Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Κηφισιά, Αθήνα
Μάρ
16
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
37-49

Abovo για εμένα ίσως και καλύτερη επιλογή γεύματος στα βόρεια προάστια με εύκολη πρόσβαση, οχι ομως και το Parking. Ο χώρος μινιμαλιστικός δεν χρειάζεται ιδιαίτερη περιγραφή εξαιρετικό εσωτερικό περιβάλλον, λατρεμένη θέα και τοποθεσία.

Η ανετη διάταξη των τραπεζιών και η τζαμαρία αφήνει το βλέμμα ελεύθερο να χαζέψει την πλατεία Κεφαλαρίου με θέα τα όμορφα κηφισιώτικα κτίρια και το καταπράσινο περιβάλλον.

Η πελατεία TOΠ και μονο! παρέες όλων των ηλικιών αλλα και νέα ζευγάρια και με style ρομαντική διάθεση και διάθεση για πραγματικά καλό και ποιοτικό φαγητό. H μουσική που παίζει είναι χαμηλή και ήρεμη, δεν σε αποσυντονίζει. H ομάδα που έχει αναλάβει το σέρβις κάτι παραπάνω από καλή και αποτελεσματική, χωρίς να είναι πιεστικά πάνω από το κεφάλι σου πάντα χαμογελαστοί και πρόσχαροι ομολογώ ότι εντυπωσιάζομαι παντα από τον τρόπο που λειτουργούν καθε φορα που παω με κάνει να μη το βαριέμαι ΠOTE... Ο καθένας στο πόστο του, συγκεντρωμένος σ’ αυτό που είχε να κάνει,, μπράβο τους!!!!!

Επαγγελματίες 100%... Οσο για τον chef κ. Μιχαλη Νουρλόγλου απλά εκπληκτικός έχει έναν αέρα ανανέωσης και ρίσκου και επιτυχίας που μου αρέσει πολυ, ευγενικός και πάντα προθύμος να ακούσει κάθε σχόλιο σου και να μάθει αν σου αρέσει το γεύμα σου δεν μπορώ να μην συμπεριλάβω την ευγένεια του και τη ζεστή προσέγγιση, ενας πολυ ταλαντουχος νέος με παρα μα παρα πολυ ορεξη, δυναμικό στυλ πάντα έτοιμος για μια εντυπωσιακή παρουσίαση!!! ικανός να προσφέρει εξαιρετικές δημιουργίες σύγχρονης ελληνικής gourmet κουζίνας.

Επιλέξαμε μενού γευσιγνωσίας 5 πιάτων επιλογή δύο πρώτων πιάτων, δύο κυρίως πιάτων και ενός επιδορπίου στα 42 ευρο τιμή κατά άτομο χωρίς κρασί.

Για το καλωσόρισμα, μας ξεκίνησε με το χαρακτηριστικό πιάτο του «αυγού» (Amuse Bouche) εξισου και το όνομα του εστιατορίου ''ABOVO'' η λατινική φράση Ab ovo κυριολεκτικά σημαίνει "από το αβγό, από την αρχή" με ντομάτα μαρμελάδα, τηγανητό αυγό Μους και κροκέ της γραβιέρας & Safran μια πιο συγχρονη παραλλαγη του καγιανα, εν συνεχεια μας εφεραν ενα πολυ μικρό τραγανό σαν μπισκοτάτι με μελι και πατε από συκωτάκια πουλιών, δεν είμαι και σίγουρη τέλος πάντων ηταν παρα πολυ ωραίο!!

Για το ξεκίνημα στα ορεκτικά πήραμε καραβίδες ψητές σε λευκό σαγανάκι με φινόκιο, γραβιέρα και μανταρίνι απλα θεϊκό τρομερο απιστευτη ισορροπια γευσεων, το δεύτερο ορεκτικό ηταν ορτύκι με ριζότο αχλάδι, γκοργκοτζόλα και βινεγκρέτ φουντούκι κάθε μπουκιά ήταν και ένα ξάφνιασμα του ουρανίσκου μου με ευχάριστα ρευστή υφή, στακάτο στο δόντι ρύζι και το ' ' χαβιάρι '' απο τυρί να ακούγεται ωραία, γεμίζει το στόμα­ σου τέλειοοο.

Στα κυρίως επιλέξαμε το διάφραγμα με πουρέ πατάτας αρωματισμένο με τρούφα και σάλτσα πόρτο και το χοιρινό γάλακτος καρέ γαλλικής κοπής και σιγομαγειρεμένη πανσέτα, με πουρέ ρεβύθι και σάλτσα μήλου. Σε όλα τα πιάτα δε βρήκα κανένα ψεγάδι τέλεια και ψημένα ακριβώς όπως πρέπει το αποτέλεσμα είναι συναρπαστικό.

Στην επιλογή του κρασιού ο υπεύθυνος μάς κατηύθυνε με γνώση σε μια πολύ καλή επιλογή (THEMA (Κτήμα Παυλίδη)ένα άκρως απολαυστικό ροζέ που ταίριαξε τέλεια με ό, τι φάγαμε στα 28 ευρο. Στα συν και η ποικιλία κρασιών σε ποτήρι.

Λιγο πριν το φινάλε ήρθε ακόμα ενα υπέροχο πιάτο για να αλλάξει τη γεύση μας και να προετοιμάσει τον ουρανίσκο για το επιδορπιο Must!!! 2 μικρα στρογγυλά μπαλάκια μαρέγκας ελαφρως « ξυνόγλυκα» μας προετοιμαζουν για το μεγαλο 'μπαμ' αφήνοντας ευχάριστα μια ήπια γεύση λεμονιού.

Το μεγάλο Μust που προανέφερα είναι το '' Banana split '' άκρως θεαματικό με τον Chef να «φιλοτεχνεί» μπροστά μας ένα γλυκό που εκτός από το να το απολαμβάνεις, δεν χορταίνεις και να το βλέπεις στο τραπεζι σου θυμίζοντας έντονα μοντερνο πινακα ζωγραφικης του ηλιακού μας συστήματος, σερβίρεται σε ένα πλαστικό 1m plexiglas φτιαγμένο για την περίσταση, ο σεφ στη συνέχεια αναμειγνύει βατόμουρο μαρμελάδα, κρέμα βανίλια, μπισκότο θρυμματισμένο και μαρέγκα, ενώ ένα κομμάτι του γλυκού ψύχεται με υγρό άζωτο και παντρεύεται τέλεια με το «Daylight» (Βότκα Stolichnaya, εσπρέσο, λικέρ κρέμα σοκολάτα, αλμυρή καραμέλα) ειναι στην πραγματικότητα "γαστρονομικη εμπειρια" το γλυκό-παγωτό οσο έρχεται σε θερμοκρασια περιβαλλοντος μοιάζει σαν να τρώμε παρφέ.

Το συνιστώ ανεπιφύλακτα!!!! Φιλικά M. M