Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Ν. Ερυθραία, Αθήνα
Απρ
04
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Ήρθε η ώρα να γράψω κριτική για την απολαυστική εμπειρία που μας προσέφερε η ιδιοκτησία της επιχείρησης "Ε/Γ Ταξιδεύοντας" σε συνεργασία με το ask4food. Εσκεμμένα άφησα να περάσει ένα διήμερο, ώστε να μη χαλάσει η έκπληξη για το δεύτερο γκρουπ χρηστών.

Καταρχάς, θα ήθελα να ευχαριστήσω γραπτώς για την πρόσκληση, καθώς και όλους όσους συνέβαλαν στη διεξαγωγή αυτού του event (απλό δείπνο δεν το λες). Χάρηκα ιδιαίτερα που γνώρισα τόσους εξαιρετικούς ανθρώπους που μοιραζόμαστε καθημερινά τις εμπειρίες μας κι επιτέλους κάποια γνωστά μου nicknames πήραν μορφή (μείναμε με ένα μικρό παράπονο που δε γνωρίσαμε περισσότερους). Η καλή διάθεση ήταν διάχυτη, περάσαμε υπέροχα και σίγουρα δε θέλαμε να φύγουμε πρώτοι, αλλά το γονεϊκό καθήκον μας καλούσε.

Φτάσαμε στις 19:30 σε έναν πολύ προσεγμένο χώρο που εντάσσεται σε μια καθαρά οικιστική περιοχή. Απαλοί γήινοι τόνοι, υφασμάτινα τραπεζομάντιλα, άνετα τραπεζοκαθίσματα και μια μικρή "αγορά" με το που μπαίνεις στο μαγαζί με λαχανικά και ψάρια. Ο όμορφος εξωτερικός χώρος με ροτόντες, σόμπες-μανιτάρια και φυτά περιμετρικά προτιμήθηκε από εμάς τους καπνοεξαρτώμενους για τα διαλείμματά μας, ώστε να μην ενοχλήσουμε τους συνδαιτυμόνες και τους υπόλοιπους πελάτες.

Ακολούθησε μια επίδειξη φιλεταρίσματος ψαριού (στείρα) από τον σεφ, το οποίο με τις κατάλληλες προσθήκες υλικών έγινε στη συνέχεια ένα νοστιμότατο ταρτάρ και μας σερβιρίστηκε πάνω σε λεπτό φρυγανισμένο ψωμάκι. Εξαιρετικό! Μετά περάσαμε στην κουζίνα, όπου τηγανίστηκαν κομμάτια σκορπίνας (ω ναι, δε γίνεται μόνο σούπα! ) και "κλέψαμε" αρκετά tips συνολικά από τον σεφ και τον ένα εκ των ιδιοκτητών, από την επιλογή φρέσκου ψαριού μέχρι τους τρόπους παρασκευής του.

Κατόπιν, καθίσαμε στο τραπέζι, όπου μας σέρβιραν την απολαυστική σκορπίνα με την τραγανή της κρούστα.
Ακολούθησαν τα παρακάτω (κάνω copy paste μην παραλείψω κάτι):

- Βελουτέ φακής με μελάνι σουπιάς, μπρουσκέτα με αυγοτάραχο και αμπελοκορφάδα τουρσί
Απαλός ταιριαστός συνδυασμός γεύσεων για το καλωσόρισμα.

- Καβουροσαλάτα (ψίχα από γνήσιο καβούρι μαριναρισμένο με ελαιόλαδο, λεμόνι, με φρέσκο πιπέρι και ανθό αλατιού σε τρυφερά φύλλα μαρουλιού)
Εξαιρετική πρώτη ύλη, τα υπόλοιπα υλικά την αναδείκνυαν.

- Τομάτα ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ (ξεφλουδισμένη τομάτα, κομμένη ροδέλες με κάπαρη, κρίταμο και άνθο αλατιού)
Το μοναδικό αδύναμο πιάτο κατά τη γνώμη μου, ίσως έτυχε η συγκεκριμένη ντομάτα που υστερούσε γεύσης.

