έτοιμη, όμως ακόμα κι αν δεν ήταν, όπως και να’ χει ήταν εντελώς αδιάφορη.

- Τυροκαυτερή σε καλή ποσότητα και πολύ ωραία γεύση.

- Μπατζίνα μια πίτα παραδοσιακή Καρδιτσιώτικη με μυρωδικά χωρίς φύλλο, αξιοπρεπέστατη και ικανοποιητική μερίδα (ένα καλό κομμάτι για τον καθένα).

- Λουκάνικο κεφτέ με φάβα Σαντορίνης και γιαπωνέζικο τηγανιτό κρεμμύδι. Πάρα πολύ νόστιμο το λουκάνικο που ήταν μικρό και λεπτό αλλά η μερίδα είχε αρκετά κομμάτια, η φάβα επίσης πάρα πολύ καλή. Τώρα για το κινέζικο κρεμμύδι τι να σας πω; Κι από τη Θήβα να ήταν δε νομίζω να καταλάβαινα την διαφορά. Αυτό που είδα είναι ότι ήταν πολύ ψιλοκομμένο, κι έτσι είχε καψαλιστεί ωραία στο τηγάνι και σαν τελικό αποτέλεσμα ταίριαζε αρκετά με την φάβα, που ομολογώ ότι αν ήταν ωμό (ως συνήθως) δεν θα το άγγιζα καν.

- Πατατούλες (δεν θυμάμαι την ονομασία του πιάτου ακριβώς) μικρές γεμιστές με απάκι αν θυμάμαι καλά, τυρί και σως εξαιρετικές και επίσης καλή μερίδα.

- Καγιανάς με λουκάνικο και απάκι, γευστικότατο πιάτο παρότι σε εμφάνιση δεν ήταν και το καλύτερο. Αυτό που θα προτιμούσα είναι η ντομάτα με το αυγό να μην είναι σε μορφή αλοιφής σκεπάζοντας όλα τα υπόλοιπα υλικά, αλλά να ξεχωρίζουν.

- Πεϊνιρλί με κασέρι και απάκι…Απίθανο! Με θεσπέσιο ζυμάρι, χωρίς να είναι λιγδωμένο και με καλής ποιότητας κασέρι και απάκι…άψογος συνδυασμός. Στον κατάλογο υπάρχει και με παστουρμά αλλά δεν με άφησαν να το παραγγείλω κι αυτό...

- Κοτόπουλο με μια ωραία σαλτσούλα με τζίντζερ και ξύσμα λεμονιού, μια συμπαθητική και πρωτότυπη πρόταση που ξεφεύγει από τα καθιερωμένα κλασικά, με την πολυφορεμένη σάλτσα μουστάρδας.

Ήπιαμε μια μπύρα 1lt μαύρη Ζέος και μια ξανθιά σε ποτήρι.

Τέλος όταν ζητήσαμε γλυκό μας έφεραν μια αρκετά ωραία, ζουμερή και γευστική σοκολατόπιτα με παγωτό βανίλια που είχε επίσης μια πρωτοτυπία. Ήταν πασπαλισμένη με χοντρούς κόκκους ροζ-μαύρου πιπεριού που μπορεί στις γεύσεις μας να μην ταίριαζε ιδιαιτέρως, αλλά θεωρώ ότι αυτό συνέβη γιατί το πιπέρι ήταν σχεδόν ολόκληρο και δεν άφηνε πολύ ωραία επίγευση ειδικά εάν τύχαινε να πέσει σε μπουκιά με το παγωτό.

Πιστεύω ότι μια μικρή ποσότητα σε τριμμένη μορφή κατά την εκτέλεση μέσα στην σοκολατόπιτα θα είχε πολύ πιο καλό αποτέλεσμα και οι κόκκοι θα προτιμούσα να έπαιζαν περισσότερο διακοσμητικό ρόλο. Πιθανόν αν είχε άνθος αλατιού να μας άρεσε περισσότερο (προσωπικά το έχω δοκιμάσει σε σοκολάτα και δεν είναι άσχημος συνδυασμός).

Σε κάθε περίπτωση ήταν μια διαφορετική εκδοχή, που και πάλι δεν περιμένεις να συναντήσεις σε ένα τέτοιου είδους μαγαζί. Δεν πιστεύεις δηλαδή ότι ο σεφ θα έχει τέτοιου είδους “ανησυχίες” με την καλή έννοια.

Σε εμάς το γλυκάκι αυτό ήταν κερασμένο, πράγμα που δεν περιμέναμε για να πω την αλήθεια και μπορώ να πω ότι αυτή η κίνηση μας άρεσε πολύ. Δεν ξέρω αν διαβάζουν το site και αυτό ήταν απόρροια της αναφοράς του μπαμπά fratello πάνω σε αυτό το θέμα ότι δεν υπάρχει κέρασμα, ή κίνηση καλής θέλησης λόγω αυτού που είχε προηγηθεί τηλεφωνικά σε συνάρτηση με το ότι παραγγείλαμε αρκετά πιάτα ή στην τελική γιατί έτσι έκαναν κέφι εκείνη τη στιγμή. Πάντως είναι εκτιμητέο. Αρκεί αυτό να μην γίνεται επιλεκτικά όπως έχω αναφέρει και σε προηγούμενες κριτικές μου.

Πληρώσαμε 17€ το άτομο αλλά πήραμε αρκετά πιάτα των οποίων οι ποσότητες ήταν ικανοποιητικές για μεζέδες και πάντα σε αντιστοιχία με τις τιμές τους (από 3 έως 6,50€).

