Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Fish Restaurants - Ν. Ψυχικό, Αθήνα
Μάρ
25
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Νέα είσοδος στο Ψυχικό και μάλιστα σε κατηγορία που δεν υπήρχε πιο πριν. Μοντέρνα ψαροταβέρνα ή αγγλιστί fish restaurant. Συνέχεια του IVY για τους γνώστες της περιοχής, που μετά από μακρά αλλά τα τελευταία χρόνια όχι πετυχημένη πορεία έκλεισε και έδωσε τη θέση του στον κύριο ‘’Μπάρμπα Μπούνη’’.

Απέχει σχετικά λίγο από τον Φάρο Ψυχικού. To parking γίνεται στους πέριξ δρόμους μιας και το μαγαζί βρίσκεται στον παράδρομο της Κηφισίας και είναι δύσκολο να βρεις μπροστά του.

Στην είσοδο δεσπόζει ξύλινη αν δεν κάνω λάθος, φωτιζόμενη ταμπέλλα με το όνομα του μαγαζιού, που σε προδιαθέτει ότι τα πάντα έχουν αλλάξει. Ακριβώς δίπλα υπάρχει μαυροπίνακας με την σούπα και τα φρέσκα ψάρια της ημέρας. Μπαίνοντας υπάρχει η κλασσική βιτρίνα των ψαροταβέρνων με ότι φρέσκο διαθέτει το μαγαζί.
Για όσους γνώριζαν το IVY, οι διαφορές είναι αρκετές. Καταρχήν το μόνο όμοιο είναι το ξύλινο υπερυψωμένο δάπεδο στον εξωτερικό χώρο του μαγαζιού και ο πάνω όροφος για πιο private καταστάσεις.

Το μπαρ μπαίνοντας δεξιά έχει φύγει και η κουζίνα ανοιχτή και ένα επίπεδο πάνω από τον υπόλοιπο χώρο, έχει μεταφερθεί στο βάθος. Μπροστά της, αριστερά και δεξιά, υπάρχουν σερβάντες με διάφορα αποστάγματα και κρασιά αλλά και σερβίτσια.
Ο χώρος έχει ανοίξει, έχει γεμίσει με τραπέζια, απλά ξύλινα, καρέκλες ξύλινες ψάθινες καφενείου – ταβέρνας και πάρα πολλά λαμπιόνια να κατεβαίνουν από την οροφή.

Μου θύμισε έντονα ψαροταβέρνα στην κεντρική πλατεία νησιού βγαλμένη από ελληνική ταινία. Αφού συνέχεια έριχνα κλεφτές ματιές στο κέντρο του μαγαζιού, περιμένοντας να δω τον Σειληνό με την Καραγιάννη να χορεύουν.
Το μαγαζί έχει τζαμαρία στις ανοιχτές πλευρές του, η οποία καλύπτεται με μπεζ στόρια ρυθμιζόμενα στο ύψος. Ο τοίχος σε εκρού απόχρωση ζωγραφισμένος με θαλάσσιες παραστάσεις - αστερία, καλαμάρι, καβούρι, ψαράκια - σε πιο μοντέρνο style.

Τα τραπέζια είναι στρωμένα με λαδόκολλα με τα πιάτα και τα μαχαιροπήρουνα επάνω. Όπως και ο κατάλογος ο οποίος είναι ένα μακρόστενο μπέζ χαρτί με το όνομα και το ψαράκι σήμα του μαγαζιού. Η μια του πλευρά περιλαμβάνει τα φαγητά και η άλλη τα ποτά. Αφού ρίξαμε μια ματιά στον κατάλογο ήρθε η χαμογελαστή σερβιτόρα η οποία μας ενημέρωσε για την σούπα ημέρας και τα φρέσκα ψάρια που διέθετε. Την μέρα της επίσκεψης είχε μια βελουτέ σούπα θαλασσινών και 4-5 μεγάλα ψάρια. Δοκιμάσαμε μεζέδες μιας και για αυτό είχαμε πάει.

Τα γύρω τραπέζια τίμησαν από τι είδα τα μεγάλα ψάρια, τα οποία ερχόντουσαν σε πιατέλα συνοδεία λαχανικών, βραστής πατάτας και φυσικά λαδολέμονου σε έξτρα σκεύος. Στην αρχή ήρθε κατόπιν ερωτήσεως, ζεστό ψωμάκι φρυγανισμένο με λάδι και ρίγανη και νερό σε κανάτα. Ανανεώθηκε 2 φορές και χρεώθηκε μία φορά. Ήταν ότι έπρεπε για να συνοδέψει τους μεζέδες.