- Ρεγγοσαλάτα (διαλεχτές ρέγγες με ψωμί, λεμόνι, ξύδι και ελαιόλαδο)
Πικάντικος μεζές, ότι πρέπει για συνοδεία ρακής (δε μου αρέσει το ούζο γι'αυτό αναφέρω τη ρακή).

- Ταραμοσαλάτα (βελούδινος λευκός ταραμάς με ψωμί και κρεμμύδι)
Απλά τέλεια, πρέπει να έφαγα τη μισή.

- Σκουμπρί (σπιτικό καπνισμένο σκουμπρί με κρεμμύδι, μαϊντανό και ελαιόλαδο)
Μοναδική γεύση, ένα από τα highlights της βραδιάς.

- Ψητή στρειδοσαλάτα (ποικιλία στρειδιών αρωματισμένη με σκόρδο, μαϊντανό, λεμόνι και φρέσκο βούτυρο)
Μύριζε τόσο όμορφα το σκορδοβούτυρο, που έκανα το βήμα και δοκίμασα, αν και ορκισμένη εχθρός των οστράκων. Για να μιλήσω ειλικρινά όμως, κάτι ελαφρώς σκληρό με χάλασε στην πρωτόγνωρη για μένα υφή της ψίχας του στρειδιού.

- Σαρδέλα ψητή (ζουμερό φιλέτο σαρδέλα με αφραλάτι)
Πιο ζουμερή και νόστιμη σαρδέλα δεν έχετε φάει ποτέ, σας το εγγυώμαι. Άλλο ένα highlight.

- Οστρακοσαλάτα (φρούτα της θάλασσας αχνιστά με κρασί, σκόρδο και μαϊντανό)
Ζητώ συγγνώμη, αλλά θα ξεπερνούσα τον εαυτό μου αν δοκίμαζα δεύτερο πιάτο με όστρακα. Ας γράψουν εντυπώσεις οι υπόλοιποι.

- Χταπόδι Νώντα (κυκλαδίτικη συνταγή του καπετάνιου)
Πολύ μαλακό κι εύγευστο, εμπνευσμένη εκδοχή που στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία.

- Σουπιές τηγανητές (τρυφερές ελληνικές σουπιές στο τηγάνι με άνηθο, κρεμμύδι και λαδολέμονο)
Επίσης πολύ μαλακές και γευστικές.

- Αποδομημένο μιλφέιγ (κρέμα αρωματισμένη με βανίλια σε τραγανό φύλλο)
Ελαφριά κρέμα, τραγανότατο φύλλο, μαγευτικό αποτέλεσμα.

- Κανταΐφι μαστίχα (φύλλο κανταΐφι με κρέμα μαστίχας και βελούδινη σαντιγί)
Μου άρεσε πολύ.

- Πολίτικη καρυδόπιτα (μελωμένη καρυδόπιτα με κρέμα βανίλιας και κανέλα)
Κι αυτό ωραίο γλυκό, αλλά δε με ξετρέλανε όσο τα άλλα δύο.

Το κρασί ήταν ποικιλίας Ασύρτικο-Chardonnay Κτήμα Μουσών οινοποιείου Ζαχαρίας (€3,80/500ml), που ταίριαζε πολύ με το δείπνο μας.

Οφείλω να αναφέρω πως το συνολικό κόστος για το συγκεκριμένο μενού χωρίς να υπολογίζεται το κρασί, θα ήταν 24 ευρώ κατ' άτομο και η εξυπηρέτηση ήταν υποδειγματική.

Εν κατακλείδι, μιας και θεωρώ πως κούρασα αρκετά, από τη βραδιά αυτή σίγουρα θα θυμάμαι όλους τους ανθρώπους που γνώρισα και τις ευχάριστες συζητήσεις μας. Γαστρονομικές αξέχαστες εμπειρίες με σειρά προτίμησης: ταρτάρ στείρας, σαρδέλα ψητή, καπνιστό σκουμπρί, χταπόδι Νώντα και μιλφέιγ.

Να συνεχίσετε την όμορφη συλλογική αυτή προσπάθεια και ο κόσμος θα σας ανταμείψει.

Σας ευχαριστούμε και πάλι μέσα από την καρδιά μας.
Εις το επανιδείν...

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια