Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Σταμάτα & Άνοιξη, Αθήνα
Μάρ
21
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
17-25

Σ’ αυτή τη σαββατιάτικη βραδυνή έξοδο (14/3/2015) δεν είχα την πρωτοβουλία επιλογής μαγαζιού αλλά ένα συγγενικό ζευγάρι που το είχε επισκεφθεί και είχε θετική εμπειρία. Είχαν κλείσει τραπέζι (λόγω Σαββάτου), και, ενώ γύρω στις 21.00 που φτάσαμε ήταν λίγα τα πιασμένα τραπέζια, όταν φεύγαμε ήταν λίγα τα ελεύθερα.

Φτάνοντας στο μαγαζί διαπιστώσαμε ότι ο χώρος μπροστά του ήταν περιορισμένος για parking αλλά ο πρόθυμος υπεύθυνος έλυσε αμέσως τις όποιες απορίες μας. Στην είσοδο που parking υπάρχει μεγάλη πινακίδα που διαφημίζει το άλλο μαγαζί στη Λυκόβρυση αλλά γι’ αυτό διάβασα αρκετά αρνητικά σχόλια και κριτικές, σε ότι αφορά στο χώρο, τη διαρρύθμισή του κ. α.

Πριν από την κύρια και ευρύχωρη αίθουσα, υπάρχει ένας μεγάλος χώρος διαρρυθμισμένος σε ψαροπωλείο με επιμήκεις πάγκους με πάγο και πάνω σ’ αυτόν μεγάλη ποικιλία από μικρά και μεγάλα ψάρια κάθε είδους. Είναι χαρακτηριστικό ότι, εκτός από τα ψάρια που διαλέγεις για να φας, μπορείς να επιλέξεις και ψάρια που θα αγοράσεις για το σπίτι, και αυτό κάναμε και εμείς. Διαλέξαμε αθερίνα και καλαμαράκια για πρώτα και ένα λαβράκι για κύριο αλλά δεν γνωρίζω τα βάρη τους γιατί τα επέλεξε ο συγγενής της παρέας.

Η μεγάλη αίθουσα είναι καλαίσθητα χωρισμένη σε μικρότερους χώρους, με διακριτικά και χαμηλά στοιχεία, και τα τραπέζια είναι τοποθετημένα σε λογική απόσταση μεταξύ τους, ώστε να μην νιώθει στριμωγμένος ο πελάτης.
Παραγγείλαμε δύο μερίδες χόρτα ζωχούς (2*4 ευρώ), που σερβιρίστηκαν σε βαθιά πιάτα και μεγάλες ποσότητες, και μια φέτα (3) και λίγο αργότερα έφτασαν, σε ένα μεγάλο ξύλινο δίσκο, η αθερίνα (5,70) και τα καλαμαράκια (18,50), που ήταν πολύ σωστά τηγανισμένα και νοστιμότατα.

Με τις ποσότητες αυτές, ακούστηκαν κάποιες φωνές για στομάχια που είχαν ήδη γεμίσει, και όταν ήρθε και η πιατέλα με το ψητό λαβράκι (26,30), που το καθάρισε επιμελώς ο έμπειρος νεαρός σερβιτόρος, κάπως δυσκόλεψαν τα πράγματα, αλλά οι τρεις που δεν νήστευαν το τακτοποίησαν σιγά-σιγά. Το φαγητό συνοδεύτηκε από ένα καραφάκι τσίπουρο (7) και μισό κιλό άσπρο κρασί (3). Συνολικά, μείναμε πολύ ικανοποιημένοι από τις γεύσεις που δοκιμάσαμε και, κυρίως, από το σωστό τρόπο τηγανίσματος και ψησίματος των ψαρικών που διαλέξαμε.

Ο λογαριασμός έφτασε το ποσό των 75 ευρώ με τα ποτά και 65 χωρίς αυτά και, κατά τη γνώμη μου, θεωρείται χαμηλός για ένα σωστό γεύμα τεσσάρων ατόμων (έστω και τριών στο λαβράκι) με ψαρικά.

Το νεαρό προσωπικό (και των δύο φύλλων) ήταν ομοιόμορφα ντυμένο με μεγάλες μαύρες ποδιές και αποδείχτηκε αρκετά έμπειρο και εξυπηρετικό.
Είναι σίγουρο ότι θα ξαναπάω και με διαφορετική παρέα, για να το γνωρίσουν και άλλοι φίλοι.