Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Κεραμεικός, Αθήνα
Απρ
04
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Το Rakor κερδίζει επάξια μια νέα ανανεωμένη κριτική από εμένα, μιας και ανανεωμένο φαίνεται κι αυτό, μετά από κάποιες μεταπτώσεις μπορώ να πω που είχα παρατηρήσει, καθώς δεν είναι λίγες οι επισκέψεις με την παρέα μου σε αυτό.

Λίγο καιρό μετά τις πρώτες διθυραμβικές κριτικές οι οποίες με βρήκαν να συμφωνώ και να επαυξάνω για την επιτυχία του εν λόγω χώρου εστίασης, είχα παρατηρήσει μια κάμψη λόγω διαφοροποίησης του καταλόγου που απ’ ότι κατάλαβα οφείλονταν σε αλλαγή μάγειρα, ενδεχομένως και ιδιοκτησίας. Μια απογοήτευση (μη σας πω και δύο) δεν θα κρύψω ότι υπήρχε τόσο από εμένα όσο και από την παρέα μου. Κάποια πιάτα δυνατά αποσύρθηκαν εντελώς, κάποια άλλαξαν φιλοσοφία. Δεν ξέρω αν υπήρχε και δεύτερη αλλαγή χεριών και δεν μ’ ενδιαφέρει πια αφού συνειδητοποιώ ότι η κουζίνα πλέον έχει βρει τους ρυθμούς της για τα καλά.

Στον χώρο δεν έχει αλλάξει κάτι. Το ίδιο στυλ, όχι κάτι εντυπωσιακό ή ιδιαίτερο. Μωσαϊκό στο πάτωμα, αριστερά όπως μπαίνουμε ένας μεγάλος μαυροπίνακας απ’ άκρη σ’ άκρη που κατά καιρούς φιλοξενεί διάφορα σκίτσα καθώς και τα πιάτα ημέρας. Μια γωνιά υπερυψωμένη με ένα στρογγυλό μεγάλο τραπέζι και γωνιακό καναπέ από παλέτες κι ένα τραπέζι σα μπάρα που από τη μια έχει ψηλά σκαμπό κι από την άλλη κανονικές καρέκλες. Αυτό που πρέπει οπωσδήποτε να διορθωθεί στο Rakor είναι η θέρμανση που είναι πάντα ανεπαρκής για τα χειμωνιάτικα βράδια. Ίσως επειδή είναι ψηλοτάβανο, τα μπουριά της θέρμανσης απέχουν πολύ από το έδαφος και δεν επαρκούν για να ζεστάνουν το χώρο που έτσι κι αλλιώς έχει απώλειες από την παλιά τζαμαρία που υπάρχει ολόγυρα. Μια λύση θα ήταν ίσως η πατέντα που έκαναν στα Φουρνομαγειρέματα κι έδωσαν τέλος στο πρόβλημα του κρύου…κατέβασαν τα μπουριά πολύ χαμηλότερα. Δείτε το, γιατί είναι σημαντικό να τρώει ο κόσμος χωρίς τα πανωφόρια του!

Η εξυπηρέτηση από δύο άτομα, μια κοπέλα low profile και μια μεγαλύτερη ευγενική κυρία χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα παρά το γεγονός ότι τις περισσότερες φορές είναι γεμάτο το μαγαζί. Το 4 στην κατηγορία αυτή το βάζω γιατί σε μια από τις πολλές επισκέψεις μας, την ημέρα των γενεθλίων μου και μετά από δύο ατυχή γεγονότα που οφείλονταν σε απροσεξία της κουζίνας, μας αντιμετώπισαν με κάτι παραπάνω από επαγγελματισμό!!! Πράγμα που προσωπικά δεν μου έχει συμβεί σε κανένα από τα -κατά τα άλλα- καθώς πρέπει και με φήμη εστιατόρια!

Συγκεκριμένα βρήκαμε δύο πετραδάκια σε μια συνοδευτική σαλάτα και στο ρύζι και επειδή για ευνόητους λόγους -σε καμία περίπτωση κακοπροαίρετους-, θελήσαμε στο τέλος του γεύματος να τους ενημερώσουμε ευγενικά λέγοντας ότι δεν έχουμε κανένα παράπονο γενικότερα κι ότι δεν μας έχει ξανασυμβεί όσες φορές έχουμε πάει…βγήκε ο ίδιος ο (νεαρός) σεφ ώστε να ενημερωθεί σε πια πιάτα τα βρήκαμε, να ζητήσει (αληθινά) συγνώμη και να μας ενημερώσει ότι το “τραπέζι” είναι κερασμένο από εκείνους!

