Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Τοπική ελλ. κουζίνα - Παλλήνη - Κάντζα, Αθήνα
Μάρ
11
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
-

Επίσκεψη μια καθημερινή ημέρα, παρέα με καλούς φίλους. Ο χώρος απλός, λιτός, θύμιζε κάτι από Κρητικό παλάτι των αρχαίων χρόνων, Το σέρβις πολύ γρήγορο και εξυπηρετικό, γεμάτο καλοσύνη, από το γιο του ιδιοκτήτη αλλά και τον ίδιο. Δεν μπορώ να πω μετά βεβαιότητας πως εντυπωσιάστηκα από το οτιδήποτε, καθώς έχοντας πάει σε αρκετά εστιατόρια στην Κρήτη, αλλά και σε 2-3 εδώ στην Αθήνα, τα φαγητά ήταν πιο προσεγμένα.

Ξεκινώντας από τα ποτά θα πω πως το κρασί ήταν Κρητικό κόκκινο Μαρουβά, το οποίο ήταν καλό. Θα μπορούσε να ήταν καλύτερο. Μας καλωσόρισαν με ρακή και παξιμάδια με ελιές. Η ρακή και αυτή καλή. Στην συνέχεια πήραμε την σαλάτα που αποτελείται από λάχανο-καρότο-πατζαρι, η οποία ήταν λίγη και αδιάφορη(το καρότο φαίνονταν τριμμένο τουλάχιστον κάνα 5αωρο πριν).

Μετέπειτα μας έφεραν την ομελέτα με την στάκα και το απάκι, η οποία ήταν λίγη για 4 άτομα. Τα υπόλοιπα πιάτα ήταν τα κρητικά μαγειρευτά τους, (μοσχάρι κοκκινιστό με πατάτες φούρνου, κατσικάκι με πατάτες φούρνου, απάκι με τηγανητές πατάτες(μη μαγειρευτό, αλλά εντελώς κρύο) σουβλάκι κοτόπουλο με τηγανητές πατάτες-κρύο και ελαφρώς ψημένο, καθώς και χοιρινό στο φούρνο, με τηγανιτές πατάτες.

Επίσης, μου έκανε τεράστια εντύπωση και ήταν κομβικό για το ίδιο το μαγαζί και την βραδιά, ήταν ότι το μαγειρευτό φαγητό, ήρθε σχεδόν κρύο, και φαινόταν μαγειρεμένο από το μεσημέρι. Θεωρώ ότι είναι ντροπή ειδικά για την Κρητική κουζίνα, για φέρνεις στο τραπέζι φαγητό, που το έχεις μαγειρέψει από το μεσημέρι, να μην το ζεστάνεις λίγο ή να μην το έχεις περάσει έστω από τα μικροκύματα. Δεν σταθήκαμε βεβαία στα γεγονότα αυτά, καθώς ως παρέα η βραδιά πέρασε ευχάριστα με τις συζητήσεις μας, αλλά και ένα μικρό live με Κρητικά τραγούδια από τον ιδιοκτήτη.

Στο τέλος, μας κέρασαν γραβιέρα με μέλι, και χαλβά μαζί με μήλα και κανέλα. Ο λογαριασμός ήταν ένα 20αευρο κατά κεφαλήν, το οποίο το θεωρώ καλό, για 1 λίτρο κρασί, και 8 πιάτα. Θα πρότεινα ανεπιφύλακτα να αλλάξουν σεφ όποιος/α θα ανεβάσει το μαγαζί ένα επίπεδο. Κατά τα άλλα δεν του λείπει τίποτα. Καμιά φορά η φιλοξενία και η καλοσύνη δεν αρκεί, αν θέλεις να φας από μια πραγματικά αυθεντική κουζίνα όντας προετοιμασμένος ότι θα γευθείς όλα τα στάδια της Κρητικής φιλοξενίας. Πραγματική βελτίωση στην κουζίνα λοιπόν.