Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Κεραμεικός, Αθήνα
Μάρ
31
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
26-36

Επισκεφθήκαμε το μαγαζί, μετά από προτροπή ενός από εμάς, ο οποίος είχε ακούσει πολύ καλά σχόλια για τον chef/ιδιοκτήτη. Παρασκευή βράδυ λοιπόν, ξεκινήσαμε για τον Κεραμικό, έχοντας κάνει κράτηση. Δυσκολευτήκαμε λίγο να παρκάρουμε στην γύρω περιοχή. Αργότερα, κάπου διάβασα ότι έχει πάρκιγνκ κοντά στο μαγαζί για τους πελάτες. Δεν γνωρίζω αν ισχύει. Η κράτηση τελικά δεν χρειάστηκε αφού υπήρχαν 3-4 άδεια τραπέζια και μάλιστα προσφέρθηκαν να μας βάλουν σε ένα πολύ πιο άνετο και καλό τραπέζι. Καλό ξεκίνημα.

Το μενού ήταν πολύ έξυπνα σχεδιασμένο, με ωραίες επιλογές και αρκετή ποικιλία, χωρίς όμως να ξεφεύγει και να γίνεται "ύποπτο" (όπου λαλούν πολλοί κοκκόροι... )

Το εστιατόριο μας κέρασε μια πολύ ωραία σούπα για την αρχή και άρχισε να κερδίζει τις εντυπώσεις.

Επιλέξαμε την σαλάτα Αθήρι, η οποία ήταν εξαιρετική. Φρεσκότατα, τραγανά λαχανικά, τέλεια βινεγκρέτ και φοβερά τα "βραχάκια" από μανούρι έκαναν το όλο αποτέλεσμα γευστικότατο.

Συνεχίσαμε με σαγανάκι τριών τυριών, το οποίο ήταν πολύ καλό αν και το περίμενα πιο έντονο. Ένα αξιοπρεπές ορεκτικό. Τα μανιτάρια σε κενό αέρος ήταν πολύ καλά επίσης. Η σάλτσα φοβερή, το ψήσιμο των μανιταριών εξαιρετικό. Μετά από αυτά ήμασταν έτοιμοι για τα κυρίως.

Ένας από την παρέα πήρε την παντσέτα μαγειρεμένη σε κενό αέρος. Νομίζω ότι δεν έχω ξαναφάει τόσο νόστιμο κρέας στην ζωή μου. Πραγματικά μετάνοιωσα που δεν είχα επιλέξει αυτό το πιάτο. Ήταν από τα πιο γευστικά πράγματα που έχω δοκιμάσει. Η μερίδα επίσης ήταν πολύ καλή σαν μέγεθος.

Η κυρία της παρέας παρήγγειλε κριθαρότο με γαρίδες. Πλούσια μερίδα που μοσχοβολούσε θάλασσα. Πολύ καλή γεύση, με ισορροπία όλων των υλικών. Ίσως ήταν λίγο πιο μαγειρεμένο απ' όσο θα έπρεπε.

Και εγώ παρήγγειλα τα φαλάφελ. Η αλήθεια είναι ότι απογοητεύηκα λίγο, ειδικά σε σύγκριση με τα υπόλοιπα πιάτα. Η σάλτσα από το ταχίνι δεν μου άρεσε. Ο ταμπουλές που συνόδευε το πιάτο ήταν εξαίσιος όμως. Τα φαλάφελ ήταν λίγο πιο επίπεδα και πιο άνοστα απ' ότι θα περίμενα.

Τελείωσαμε το γεύμα με την εξαιρετική κρέμα λεμονιού και την ποικιλία από creme brulee. Ήταν ένα επιδόρπιο αντάξιο του υπόλοιπου γεύματος, που μας άφησε μια πολύ γλυκιά γεύση και συνδυάστηκε τέλεια με όλες τις προηγούμενες.

Μαζί με ένα εμφιαλωμένο κρασί πληρώσαμε €107 για 3 άτομα. Μείναμε πολύ ευχαριστημένοι και σίγουρα θα ξαναπάμε να δοκιμάσουμε και τα υπόλοιπα πιάτα του. Πραγματικά ένα εξαιρετικό γεύμα.

ΥΓ: Το μόνο αρνητικό θα έλεγα ο λίγο ψυχρός χώρος. Θα πήγαινα πολύ πιο ευχάριστα στην αυλή του που φαίνεται φοβερή.