Συμπερασματικά θα πω ότι μας εξέπληξε ευχάριστα η κουζίνα του ΚΟΡΟΒΑ και σίγουρα θα επιστρέψουμε κάποια στιγμή μετά τη νηστεία, γιατί ο σεφ φαίνεται ότι έχει αρκετή διάθεση και όρεξη. Ελπίζω μέχρι τότε την ίδια διάθεση να έχουν αποκτήσει και οι κοπέλες στην εξυπηρέτηση.

Προτείνεται ανεπιφύλακτα για τσιπουροκρασομπυροκατανύξεις και μεζεδοκαταστάσεις σε πιο alternative κλίμα!!!

ΥΓ. Απ’ ότι διάβασα στηρίζουν τους Έλληνες παραγωγούς καθώς τα τσίπουρα και το κρασί έρχονται από τη Λίμνη Πλαστήρα, η ρακή και το απάκι από την Κρήτη και η μαναβική από τις λαϊκές του Μεταξουργείου και των Πετραλώνων (εντάξε, ι με εξαίρεση το γιαπωνέζικο κρεμμύδι…χα χα). Επίσης συμμετέχει ενεργά στη «Σχεδία» προσφέροντας δωρεάν καφέ τα πρωινά στους άνεργους αλλά και καθημερινά 17:00-21:00 προσφέρει happy hour με ατομικό μενού 2 πιάτων και ενός ποτού στην τιμή των 7€. Κάτι καλό απ’ ότι φαίνεται γίνεται εκεί…

2015-03-10 22:19:12

Σας ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σας λόγια αναφορικά με την κουζίνα και το value for money, διότι αυτός είναι και ο σκοπός μας. Να έχουμε πολύ καλές πρώτες ύλες, μαγειρεμένες σωστά και σε πολύ χαμηλές τιμές.

Απλά, με όλο το σεβασμό, θα θέλαμε να σας απαντήσουμε στο θέμα των κρατήσεων.

Το Korova όπως είπε και ο fratello στην κριτική του, είναι στέκι. Όπως στέκι ήταν και το Korova Milk Bar, το μαγαζί που πήγαινε ο Alex και η παρέα του στο «Κουρδιστό Πορτοκάλι» του Κιούμπρικ (από εκεί εμπνευστήκαμε το όνομα). Στο δικό μας στέκι, λοιπόν, υπάρχουν πολλοί γνωστοί και φίλοι οι οποίοι θέλουν να έρθουν να αράξουν, αλλά επειδή το ύφος του χώρου όπως διαπιστώσατε και εσείς δεν σηκώνει κρατήσεις, σαν μια μέση λύση κρατάμε τραπέζια μέχρι τις 20.30 και μόνο εάν πρόκειται για φαγητό. Διότι αργότερα, υπάρχουν πολλοί που… χρησιμοποιούν τον χώρο για ποτό και δεν ταιριάζει και τόσο να κάνουμε κράτηση και να απογοητεύσουμε τον οιονδήποτε.

Υ. Γ. Το γεγονός πως στις 10 δεν ήταν γεμάτο, θεωρείστε το τυχαίο, ειδικά για Σάββατο βράδυ αφού συνήθως στις 21:00 ο χώρος είναι σχεδόν πάντοτε κατάμεστος.
Υ. Γ.2 Η μαρμελάδα σύκο, εννοείται ότι είναι handmade, εξάλλου δεν υπάρχει τίποτα "ετοιματζίδικο" στο μαγαζί, πλην του τηγανητού κρεμμυδιού που πολύ σωστά αναφέρατε, το οποίο είναι εισαγωγής (γιαπωνέζικο) και το προμηθευόμαστε από ασιατικό μάρκετ.

Σας ευχαριστούμε και πάλι για τα καλά σας λόγια.


2015-03-10 23:53:25

Καλησπέρα σας. Σας ευχαριστώ που μπήκατε στην διαδικασία να απαντήσετε στην κριτική μου και να διευκρινίσετε κάποιες λεπτομέρειες. Αυτό και μόνο δείχνει την σοβαρότητα, την διάθεση και την συνέπεια με την οποία αντιμετωπίζετε όλο αυτό που άξια έχετε δημιουργήσει στον χώρο αυτό. Μετά την σαφή και ειλικρινή τοποθέτησή σας επάνω στο θέμα των κρατήσεων, είναι απολύτως σεβαστή η θέση και η άποψη σας.

Καταλαβαίνετε παρόλα αυτά, ότι ο λόγος που έθιξα το θέμα είναι γιατί το σύστημα αυτό, δεν διευκολύνει τους ανθρώπους που εργάζονται τα Σάββατα και δεν μιλώ για τον εαυτό μου που είμαι από τους τυχερούς, αλλά για μέλη της παρέας μου, όπως και για πάρα πολύ κόσμο για τον οποίο αυτή η τακτική αποτελεί ένα εμπόδιο ως προς το να σας επισκεφθεί. Δεδομένου δε ότι η κουζίνα σας δεν κλείνει νωρίς, αυτοί που επιθυμούν να δειπνήσουν και όχι αποκλειστικά και μόνο να πιουν, όπως συμβαίνει με εμάς και τους περισσότερους χρήστες του site, σίγουρα θα εκτιμούσαμε αν θεωρούσατε εφικτή μια αναθεώρηση επί του θέματος.

Σας ευχαριστώ και πάλι για την εποικοδομητική θεωρώ ανταλλαγή απόψεων μας.


2016-11-30 00:26:25
Η κριτική τροποποιήθηκε από τον/την PONTIKI.

  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.