Σημειώστε ότι ήμασταν 5 άτομα, είχαμε φάει και πιεί την Άρτα και τα Γιάννενα και ο λογαριασμός με ένα πρόχειρο υπολογισμό ήταν πάνω από 85€…και αυτή την κίνηση ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΤΕ, ούτε έχω ακούσει από κάποιον παρόμοια εμπειρία, σε όποια αστοχία ή απροσεξία έχει συμβεί σε εστιατόριο!!! Βεβαίως ήρθαμε σε δύσκολη θέση (και πιο πολύ εγώ που ήθελα να κεράσω παρεμπιπτόντως για τα γενέθλιά μου) και τους εξηγήσαμε ότι η πρόθεσή μας δεν ήταν αυτή, απλά να το γνωρίζουν ώστε να είναι πιο προσεκτικοί. Ήταν όμως μέχρι το τέλος ανένδοτοι και αρνήθηκαν να μας φέρουν το λογαριασμό κι έτσι το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν να αφήσω ένα συμβολικό ποσό γιατί αφενός μεν αισθάνθηκα άσχημα, αλλά αφετέρου και για να τους δείξω την ευγνωμοσύνη μου για τον τρόπο με τον οποίο μας αντιμετώπισαν. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι άλλο να προσθέσω παρακάτω, ύστερα από αυτή την εμπειρία!

Για το φαγητό τώρα που είναι και το σημαντικότερο κομμάτι, θα πω ότι μας είναι ιδιαίτερα ευχάριστο το γεγονός ότι ακόμα και κατά την διάρκεια της νηστείας έχει αρκετές επιλογές ώστε να μην αναγκαζόμαστε να τρώμε κάθε εβδομάδα καλαμάρια και γαρίδες και ν’ ανεβάσουμε χοληστερίνη! Θα πω επίσης με απόλυτη σιγουριά ότι έχει τις ΩΡΑΙΟΤΕΡΕΣ σούπες βελουτέ που έχω δοκιμάσει (συμπεριλαμβανομένων και αυτές κλασάτων εστιατορίων) και στην μεγαλύτερη ποικιλία, καθώς έχει συνήθως το χειμώνα δύο με τρεις διαφορετικές σούπες. Ένα άλλο μεγάλο ατού θεωρώ πως είναι ότι ο σεφ χρησιμοποιεί είτε σε σάλτσες είτε στα πιάτα και στις σαλάτες πολλά και ιδιαίτερα μυρωδικά και μπαχαρικά όπως κάρδαμο, κόλιανδρο, τζίντζερ, θυμάρι, κύμινο, πάπρικα… χωρίς να περιορίζεται στα τετριμμένα. Έτσι σ’ έναν αρκετά μικρό κατάλογο, καταφέρνει να δώσει πολύ μεγάλη ιδιαιτερότητα στις γεύσεις.

Αναλυτικότερα ξεχωρίζουμε τα εξής:

- Σούπα βελουτέ γλυκοπατάτας με τζίντζερ…ε ξ α ι ρ ε τ ι κ ή!!!

- Σούπα βελουτέ κολοκύθας με κάρυ και αστεροειδή γλυκάνισο…μ α γ ε υ τ ι κ ή, την λατρεύω!!!

- Σούπα βελουτέ τσουκνίδας (καταπράσινη)…ιδιαίτερη και πρωτότυπη γεύση

- Σούπα βελουτέ κουνουπίδι…οι φίλοι που τρώνε το κουνουπίδι (γιατί εγώ δεν το συμπαθώ)…ορκίζονται σ’ αυτήν! Και φανταστείτε τώρα τις χρωματικές και γευστικές αντιθέσεις που υπάρχουν πάνω σ’ ένα τραπέζι τριών-τεσσάρων ατόμων με όλες αυτές τις σούπες…

- Μανιτάρια πλευρώτους ψητά, αρκετά νόστιμα

- Φαλάφελ κοινώς ρεβυθοκεφτέδες (4 τμχ μεγάλα) νοστιμότατοι συνοδευόμενοι από πίτες αραβικές, σαλατούλα πράσινη και δύο θεσπέσια ντιπ το ένα ρόκας που είναι τέλειο, το άλλο αν θυμάμαι καλά γιαουρτιού, επίσης είναι πολύ ωραίο. Σε περίοδο νηστείας αν υπάρχει πουρές κολοκύθας ή καρότου που είχαμε πετύχει κάποια στιγμή είναι ότι πρέπει, διαφορετικά θα σαν δώσουν κάποια εναλλακτική με κάποια σάλτσα ντομάτας ή μουστάρδας.

