Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ταβέρνες & Ψητοπωλεία - Π.Φάληρο, Αθήνα
Μάρ
16
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
10-16

Επίσκεψη στο Καλυψώ. Αρχικό καλό σημάδι ήταν το ότι πήγαμε καθημερινή και μάλιστα αργά το βράδυ και το μαγαζί ήταν σχεδόν γεμάτο. Αν και μετά, απ’ ότι καταλάβαμε ίσως κάποια παρέα ή μικρή εταιρία να έκοβε πίτα. Με τη μία παίρνεις γραμμή (κάτι από τον χώρο, κάτι από τους θαμώνες, κάτι από τη μουσική) ότι το target group τους είναι στο πιο λαϊκό. Κάτι που σε καμιά περίπτωση δεν το λέω σαν αρνητικό.

Προτιμώ αυτά τα μέρη γιατί όπως έχω ξαναπεί είμαι πρακτικός τύπος και αυτό που μ ενδιαφέρει είναι να φάω καλά κάπου.

Για τον χώρο τώρα. Παρ’ όλο που σου έβγαζαν μία σύγχυση όλα αυτά τα αποκριάτικα πολύχρωμα στολίδια, οι ορχιδέες, τα κυκλάμινα, οι φοίνικες και τα δέντρα (μάλλον το καλοκαίρι θα ανοίγει ο χώρος), τελικά το αποτέλεσμα ήταν- παραδόξως- γλυκό και ευχάριστο. Δεν έχω ξαναδεί ποτέ στη ζωή μου τόσες πολλές ορχιδέες σε εστιατόριο. Δεν μιλάμε για δύο- τρεις. Δεν μιλάμε για καμιά δεκαριά. Όοοοοχι! Μιλάμε για δεκάδες ορχιδέες, όλων των αποχρώσεων και στυλ, τοποθετημένες παντού!!!!!!! Και μάλιστα όλες σε ανθοφορία. Λογικά τις κρατάνε για όσο αντέξουν τα άνθη τους και μετά τις αντικαθιστούν. Μάλλον εμείς πετύχαμε στη φάση που είχε έρθει η νέα φουρνιά! Έχω να δω τόσες πολλές ορχιδέες από τον Βοτανικό κήπο του Μονάχου, στην σχετική τους πτέρυγα.

Τα μπάνια τους καθαρά και περιποιημένα και μάλιστα αν σκεφτείς ότι ήδη είχαν περάσει ορδές από πελάτες, αυτό ήταν στα πολύ θετικά τους. Τσαχπίνικη πινελιά που με έκανε να χαμογελάσω, το ροζ γυναικείο αποσμητικό σπρέι για ελεύθερη χρήση από τις πελάτισες. Ευγενική χορηγία του Καλυψώ για τις επισκέπτριές του που μετά από ένα γερό τσιμπούσι, θέλουν να συνεχίσουν το βράδυ τους και να νιώθουν αυτοπεποίθηση και σίγουρες για τον εαυτό τους!

Η εξυπηρέτηση ήταν άψογη. Πολλά και σε συνεχή κίνηση γκαρσόνια, ήταν πάντα δίπλα σου για να σε εξυπηρετήσουν. Όλα ήρθαν στην ώρα τους και με χαμόγελο.

Ξεκινήσαμε με φρυγανισμένες φέτες ψωμιού και λάδι. Όπως θα αναφέρω και παρακάτω, το λάδι ήταν ο πρωταθλητής σε εμφανίσεις εκείνο το βράδυ!

Από ορεκτικά πήραμε ότι είδαμε σε τυροκαταστάσεις. Κάτι μπαστουνάκια με γέμιση τυρί και μια λωρίδα από πιπεριά φλωρίνης από πάνω, τηγανητά τρίγωνα με γέμιση τυρί (που αν είχαν λίγο μέλι θα ήταν πολύ πιο συμπαθητικά) και κάποιο άλλο είδος φλογέρας με τυρί.

Επίσης πήραμε ότι είχαν σε κολοκυθάκι. Και κολοκυθοκεφτέδες και κολοκυθάκια τηγανητά. Οι κολοκυθοκεφτέδες ήταν άψογοι. Από τους πιο νόστιμους που έχω δοκιμάσει. Τραγανοί εξωτερικά, πλούσιοι και τρυφεροί εσωτερικά. Είχαν και το τυράκι τους και ισορροπούσαν σε γεύση και αλμυρότητα.

Τα τηγανητά κολοκυθάκια, αν και φαινότανε μεγάλη μερίδα, κατ’ ουσία ήταν 6-7 φέτες κολοκυθάκια με σούπερ φουσκωμένο από το τηγάνισμα κουρκούτι.

