Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Σουβλάκι & Σχάρα - Αγ.Δημήτριος, Αθήνα
Μάρ
25
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
1-9

Έχετε νιώσει ποτέ οτι έχετε φάει τόσο πολύ ("του σκασμού") σε μια ταβέρνα και στο τέλος να νοιώθετε ενοχές για το πόσο λίγο πληρώσατε;
Ε λοιπόν, έτσι ένοιωσα και εγώ μετά την πρώτη επίσκεψή μου στον "Μπάρμπα Μήτσο"

Το μαγαζί είναι πολύ καλά κρυμμένο σε ένα στενό πίσω από τα νεκροταφεία της Ν. Σμύρνης - Καλλιθέας (κοντά στον Ασύρματο) και θα χρειαστείτε σίγουρα GPS, χάρτη ή στην καλύτερη περίπτωση πληροφορίες από κάτοικο της περιοχής για να το βρείτε (σαν ένα καλά κρυμμένο μυστικό), το δε πάρκινγκ, δύσκολο κοντά στο μαγαζί, εύκολο λίγο παραπέρα.

Η ταβέρνα δείχνει να έχει "κολλήσει" στη δεκαετία του 70/80, δεν πρέπει να περιμένετε πολλά πράγματα στον τομέα αυτό (έχουν αναφερθεί για αυτό και άλλοι πριν από εμένα), κλασική διακόσμηση ελληνικής ταβέρνας στους τοίχους, με αφίσες από παλιές ελληνικές ταινίες + ένα κασκόλ του ΠΑΣ Γιάννενα (ΑΓΙΑΞ της Ηπείρου) να κρέμεται πάνω από την κουζίνα, νορμάλ μέγεθος σαν σάλα, με έναν μικρό εξωτερικό χώρο, οπότε λίαν επιεικώς αγγίζει τον πάτο της βαθμολογίας.

Η εξυπηρέτηση είναι απροβλημάτιστη, αφού υπάρχουν αρκετοί σερβιτόροι και η ψησταριά δουλεύει "overtime", θα μπορούσαν όμως τα πράγματα να ήταν και καλύτερα.

Και φτάνουμε στο "ζουμί" ή στο "ψητό" καλύτερα: )
Είχα ακούσει/διαβάσει αρκετά σχόλια για το τρομερό και φοβερό VFM αυτής της ταβέρνας, δεν θα διαφωνήσω, αντίθετα θα πω οτι ίσως είναι και ο πρωταθλητής σε αυτό το τομέα, το αποδεικνύει μάλιστα και το γεγονός οτι το μαγαζί Πέμπτη βράδυ ήταν γεμάτο, μέσα-έξω, με ανθρώπους όλων των ηλικιών και τάξεων (είδα ακόμα και «κουστουμάτους» το βράδυ που πήγα).

Δοκιμάσαμε την μπριζόλα και τα μπιφτέκια, average η πρώτη, πολύ νόστιμα τα δεύτερα, οι ποσότητες σοκαριστικές, τα μπιφτέκια σερβίρονται πάνω σε λαδόκολλα, καλυμμένα από ένα βουνό λεπτοκομμένης πατάτας, η μπριζόλα έφτανε σε μέγεθος τα όρια της σπαλομπριζόλας και πάλι καλυμμένη με πατάτες και όλα αυτά σε τιμές σοκ, κολλημένες και αυτές μάλλον στην δεκαετία του 70/80 (6 και 5 ευρώ αντίστοιχα).

Αρκετά καλή και η τυροκαυτερή, αδιάφορη η σαλάτα λαχανικών (λάχανο/μαρούλι) σχεδόν δεν την αγγίξαμε, ωραίο το ψημένο ψωμί που έρχεται σαν πρώτο, με λαδορίγανη και σκόρδο, έφυγε «εν ριπή οφθαλμού» μαζί με την τυροκαυτερή.

Check please, οριακά στα 20 ευρώ, ειλικρινά δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι φθηνότερο (είμαι πολύ πρόθυμος να ακούσω καλύτερες προτάσεις…), αφού έχω κάτσει να φάω σε σουβλατζίδικα και έχω δώσει περισσότερα.

Ο Μπαρμπα Μήτσος είναι ένα μαγαζί που θα το λατρέψουν οι λάτρεις της κλασικής ελληνικής ταβέρνας και οι λάτρεις του VFM, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο, αξίζει σίγουρα (τουλάχιστον) μια επίσκεψη.