Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Νέα Φιλαδέλφεια, Αθήνα
Μάρ
22
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

14/3/2015 Σάββατο βράδυ, 2 άτομα με κράτηση τελευταία στιγμή

Σάββατο μετά την δουλειά, η βόλτα στο supermarket για τα ψώνια της ερχόμενης εβδομάδας, ήταν αναπόφευκτη. Γυρνώντας, συνειδητοποιήσαμε ότι ενώ τακτοποιήσαμε το θέμα σίτισης των επόμενων ημερών, για το συγκεκριμένο βράδυ, δεν είχαμε τίποτα κατά νου... Μπήκαμε σε σκέψεις και καταλήξαμε να πάρουμε τηλέφωνο στο Ωραία μου κουζίνα. Ευτυχώς είχε διαθέσιμο τραπέζι και έτσι μετά από λίγο ψάχναμε τον κατάλογο του εστιατορίου, για τις γευστικές μας δοκιμές.

Είχα διαβάσει πολλά- από την αρχή του συγκεκριμένου μαγαζιού- στην πρώτη του έδρα, μέχρι την μεταφορά του στην Λ. Δεκελείας. Ανάμικτα συναισθήματα από φίλους που το επισκέφθηκαν, αλλά και από τους φίλους του ask4food. Εγώ είχα θετικό προαίσθημα.

Ο χώρος απλός, μακρόστενος και ασπρόμαυρος. Οι σκούρες αποχρώσεις και η διακόσμηση διατηρήθηκαν κατά την μεταφορά του εστιατορίου από την πρώτη έδρα. Ευρύχωρα τραπέζια και άνετες καρέκλες συνθέτουν μία σάλα καλοστημένη χωρίς έντονα στοιχεία.

Το προσωπικό χαμηλών τόνων, ευγενικό και ίσα που φτάνει για την εξυπηρέτηση όλων τραπεζιών. Μας βοήθησαν να επιλέξουμε κρασί και γενικά προσπάθησαν να είναι κοντά μας με ενδιαφέρον και ερωτήσεις για την γνώμη μας.

Πήραμε:

- Αφρό καπνιστής μελιτζάνας, φοβερή υφή, δυνατή γεύση και εκπληκτικό αποτέλεσμα για ορεκτικό σε συνδυασμό με το γευστικότατο χωριάτικο (μάλλον χειροποίητο) ψωμί. Είχα διαβάσει πολλά για το συγκεκριμένο πιάτο. Είναι σίγουρα αυτό που θυμάσαι όταν περάσει από το μυαλό σου, ο τίτλος του εστιατορίου Ωραία μου κουζίνα.

- Ρολάκια μοσχαριού, γεμιστά με κατίκι και παντζάρι. Ωραία ιδέα, γευστικό αποτέλεσμα, μας ξένισε που το μοσχάρι ήταν κρύο. Θα προτιμούσαμε να είναι ζεστά τα φιλετάκια και κρύα η γέμιση. Ή ακόμη-ακόμη να γίνει με καρπάτσιο μοσχαριού.

- Σαλάτα χορτοφάγων με ξηρούς καρπούς, φρεσκοκομμένη και γευστική με έντονο και παιχνιδιάρικη vinaigrette με πιπερόριζα. Ωραία επιλογή για τους νηστεύοντες.

- Πουρέ πατάτας με μπουτάκι κοτόπουλου μαγειρεμένο σε μπύρα και μέλι. Καλομαγειρεμένο, με διακριτές γεύσεις και καλοδουλεμένο πουρέ. Αυτό και το μοσχάρι με μανιτάρια συνοδεία πουρέ μονοπώλησε τα περισσότερα τραπέζια.

- Ζυμαρικά με ποικιλία μανιταριών. Κλασικό πιάτο καλά εκτελεσμένη συνταγή. Όχι κάτι το ιδιαίτερο.

1 μπουκάλι ροζέ Thema Παυλίδη, φανταστικό, είχα καιρό να πιώ τόσο ενδιαφέρον ροζέ.
Πληρώσαμε 53 ευρώ με απόδειξη. Το δίκαιο θα ήταν να βάλω 3,5/4 στην ποιότητα γιατί υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Όμως είναι πιο κοντά στο 4/4 παρά στο 3/4

HIGHLIGHTS: Ο ταυτοτικός αφρός μελιτζάνας και το εκπληκτικό VfM.

Υ. γ. Ο Μίνως Κονίδης (Σεφ) διατηρεί ένα μαγαζί με ιδέες και τεχνικές μοντέρνας κουζίνας σε μία περιοχή που βρίθει από σουβλατζίδικα και ταβέρνες παλαιού τύπου. Κατάφερε να έχει σταθερή πελατεία σε μία τέτοια περιοχή, "εκλαϊκεύοντας" τις ιδέες του και μαγειρεύοντας κοντά σε αυτά που μπορούν όλοι να γευτούν και να απολαύσουν. Στο εστιατόριό του πας και ξαναπάς για να γευθείς καλομαγειρεμένες μεσογειακές συνταγές, παραλλαγμένες ελαφρά και όχι για να συναντήσεις κάτι εξαιρετικά φανταχτερό και καινούριο.