Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Κεραμεικός, Αθήνα
Μάρ
21
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
17-25

Θα ξεκινησω την κριτικη μου γραφοντας οτι μπηκα στο site αυτο μονο και μονο απο την εκτιμηση μου στο καλο φαγητο και θελοντας να ανταλαξω αποψεις με ανθρωπους που κι αυτοι εκτιμουσαν το καλο φαγητο και θελανε να μοιραστουνε τις εμπειριες τους και να προστατεψουνε ισως αλλους ανθρωπους απο επισκεψεις σε μαγαζια που δεν θα ηταν της αρεσκειας τους (αν και εχω την αποψη οτι καλη η γνωμη των αλλων αλλα πρεπει να δημιουργεις δικη σου γνωμη για κατι).

Εν ολιγοις δεν φανταζομουν ποτε οτι θα μπω στην διαδικασια να ανοιξω εγω ο ιδιος τον λογαριασμο ενος μαγαζιου για να γραψω κριτικη γι αυτο, αλλα καταλαβα οτι αυτο αξιζει να γινει οταν προκειται να επαινεσεις καποιο μαγαζι που εχει κανει σοβαρη δουλεια και στηνεται επαξια και σοβαρα στον ανταγωνισμο του σημερα. Με καποιον τροπο πρεπει να επικρατησουν οι καλοι οι σοβαροι και αυτοι που εχουν μερακι για την δουλεια τους και οχι αυτοι που ανοιγουν για την αρπαχτη εκμεταλευομενοι μια καλη και ανερχομενη περιοχη.

Και τωρα ξεκιναμε την αξιολογηση μας για την εμπειρια που ειχαμε εγω και η παρεα μου στο SIXTIE'S DINNER. Εκλεισα τραπεζι στο μαγαζι ορμομενος απο ενα αρθρο σε εφημεριδα που ελεγε για το ανοιγμα του μαγαζιου και ελεγε οτι " περνωντας απ'εξω σου ερχεται η επιθυμια να μπεις οποσδηποτε μεσα '.... μονο αυτο δεν συμβαινει.

'Αλλος λογος που εκλεισα ειναι η περιοχη που χαιρει ιδιαιτερης εκτιμησης απο εμενα και εχω επισκεφτει αρκετα πολυ ωραια μαγαζι και γενικα εχει ενα χρωμα που σαφως ενδεικνυται για μια ομορφη εξοδο.

Σαφως το μαγαζι ειναι λιγο μακρυτερα απο τα πολλα μαγαζια της περιοχης ( Γκαζι - Μεταξουργειο ) και σε ενα δρομο που δεν προδιαθετει να κατσεις να φας λογω του δυσκολου παρκιν της ελλειψης μαγαζιων και της παντελους ελλειψης θεας και αξιολογου περιβαλλοντος χωρου.

Αφου βρηκαμε να παρκαρουμε με δυσκολια φτασαμε στο μαγαζι κατα τις 9,10.
Κια εδω αρχιζει η κριτικη που δικαιολογει πληρως την αξιολογηση του μαγαζιου που ισως και να το αδικω με το 3αρι στο χωρο.

Μας υποδεχτηκε ενας ευγενεστατος νεαρος σερβιτορος που μας εδειξε ενα τραπεζι -προταση για να κατσουμε διευκρινιζοντας μας οτι μπορουσαμε να κατσουμε σε οποιο τραπεζι θελαμε αν δεν μας αρεσε το συγκεκριμενο.

Ο διακοσμος του μαγαζιου μια μιξη απο industrial και ρετρο (τοιχοι βιομηχανικοι βαμενοι τσιμεντο και καρεκλες ρετρο αποχρωματισμενες στο χρωμα του παλιου) που σαφως ειναι ετσι παντρεμενα που δεν σε ξενιζει καθολου.

Επισης αν και το μαγαζι ειναι μικρο και οικογενειακο -συνοικιακο εχουν φροντισει να σεβαστουν στο επακρο τους παλατες και να μην στριμωξουν τα τραπεζια αλλα να δωσουν τον αναλογο αερα για να μπορεις να μιλησεις χωρις να ενοχλεις η να ενοχλεισαι. Η κουζινα ειναι ανοιχτη στο κοινο και οι κυριες που μαγειρευουν ειναι πολυ καθαρες οπως και ολος ο χωρος αλλωστε. Γενικα ο χωρος εκπεμπει μια παστρα παλιου οικογενειακου μαγαζιου αν και ειναι μοντερνα στημενο και πολυ ομορφο.

Ξεκιναμε με το φαγητο
Με την αφιξη μας ηρθε κατευθειαν το ψωμι και το νερο και ο ευγενεστατος σερβιτορος μας εφερε τον καταλογο και μας ρωτησε αν θα πιουμε κατι.

Το μαγαζι δεν ειχε καποιο εμφυαλωμενο κρασι και ετσι πηραμε μετα φοβου ενα χυμα λευκο Sauvignon Blanc (λεω μετα φοβου γιατι εχω επισημανει σε προηγουμενες κριτικες την εκτιμηση μου στο καλο κρασι και εχει περασει πολλα ο ουρανισκος μου στα χρονια που επισκεπτομαι μαγαζια ) το οποιο ως εκ θαυματος ηταν απο τα καλυτερα κρασια χυμα που εχω πιει ποτε.

Η παραγγελεια μας σε φαγητο ηταν η ομονυμη σαλατα με φρεσκα λαχανικα και τυρι( μανουρι νομιζω ) με σως μπαλσαμικου η οποια ηταν οντως εκπληκτικη οσο εκπληκτικη μπορει να ειναι μια σαλατα με τοσο κοινοτυπα υλικα. Εχω πει κι αλλη φορα οτι αυτο που κρινω σε αυτες τις σαλατες ειναι η φρεσκαδα των υλικων και η σως σε ποιοτητα και ποσοτητα. Τελεια η σαλατα λοιπον και προχωρησαμε σε ενα ορεκτικο που λεγοταν ρολακια προσουτο ( φετες προσουτο που ειχαν τυλιξει μεσα τους καποια χορταρικα και λιγο παρμεζανα). Πολυ καλο για μεζες κρασιου αν και θα μπορουσε να εχει μεσα λιγο περισσοτερο τυρι π. χ να ειχε flakes και οχι τριμα για να σπαει την γευση του προσουτο.

Ως δευτερο ορεκτικο επιλεξαμε ενα σαγανακι καβουριου. Ενα θαυμασιο πιατο που ακομα και αν δεν εισαι απο τους τυπους που τους αρεσει να σπανε σιγα σιγα τα οστρακοειδη για να γευτουν το καβουρι μπορουν να απολαυζουν την θαυμασια σως που καλυπτει πληρως τις γευστικες επιλογες. Γενικα νομιζω οτι δεν εχω φαει πιο ωραιο σαγανακι και πιο προτοτυπο πιατο οντας συνηθισμενος στα σαγανακια γαριδας και μυδιων Ενα πιατο που σαφως σε αναγκαζει να ξεχασεις τους οποιους καλους σου τροπους και να εκασκηθεις στην λεγομενη παπαρα με απειρο ψωμι και απειρες θερμιδες. Αξιζει ομως τον κοπο και θα μπορουσε να βαθμολογηθει με 5 με αριστα το 4.

Ως κυριως πιατα πηραμε πενες με σωλομο και ριζοτο με γαριδες
Μιλαμε για πιατα που θα μπορουσαν ανετα να χρεωθουν στο βαρουλκο η στην σπονδη. Τελικα μπορεις να φας αριστα οχι απλα πολυ καλα χωρις απαραιτητα να σε ακολουθουν τα αστερια michelin.

Οι πενες αριστα ψημενες ( πιο αριστα δεν υπαρχει ) με την υπεροχη μυρωδια και τα κομματια του σωλομου που ηταν ανακατεμενα μεσα στο πιατο σε επαρκη ποσοτητα για να τα γευεσαι και οχι μονο να ειναι κατ ονομα και ενα κομματι καπνισου σολομου επανω που εδινε την τελικη νοτα ομορφιας του πιατου

Αναφερομενος τωρα στο ριζοτο με γαριδες θα πω οτι ενω ισως η οψη του και η υφη του να μην εμοιαζαν με ριζοτο μιλαμε για ενα πιατο εκπληκτικης γευσης και εμφανισης που δεν εχει να ζηλεψει τιποτα απο οποιοδηποτε πιατο οποιου εστιατοριου. Το ρυζι μαγειρεμενο τελεια αν και οχι χυλωμενο για ριζοτο και οι τρεις τεραστειες γαριδες που ειχαν τον ρολο της βασης του πιατου που πανω του ηταν στηριγμενο το ριζοτο ηταν τοσο γευστικες που δημιουργουσαν ενα πιατο που μονο αδιαφορο δεν σε αφηνει.

Θα συμπληρωσω οτι ολες οι μεριδες αν και εχουν εμφανιση γκουρμε πιατων με εκπληκτικο food styling δεν υπολειποντε ποσοτητας. Ειναι βασικο η ποιοτητα και η ποσοτητα να συνυπαρχουν σε ενα πιατο.

Τελειωνοντας θα πω οτι καθ'ολη την διαρκεια του δειπνου ο σερβιτορος ηταν σε εγρηγορση και θα σημειωσω και κατι που μου εκανε εντυπωση οτι σε καποια στιγμη που εβαλα νερο στο ποτηρι μου απο το μπουλκαλι ( γεματο το μπουκαλι ) ηρθε κατευθειαν να παρει το μπουκαλι και να ανανεωσει το νερο με πιο δροσερο προφανως.

Η γενικη εντυπωση που μου αφησε το μαγαζι ηταν τουλαχιστον αριστη και πιστευω οτι ενα τετοιο μαγαζι θα μπορουσε να σταθει με μεγαλη ευκολία οπουδηποτε.

Τα μεγιστα συγχαρητηρια μου στην μαγειρισα στο σερβις και γενικα στο μαγαζι
σιγουρα θα το κανω στεκι μιας και ο λογαριασμος μονο προσιτος για ολους μπορει να χαρακτηριστει.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 20%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια