Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Γλυφάδα, Αθήνα
Μάρ
17
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
37-49

Σάββατο βραδύ και κράτηση για 4 άτομα. Το μαγαζί χωρίζεται σε εσωτερικό και εξωτερικό χώρο. Ο εσωτερικός είναι μοντέρνα διαμορφωμένος σε νεουορκεζικο στυλ, με το Bar να ξεχωρίζει και ίσως την μουσική ένα τόνο πιο δυνατά απ’τι θα έπρεπε. Αντίθετα ο εξωτερικός χώρος δεν έχει καμία σύνδεση με τον εσωτερικό και είναι λιγο απρόσωπος.

Δυστυχώς η κράτηση ήταν για τον εξωτερικό. Οι σόμπες δεν μπορούσαν να ζεστάνουν επαρκώς το χώρο και έδειχνε πρόχειρα φτιαγμένος. Ζητήσαμε αλλαγή τραπεζιού για τον εσωτερικό αλλά όπως μας ενημέρωσαν ήταν όλα reserve. Όντως το μαγαζί γέμισε τόσο μέσα όσο και εξω, όμως επιβεβαιωθήκαμε και για την προχειρότητα του χώρου, όταν κάποια στιγμή άρχιζε να βρέχει και κάποιο τραπέζι αναγκάστηκε σε αλλαγή διότι η βροχή έσταζε πάνω σε αυτό. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. Όπως καταλαβαίνετε η βραδια δεν ξεκίνησε με την καλύτερη διάθεση.

Όμως η καλή παρέα μαζί με την πολύ καλή εξυπηρέτηση από την σερβιτόρα Αμάντα, μας έκανε να κυλήσει πολύ όμορφα το υπόλοιπο της βραδιάς. Τόσο ο τρόπος της περιγραφής των πιάτων όσο και η θετική της διάθεση έδωσε μια διαφορετική νότα. Ο χρόνος σερβιρίσματος ήταν ταχύτατος και ο τρόπος εξαιρετικός.

Ο κατάλογος αρκετά ενδιαφέρον. Ορεκτικά που συνδύαζαν εντελώς διαφορετικές κουζίνες, με υλες αρκετά ψαγμένες. Λίγες παστές, λίγες σαλάτες και κυρίως πιάτα με έμφαση στα κρέατα, όλα ψημένα σε έναν ισπανικό ξυλοφούρνο.

Εμείς κινηθήκαμε σε σίγουρες επιλογές και δεν τολμήσαμε θα έλεγα σε κάποια πιάτα.

Από ορεκτικά δοκιμάσαμε το σαγανάκι αργεντινής (10,50 Ε), πολύ έξυπνα παρουσιασμένο και αρκετά νόστιμο. Ψητά μανιτάρια πορτσινι (17 Ε) πάνω σε πολεντα, σε όποιον αρέσει το μανιτάρι ήταν εξαιρετικό.

Σε κυρίως, μοσχαράκι σιγομαγειρεμένο(18,50 Ε) όπως μας ειπαν για 10ωρες, καραμελώμενο και σερβιρισμένο με πουρέ γλυκοπατάτας έδειχνε αρκετά ενδιαφέρον, καρμπονάρα με τρουφα (17 Ε) με το που έφτασε στο τραπέζι μοσχομύριζε η τρούφα. Ενα Iberico(18 Ε) κομμένο σαν ταλιατα σερβιρισμένο με μπλε πατάτες και καραμελώμενα κρεμμύδια. Και πικανια (18,50 Ε)με τηγανιτές πατάτες και μια sause πικάντικη ισως με σχνοινοπρασο.

Η ποιότητα του κρέατος στην iberico και την πικανια που δοκίμασα ήταν εξαιρετική και το ψήσιμο στο ξυλοφουρνο την αναδείκνυε. Ισως στην iberico να μπορούσε να προστεθεί μια sauce για να ισορροπεί την λιπαρότητα του κρέατος και στην πικανια θα ήθελα μια πιο ψαγμένη sauce. Όμως γούστα είναι αυτά.. Θετική άποψη υπήρξε και για τα αλλά δυο πιάτα.

Και τρία γλυκά, σοκολατοκεικ με μους παντζαριού (8 Ε), ενδιαφέρον η μους, το σοκολατοκεικ αδιάφορο.
Πανακοτα (8 Ε) καραμέλα με αλάτι Χαβάης ανάλαφρη και ισορροπημένη αντίθεση και παγωτό foie gras (9 Ε), σε μους κολοκύθας και τυρι stilton. ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ. Ο συνδυασμός της έμπνευσης με την τρελά.

Μαζί με ένα μπουκάλι reserve Σεμελη(22 Ε) ο λογαριασμός στα 160 Ε. Το Φαγητό μας άφησε ικανοποιημένους και η εξυπηρέτηση ήταν επαγγελματική. Συστήνω επανεξέταση στην διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου τουλάχιστον για τις κρύες νύχτες. Καθώς ο χώρος μας άφησε μια πικρή επίγευση.