Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Cafe - Restaurants - Ν.Σμύρνη, Αθήνα
Απρ
06
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Το Mugshot το επισκεφθήκαμε Πέμπτη βράδυ τέσσερα άτομα με εκπτωτικά κουπόνια. Είχε προηγηθεί τηλεφωνική κράτηση χωρίς ωστόσο να καταστεί δυνατό να κλείσουμε τραπέζι για Παρασκευή ή Σάββατο βράδυ, καθώς όπως μας είπαν υπήρχαν περιορισμένα τραπέζια.

Η τοποθεσία του μαγαζιού είναι ακριβώς επάνω στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, στον χώρο όπου παλιότερα στεγαζόταν ένα σουβλατζίδικο. Πρόκειται για έναν ψηλοτάβανο industrial χώρο, ο οποίος προορίζεται κυρίως για καφέ και πότο, ενώ η αλήθεια είναι ότι η ηλικία των πελατών δύσκολα ξεπερνούσε τα 25 χρόνια. Μόλις μπήκαμε στο μαγαζί η σερβιτόρα μας οδήγησε στο βάθος της αίθουσας και μας είπε να επιλέξουμε ένα από τα τέσσερα τραπέζια που ήταν για φαγητό. Γιατί όντως το μαγαζί έχει ελάχιστα τραπέζια για εστίαση, ενώ και ο γενικότερος χώρος με τη δυνατή σχετικά μουσική σε προδιαθέτει περισσότερο για ποτό, παρά για φαγητό.

Η εξυπηρέτηση καλή και σχετικά γρήγορη. Με το που κάτσαμε μας προσέφεραν νερό βρύσης, και μας έστρωσαν σουπλά με μαχαιροπήρουνα. Μοναδική παραφωνία το γεγονός ότι η σερβιτόρα έφερε ένα άλλο ορεκτικό από αυτό που παραγγείλαμε, το οποίο όμως δεχθήκαμε για να μην υπάρξει πρόβλημα με την κουζίνα.

Το φαγητό του «Mugshot» ομολογώ ότι με εξέπληξε ευχάριστα. Βλέποντας έναν τέτοιο χώρο στην πλατεία της Νέας Σμύρνης δύσκολα περιμένεις να έχεις υψηλά στάνταρτ από την ποιότητα του φαγητού και από την παρουσίαση των πιάτων. Εμείς λοιπόν επιλέξαμε μία πράσινη σαλάτα με κοτόπουλο, γραβιέρα και βινεγκρέτ λιαστής ντομάτας, πραγματικά απίθανη, καθώς η γεύση της λιαστής ντομάτας ήταν πολύ έντονη και σου άφηνε μια ωραία αίσθηση στον ουρανίσκο. Η δεύτερη σαλάτα περιείχε σπανάκι baby, μία λευκή σως και ένα τραγανό φύλλο κρούστας. Επίσης φαγώθηκε με ευχαρίστηση.

Από ορεκτικά, παραγγείλαμε spring rolls με καπνιστό μετσοβόνε, νόστιμο και ευπαρουσίαστο πιάτο, το οποίο είχε και ένα ωραίο ντιπ από πορτοκάλι. Το πεϊνιρλί επίσης που παραγγείλαμε έγινε «ανάρπαστο», καθώς ήταν πολύ νόστιμο και σου άφηνε την έντονη γεύση του τραγανού μπέικον. Οι τηγανιτές πατάτες ήρθαν σε ένα τσίγκινο μπολάκι και νομίζω ότι ήταν το μοναδικό αδιάφορο πιάτο της βραδιάς. Τέλος, παραγγείλαμε και μία μερίδια μανιτάρια σωτέ, τα οποία δεν ήρθαν ποτέ στο τραπέζι μας. Αντί για αυτό ήρθε ένα πιάτο με τέσσερις μεγάλες γαρίδες και ψωμάκια παναρισμένα προφανώς στη σάλτσα από τις γαρίδες. Ήταν ένα επίσης ευπαρουσίαστο πιάτο, το οποίο τιμήσαμε δεόντως.

Για κυρίως, εγώ επέλεξα «καπνιστή» μακαρονάδα, με σύγκλινο, πιπεριές και μετσοβόνε. Πραγματικά μοναδική μακαρονάδα για τα δεδομένα ενός τέτοιου μαγαζιού, χωρίς να λυπηθούν την ποσότητα στο σύγκλινο, όπως συμβαίνει σε άλλα εστιατόρια. Η μερίδα μεγάλη και το μόνο αρνητικό ήταν το γεγονός ότι τα μακαρόνια ήταν παραβρασμένα. Αλλά είπαμε, σε καφετέρια – μπαράκι πήγαμε, δεν πήγαμε και σε ιταλικό!

Οι δύο κοπέλες της παρέας παρήγγειλαν «σπασμένο παστίτσιο», τουτέστιν ριγκατόνι με ραγού μοσχαριού και ζεστή μπεσαμέλ. Επίσης μεγάλες μερίδες, με πολύ ωραία για τα δεδομένα μου μπεσαμέλ, με έντονη όμως γεύση στο ραγού εξαιτίας των πολλών μπαχαρικών. Τέλος, ο τέταρτος της παρέας παρήγγειλε μπέργκερ με πατάτες. Η μερίδα ήταν σχετικά μεγάλη και απ’ ότι μου είπε ήταν νόστιμο.

Για όλα αυτά μαζί με τέσσερα ποτήρια κρασί πληρώσαμε 12 € / άτομο, καθώς είχαμε κουπόνια προσφοράς. Αν παραγγέλναμε τα ίδια πιάτα χωρίς κουπόνι θα πληρώναμε 20 € / άτομο, ποσό το οποίο θα ήταν σχετικά καλό, αν αναλογιστεί κανείς ότι το φαγητό ήταν νόστιμο και φύγαμε χορτάτοι έως σκασμένοι. Απλά θα συμφωνήσω με την άποψη των δύο προηγούμενων κριτικών λέγοντας ότι εφόσον το συγκεκριμένο μαγαζί στηρίζεται περισσότερο στον καφέ και στο ποτό, δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο να σερβίρει και φαγητό για τέσσερα μόνο τραπέζια.