Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία - Π.Φάληρο, Αθήνα
Μάρ
31
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
17-25

Μπραβο και πάλι Μπράβο! Επιτέλους μια αυθεντική τρατορία για αυτούς που αγαπούν το αληθινό Ιταλικό φαγητό. Χαίρομαι πραγαμτικά να υπάρχουν μαγαζιά σαν αυτό γιατί ανεβάζουν ψηλά τον πήχη στην εστίαση..

Τρίτη βραδάκι 2 άτομα φθάσαμε στο Da Bruno (χωρις κράτηση). Βρήκαμε εύκολα τραπεζι στον εξωτερικό χώρο (καθότι καπνιζόντων), τον οποίο δε θα εκθίαζα για την αισθητική του.

Παρόλα αυτά θα έλεγα όσο ζεστό και φιλικό χρειάζεται για να απολαύσεις ένα όμορφο γεύμα με την παρέα σου. Οι τουαλέτες του να σημειώσω πεντακάθαρες, ύψιστη ένδειξη σεβασμού στον πελάτη.

Ξεκινήσαμε με σαλάτα Ροκα Παρμεζάνα στην οποία ζήτησα να προσθέσουν φρέσκα μανιτάρια, κάτι το οποίο ευχαρίστως και δέχθηκαν. Η σαλάτα πληθωρική, τα λαχανικά ολόφρεσκα και η παρμεζάνα ΥΠΑΡΚΤΗ και πληθωρική! (το τονίζω γιατί τις περισσοτερες φορές που αναγράφεται στην περιγραφή την ψάχνω ανάμεσα στα φύλλα της ρόκας! ).

Για πρώτο επιλέξαμε μια πίτσα (δε θα μπορούσε να μας αφήσει αδιάφορες ο ξυλόφουρνος που δεσπόζει στο εσωτερικό του μαγαζιού) με λάδι τρούφας, παρμεζάνα, ροκα και προσούτο (επίσης πληθωρικό). Εξαιρετική! Η ζύμη ήταν πεντανόστιμη (και λίγο πιο λεπτή θα αγγιζε τελειότητα-αλλα γουστα είναι αυτά), και τα υλικά έδεναν υπέροχα αφού ήταν σε ιδανικές αναλογίες ωστε να αντιλαμβάνεσαι τη γεύση τους και όχι να την.. φαντάζεσαι..

Το κυρίως πιάτο μου ήταν Σκαλοπίνια τυλιγμένα σε προσούτο με πουρέ πατάτας και βραστά λαχανικά. Τετοιο πιάτο δεν έχω φάει ούτε σε meat restaurant και το Da Bruno παρότι ιταλικό το απογείωσε. Το κρέας ψημένο τόσο-όσο με το προσούτο να δένει εξαιρετικά με τη γεύση του κρέατος και να του δίνει μια σπιρτάδα χωρίς όμως να το βαραίνει..

Ο πουρές αγνός και αληθινός σαν αυτόν που φτιάχνει η μαμα μου. Υπέροχο πιάτο. Και μια σημαντική σημείωση εδώ.. Ζήτησα το πιάτο μου να μην περιέχει καθόλου κρεμμύδι στην εκτέλεσή του καθώς γενικά είναι ένα απο τα υλικά που χρησιμοποιούνται πολύ συχνά στις κουζίνες και σε αντίθεση με πολλά άλλα εστιατόρια τα οποία αρνούνται να αλλάξουν το πιάτο, στο εν λόγω με καθησύχασαν οτι δε θα υπάρχει καθόλου καθότι όλα τα πιάτα ετοιμάζονται τη στιγμή της παραγγελίας.

Εκτιμώντας προσωπικά, κάτι τέτοιες μικρές λεπτομέρειες (που τελικά δεν είναι και τόσο μικρές) κερδίζουν τον πελάτη και τον μετατρέπουν σε θαμώνα.

Το δεύτερο κυρίως που επέλεξε η φίλη μου ήταν ραβιόλια με κρέμα παρμεζάνας. Δεν έχω ολοκληρωμένη άποψη καθώς δοκίμασα ελάχιστα (ηταν τόσο λαχταριστό, αδύνατο να αντισταθεί το πιρούνι μου), εκείνη όμως ενθουσιάστηκε!

Όλα τα παραπάνω μαζί με νεράκι σε ΚΑΝΑΤΑ (ευτυχώς υπάρχουν ακόμα μαγαζιά που συνειδητοποιούν οτι και στο σπίτι μας απο τη βρύση πινουμε νερο, δεν αγοραζουμε εμφιαλωμενο! ) και μισο κιλό δικό τους κρασάκι Μοσχοφίλερο (αξιοπρεπεστατο) στα 42 ευρώ.

Είναι πραγματικά ένα απο τα πιο value for money εστιατόρια της Αθήνας και ειλικρινά με τέτοια ποιότητα θα πλήρωνα και παραπάνω.

Το σέρβις παρότι αρχικά δείχνει κάπως άχρωμο, στην πορεία αντιλαμβάνεσαι οτι είναι άκρως φιλικό και με πολύ διάθεση να ικανοποιήσουν κάθε σου επιθυμία με ιδιαίτερη ευγένεια.

Μια μικρή ένσταση που μπορεί να είναι και αστοχία της ημέρας ή παράλειψη του τραπεζιού μας..
Ένα γλυκάκι ή ένα λικεράκι στο τέλος είθισται για να ολοκληρώσει την τόσο ωραία εικόνα που έχει αφήσει το μαγαζί μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Μικρή η παρατήρηση αλλά όχι ασήμαντη.. Τέλος, προσφάτως έμαθα ότι το Da Bruno είναι ένα από τα τέσσερα πιστοποιημένα «αυθεντικά ιταλικά» εστιατόρια της Αθήνας, πιστέψτε με όχι άδικα..!