Τηγανητές πατάτες, δικές τους αλλά απίστευτα λιπαρές. Είχαν μία εμφάνιση σαν να τις είχαν πετάξει άτσαλα σε ένα πιάτο (και μάλιστα σε όχι ικανοποιητική ποσότητα) και σου άφηναν την αίσθηση ότι είχαν τηγανιστεί από πολύ πιο νωρίς και τις είχαν ξαναζεστάνει. Δεν ήταν όχι τραγανιστές, αλλά μαλακές (το γνωστό σε όλους μας «παπαριασμένες»).
Όλα τα τηγανητά τους πιάτα ήταν μέσα στη λαδίλα. Έβλεπες τον πάτο από το πιάτο και σε έπιανε απελπισία…

Επίσης, όλα ήταν τηγανισμένα μέσα σε ζύμη, είχε χρησιμοποιηθεί προφανώς το ίδιο κουρκούτι. Είχαν την ίδια εμφάνιση και –δυστυχώς- σχεδόν την ίδια γεύση. Επίσης η μεγάλη αστοχία ήταν ότι αν και ήταν ψημένα εξωτερικά, το εσωτερικό τους ήταν σχεδόν ωμό (κολοκυθάκι) ή άλιωτο (τυρί). Μάλλον τα βάζουν σε πολύ δυνατή φωτιά και για λίγο.

Τα πρώτα συμπλήρωσε μία σαλάτα με λάχανο, καρότο, μαρούλι, κρεμμυδάκι και μερικές ελίτσες. Δυστυχώς επίσης εντελώς επίπεδη και αδιάφορη.

Ό,τι πήραμε από ορεκτικό ήταν απλώς διεκπεραιωτικό (εκτός από τους κολοκυθοκεφτέδες) και σου έδιναν την αίσθηση του τυποποιημένου και ετοιματζίδικου.

Κι έρχομαι τώρα στο κυρίως θέμα. Στη ψητό! Στα κρέατά τους για τα οποία φημίζονται. Πήραμε ποικιλίες κρεατικών. Ήρθαν μερικές γεμάτες πιατέλες. Είχαν μπουκίτσες από κοτόπουλο, μπιφτέκια (αν και μάλλον και σε γεύση και σε υφή παρέπεμπαν σε κεμπάπ), κάποιες άλλες μπουκίτσες που μας έβαλαν σε κουβέντες για το αν ήταν χοιρινό ή μοσχάρι κι από ένα μεγάλο κομμάτι ψαρονέφρι. Όλα αξιοπρεπέστατα αλλά κανένα από αυτά δεν με ενθουσίασε. Κανένα από τα κρέατά τους δεν το βρήκα ούτε πολύ τρυφερό ούτε αριστοτεχνικά ψημένο.

Προέρχομαι από οικογένεια ψηστάδων και έχω ψηλά στάνταρ στο τι περιμένω και τι θα ήθελα να φάω. Η σχάρα, όσο απλή κι αν φαίνεται σαν διαδικασία ψησίματος, τόσο τέχνη πρέπει να έχει ο ψήστης για να μη στεγνώσει το κρέας του. Θα ήμουν άδικος να πω ότι ήταν στεγνά τα κρέατά τους, αλλά σίγουρα δεν πήγαιναν κι ένα βήμα παραπάνω που θα σε έκαναν να τα ξεχωρίσεις και λατρέψεις. Σύντομη η ανάμνηση από ό,τι δοκίμασα εκεί θα θαφτεί στα μονοπάτια της μνήμης μου μαζί με άλλα πολλά που ούτε χρειάζεται ούτε θα ήθελα να ανασύρω…

Στο τέλος ήρθε πλούσιο κέρασμα. Πιάτα με φρούτα (μπανάνα και μήλο), χαλβάς σιμιγδαλένιος με κανέλα και λουκουμάδες (με μέλι και με σοκολάτα). Όλα αυτά σε επαρκέστατη ποσότητα για να κλείσει γλυκά (σχεδόν λιγωτικά) το γεύμα.

Με τόση ζάχαρη και τηγάνι, καλύτερα να αποφευχθεί το όποιο check up εξετάσεων για τουλάχιστον 10 ημέρες!

Γενική εικόνα. Τα ορεκτικά τους δεν με ικανοποίησαν και τα κυρίως δεν με ενθουσίασαν. Για να είμαι ειλικρινής, έκανα δύο μέρες να συνεφέρω το στομάχι μου από την αίσθηση λιπαρότητας. Σε αυτό ίσως ευθυνόμαστε κι εμείς που πήραμε ότι υπήρχε σε τηγάνι… Παρόλα αυτά, ίσως ξαναπάω (αν μου δοθεί με κάποιο τρόπο η ευκαιρία και χωρίς να το επιδιώξω…) για να του δώσω μία ακόμα ευκαιρία γιατί έχω την εντύπωση ότι ίσως ήταν μία άτυχη βραδιά. Όταν θα ξαναπεράσω το κατώφλι τους, θα αποφύγω ότι έχει σε σχέση με το τηγάνι για τα ορεκτικά τους και θα ελπίζω για κάτι πιο πετυχημένα ψημένο στα κρέατά τους.
Όμως η κριτική μου έχει να κάνει με την συγκεκριμένη επίσκεψη η οποία μάλλον δεν στέφτηκε από επιτυχία…