- Πατάτες τηγανιτές χρυσαφένιες σε κύβους με μια πολύ ωραία σαλτσούλα φέτας, σύγκλινο και πάπρικα, ένα από τα must

- Πατάτες τηγανιτές χρυσαφένιες σε κύβους με μυρωδικά, για πιο light και νηστίσιμες καταστάσεις

- Ψητά λαχανικά νομίζω με σάλτσα σύκου, συμπαθητικό πιάτο

- Φάβα με κάπαρη και τα φύλλα της, καλή

- Kοτομπουκιές με ένα θεσπέσιο άγριο ρύζι και σως, υπέροχο πιάτο σήμα κατατεθέν του μαγαζιού που μπορεί άνετα να παίξει και δις σε κάθε επίσκεψη

- Χοιρινά μπριζολάκια με σάλτσα κάρδαμου…εγώ τα λάτρεψα παρότι δεν μπορούσα να πιστέψω πόσο πολύ θα ταίριαζαν με το κάρδαμο

- Πανσετάκια κομμένα ζουλιέν με πιτούλες επίσης κομμένες σε λωρίδες μαριναρισμένα με κύμινο και ένα ντιπάκι επίσης μυρωδάτο, θα τα ήθελα λίγο πιο ζουμερά. Πάντως γευστικά ήταν ωραία.

- Έχει και μπέργκερ το οποίο για να πω την αλήθεια δεν με είχε ενθουσιάσει ιδιαίτερα όταν το είχα δοκιμάσει (πάει βέβαια αρκετός καιρός), αλλά δεν είμαι και fun γενικότερα κι αν κρίνω και το γεγονός ότι έχει αποσπάσει γενικά θετικά σχόλια από τους υπόλοιπους φίλους του site, θα καταλήξω ότι είναι και θέμα γούστου.

Έχει επίσης αρκετά ωραία και ενδιαφέροντα ορεκτικά και πιάτα ημέρας, όπως ένα τέλειο κριθαρώτο με κόκορα μαστίχα και μανταρίνι που είχαμε δοκιμάσει πρόσφατα.

Τέλος για γλυκό -για καλή μας τύχη νηστίσιμο παρακαλώ- μια απίστευτη τάρτα με βάση από φουντούκι, χουρμάδες και λάδι καρύδας γεμισμένη με γκανάζ σοκολάτας με γάλα καρύδας, άψογα παρουσιασμένη επάνω σε μια μαύρη μαντεμένια ορθογώνια πλάκα πασπαλισμένη με τριμμένη καρύδα για έξτρα διακόσμηση κυανούς κενταύρους που είναι ένα βρώσιμο μωβ ανθάκι…τέλειο αποτέλεσμα και γευστικά και οπτικά…εύγε!!! Τις περισσότερες φορές μας έχει κεραστεί.

Συμπερασματικά το μικρό και ταπεινό Rakor αξίζει πολλές δάφνες για την κατηγορία του, καθώς συνδυάζει οικονομικά πιάτα με άριστα γευστικά αποτελέσματα και πολύ ωραία παρουσίαση πιάτων. Γι’ αυτό άλλωστε έχει τον κόσμο του και νομίζω ότι έχει ανέβει το τελευταίο διάστημα αρκετά η επισκεψιμότητά του αν κρίνω από το γεγονός ότι πριν από λίγες ημέρες χρειάστηκε να πάρουμε τηλέφωνο από την Παρασκευή ώστε να κλείσουμε για Σαββατόβραδο, μιας και την είχαμε πατήσει την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα που πήραμε να κλείσουμε ανήμερα.

Ο λογαριασμός με κρασί (χύμα αρκετά καλό) ή μπύρα δεν θα ξεπεράσει τα 15-16€ το άτομο εκτός αν τρώτε και τα τραπεζομάντηλα…όπως εμείς, οπότε υπολογίστε γύρω στα 2 ευρώ παραπάνω!

Προτείνεται Ανεπιφύλακτα…εμείς πάντως ετοιμάζουμε εγκαίρως την επόμενη επίσκεψή μας.

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη PONTIKI.