Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία - Παγκράτι, Αθήνα
Μάρ
24
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
17-25

Επισκεφτήκαμε με τη σύζυγό μου την Osteria ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου. Φτάσαμε στο μαγαζί κατά τις 9 και ευτυχώς βρήκαμε εύκολα θέση για το αυτοκίνητο, σχεδον απ'έξω(κάτι που για την περιοχή είναι σπάνιο). Είχαμε κάνει κράτηση και, αφού μας υποδέχτηκαν καθίσαμε σε ένα τραπέζι στα μπροστινά παράθυρα, στολισμένο με ένα κόκκινο τριαντάφυλλο!

Ο χώρος μοντέρνος, στυλάτος και ''Ιταλικός". Η μίνιμαλ αισθητική, το ξύλινο πάτωμα και οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες δένουν αρμονικά με το λευκό, το μαύρο και μερικές πινελιές κόκκινου. Στα συν του χώρου η απουσία τσιγάρου και ο άψογος εξαερισμός.

Το δείπνο ξεκίνησε με focaccia, αλμυρά σχετικά και το, γνωστό πλέον ζεστό ψωμάκι γεμισμένο με ολόκληρο κεφάλι σκόρδου, που ο σερβιτόρος κόβει μπροστά σου. Απόλυτα ταιριαστό και το ντιπ βούτυρου με λάδι τρούφας και φασκόμηλο. Λόγω της ημέρας αποφύγαμε να σχολιάσουμε το εμφιαλωμένο νερό του 1lt στα 2 ευρω, αλλά εκτιμώ οτι είναι παραφωνία για το μαγαζί.

Δεν μπορέσαμε να δοκιμάσουμε πολλά πιάτα, μιας και είμαστε μόνο 2, οπότε περιμένουμε την επόμενη φορά που θα το επισκεφτούμε! Πολλές ενδιαφέρουσες ιδέες Ιταλικής κουζίνας σε ζυμαρικά, κρέας και πίτσα-λευκή και κόκκινη.

Για αρχή πήραμε:
λευκή πίτσα Patata με καπνιστό χοιρινό, μοτσαρέλλα, κρεμμύδι, και (ελάχιστη δυστυχώς)γκοργκονζόλα. Εξαιρετική η τραγανή ζύμη, περίμενα λίγο πιο έντονη τη γεύση της. (3,5)

Για συνέχεια:
Panzarotti με λευκή σάλτσα κοτόπουλου, καπνιστό προβολόνε, σπεκ και παρμεζάνα. Εύγευστο, αν και αρκετά ήπιο πιάτο, απελπιστικά μικρό όμως για 14 ευρώ-μόνο 8 μετρημένα ζυμαρικά(όπως είχα διαβάσει και σε άλλη κριτική). (3)

και:
Gnocchi με σάλτσα(ελάχιστης και πάλι) γκοργκοντζόλα. Καλό πιάτο, αλλά nothing special (2,5 άντε 3)

Τα συνοδέψαμε με δύο ποτήρια Castellare di Castellina(Nero d’Avola), ένα δροσερό, φρουτώδες και απλό κρασί από τη Σικελία, ταιριαστό στις γεύσεις του φαγητού.

Για όλα τούτα πληρώσαμε 46 ευρώ, αρκετά για τις μέρες μας-με δεδομένο και το μέγεθος των πιάτων, ικανοποιητικά για την περίσταση και την ''κλάση'' του μαγαζιού. Να τονίσω και την άψογη εξυπηρέτηση από τους 5 ή 6 σερβιτόρους. Εκτιμώ πάντως, πως αν αυξήσει λίγο τις μερίδες του, μπορεί να γίνει από τις καλύτερες επιλογές για ποιοτικό φαγητό!