Δοκιμάσαμε χόρτα βραστά (αντίδια) καλή μερίδα σε ποσότητα. Τα χόρτα ήρθαν ζεστά. Εγώ τα προτιμώ παγωμένα αλλά και ζεστά ήταν γευστικότατα συνοδεία λεμονιού, το οποίο ήρθε σε έξτρα πιάτο.

Πατάτες τηγανιτές κομμένες στο χέρι, τραγανές και ροδοκόκκινες, με ρίγανη από πάνω.
Κολοκυθάκια τηγανιτά, τραγανά κομμένα σε sticks, συνοδεία από ένα μικρό μπωλ από ταρατούρι. Γευστική sauce κάτι σαν τζατζίκι, με άνηθο τριμμένο αγγουράκι, ψιλά καρύδια και σκόρδο. Πολύ καλό το σύνολο. Και τα 2 πιάτα ήρθαν σε καραβάνα πάνω σε λαδόκολλα, γενναία ποσότητα, και χωρίς ίχνος λαδίλας.

Τυροσαλάτα ελαφρώς πικάντικη με κατίκι Δομοκού, θα την προτιμούσα πιο καυτερή.
Μπρουσκέτα με λαβράκι και ρόκα, ουσιαστικά η ελληνική έκδοση του Ιταλικού μεζέ, αφού η βάση ήταν κομμάτι μπαγκέτας με λαδορίγανη, στρωμένη με μαριναρισμένο φιλέτο από λαβράκι, συνοδεία φύλλων ρόκας. Αρκετά δυνατό πιάτο και σε γεύση και σε δημιουργία.

Χταπόδι στη σχάρα, μεγάλο πλοκάμι, με σωστό ψήσιμο, ζουμερό και γευστικό.
Γαρίδες σαγανάκι, εδώ χρειάστηκε να γίνει refill στο ψωμί μιας και το τηγανάκι στο οποίο ήρθαν, ήταν γεμάτο από μια πολύ καλή σάλτσα φρέσκιας τομάτας, ψιλοκομμένης πιπεριάς, λιωμένου τυριού και διαφόρων μπαχαρικών, στο οποίο ήταν αραγμένες αρκετές για την χωρητικότητα του τηγανιού γαρίδες.

Όλα τα παραπάνω τα συνοδέψαμε με λευκό κρασί χύμα, λίγο δυνατό στη γεύση αλλά πολύ καλό για την συνέχεια της ημέρας. Ο Μπάρμπα Μπούνης διαθέτει αρκετή ποικιλία κρασιών σε σχετικά καλές τιμές, αν αναλογιστεί κανείς ότι το Κτήμα Αλφα το κόκκινο είναι στα 23 ευρώ. Δεν λείπουν και οι υπερβολές βέβαια αφού η Βίβλια Χώρα είναι στα 33 ευρώ. Επίσης διαθέτει από 4 είδη ούζου και τσίπουρου, συν το χύμα τσίπουρο.
Από άλλους μεζέδες έχει 2-3 αλίπαστα, 4-5 σαλάτες με θαλασσινά και μη, μικρά ψαράκια για τηγάνι και τα κλασικά σαρδέλες, καλαμάρια κλπ για σχάρα.

Στο τέλος κερασμένα τα γλυκά, ζεστός σιμιγδαλένιος χαλβάς με τριμμένο καρυδάκι και καρυδόπιτα η οποία λέγεται όπως στη Θεσσαλία, μελαχρινή.
Η σερβιτόρα χωρίς να γίνεται ενοχλητική, πέρασε 2-3 φορές και μας ρώτησε αν είναι όλα οκ, αν θέλουμε κάτι έξτρα, αν κάτι δεν μας άρεσε κλπ. Ήξερε τη δουλειά της και έκοβε το μάτι της για τις ανάγκες των τραπεζιών που ήταν υπεύθυνη.

Οι τιμές μπορούν να χαμηλώσουν λίγο, αλλά σίγουρα δεν αγγίζουν την υπερβολή. Θεωρώ ότι ήταν μια πολύ καλή μεσημεριανή έξοδος, που συνδυάστηκε από καλούς μεζέδες και καλή παρέα. Μια ψαροταβέρνα με μοντέρνες πινελιές έλειπε από την περιοχή Για προσπάθεια σύγκρισης με το Fish Co Platters δεν τίθεται θέμα, διότι δουλεύουν με διαφορετικό concept.

Eπειδή από τι είδα η δνση είναι κατά ένα μέρος ίδια με το IVY, πιστεύω να διατηρηθεί όσο όμορφα ξεκίνησε και να μην το χαλάσει στη συνέχεια. Έχει όλα τα φόντα για να πετύχει και λόγω κόσμου αλλά και λόγω περιοχής, αλλά και όπως είπα και πιο πάνω για το είδος που πρεσβεύει.