Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Ν. Ερυθραία, Αθήνα
Απρ
05
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Καλησπέρα μετα από καιρό.

Το τελευταίο διάστημα δεν είχα γράψει κριτικές διότι πέρα από το σχετικό πρόγραμμα σπιτικής διατροφής (πάντα χαμηλής σε λιπαρά) που ακολουθούσα, συνήθιζα και να επισκέπτομαι συνεχώς τα ίδια καταστήματα όταν τρώγαμε έξω. Όμως με αφορμή την πρώτη συνάντηση των καλοφαγάδων στο Ε/Γ ταξιδεύοντας των βορείων προαστίων (ένα ευχαριστώ στους συμπαθέστατους διαχειριστές του site Δημήτρη και Σπύρο) θα αναφέρω πολλά στην παρούσα στήλη.

20.00 Δευτέρας 30/3, και όλοι οι καλοφαγάδες (με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα) μαζεμένοι στον όμορφο χώρο του καταστήματος πού είναι πολύ καλά διακοσμημένος για μαγαζί με θαλασσινά. Ανάμεσά τους η evi, με το εξαιρετικό χιούμορ και παρατηρητικότητα της και ο σοβαρός και πράος κύριος Castlrey Rock. Ο χώρος λοιπόν πολύ φωτισμένος πάνω από τα τραπέζια (βασικότατο να βλέπεις πολύ καλά τι τρως) και διακοσμημένος με ναυτικές λάμπες, λευκά χρώματα και μια μεγάλη φωτογραφία-τοιχογραφία από κωμόπολη νησιού. Τα τραπέζια λευκά, μεγάλα και καθαρά με λινά τραπεζομάντιλα. Σχεδόν 4άρι στο χώρο

Η υποδοχή ήταν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ και ίσως από της καλύτερες που έχω συναντήσει, τόσο από τον ιδιοκτήτη, όσο και από τον κύριο ιδιοκτήτη του καταστήματος του Πειραιά, ένα λεβέντη μακρυμάλλη γνώστη των καλών και φρέσκων θαλασσινών (θα σε επισκεφτώ), αλλά και από τον Master Chef Ηλία. Με αφορμή την εξυπηρέτηση θα μιλήσω και για το αψεγάδιαστο service, οι σερβιτόροι εξηγούσαν το κάθε πιάτο, ήταν όλοι τους σβέλτοι, διακριτικοί, και γενικώς κατά τη διάρκεια του ταξιδιού αυτού δεν μας έλειψε τίποτα απολύτως (ψωμί, νερό και κρασί ανανεώνονταν αυτόματα). Μια εξαιρετική και καλοστημένη ομάδα. Το πιο καθαρό 4άρι.

Αρχικά o γοητευτικότατος Σεφ μας παρουσίασε πως ξεκοκαλίζουν μια σφυριδούλα και έφτιαξε ένα υπέροχο ταρτάρ (4/4). Ξεκινήσαμε να τρώμε στο τραπέζι σκορπίνα ολόφρεσκη και τηγανιτή (4/4), η οποία τηγανίστηκε μολις πριν παρουσία μας.

Το μενου αποτελούταν απο τα εξής

-Βελουτέ φακής με μελάνι σουπιάς, μπρουσκέτα με αυγοτάραχο και αμπελοκορφάδα τουρσί (3/4, δεν ήταν κάτι που με συγκίνησε προσωπικά)
-Καβουροσαλάτα με μαρούλι (4/4 και όλα τα λεφτά, μεγάλη ποσότητα, καθαρή ψίχα κάβουρα)
-Ξεφλουδισμένη τομάτα, κομμένη ροδέλες με κάπαρη, κρίταμο και ανθό αλατιού (4/4 φοβερή, μεγάλη και πεντανόστιμη ντομάτα με τα παραπάνω, ακούγεται απλό αλλά ήταν από τα καλύτερα πιάτα του)
-Ρεγγο-σαλάτα με λεμόνι, ξύδι και ελαιόλαδο (3,5/4 καλό και με διακριτική γεύση)
-Ταραμοσαλάτα (3,5 αρκετά καλή αλλά χωρίς έντονη γεύση και λευκή)
-Σπιτικό καπνισμένο σκουμπρί με κρεμύδι, μαϊντανό και ελαιόλαδο (4/4 αν εξαιρέσεις την μεγάλη αλμυρότητα που σήκωνε πολλές φέτες ψωμί, ένας φοβερος μεζές)
-Ποικιλία στρειδιών αρωματισμένη με σκόρδο, μαϊντανό, λεμόνι και φρέσκο βούτυρο αλλα και οστρακοσαλάτα με κρασί, σκόρδο και μαϊντανό (3,5/4 δεν είμαι λάτρης των στρειδιών αλλά προτιμώ τα καλά μύδια λόγω μεγαλύτερου περιεχομένου). Τα πρόσθετα έκαναν όμως τη διαφορά...
- Σαρδέλα ψητή με αφρό αλατιού (4/4, ελαφρύ καλοψημένο και τέλεια φιλεταρισμένο)

Μέχρι εδώ πολύ καλά αλλά,

-Χταπόδι τηγανιτό (ίσως να είχαμε φάει πολύ, ίσως και να έπεσε λίγο βαρύ και μου άφησε μια ελαφρά βαρυστομαχιά, ίσως και γιατί λατρεύω το ξερό χταπόδι στο κάρβουνο, το πιάτο αυτό χάλασε ελαφρώς την τελειότητα του δείπνου μας, 2/4 λοιπόν και απλά εγώ σας λέω να μην το επιλέξετε)

-Σουπιά τηγανητή (2,5/4 με άνηθο, κρεμμύδι και λαδολέμονο, απλά λίγο καλύτερες από το τηγανιτό χταπόδι. Θα προτιμούσα σίγουρα ένα ριζότο με τα παραπάνω μαλάκια.

Το λευκό κρασί ήταν πολυ καλό, σχεδόν τέλειο για χύμα (3,5/4) Ασύρτικο-Chardonnay Κτήμα Μουσών οινοποιείου Ζαχαρίας

Στο τέλος τα μικρά μιλφέιγ ή καρυδόπιτες και τα κανταιφάκια ήταν σχεδόν τέλεια (3,5/4) αλλά σερβιριστήκαμε και ηδύποτα (μαστίχα, βιολοντσέλο κτλ. ) που υπέγραφαν την άφιξη από το όμορφο ταξίδι γευσιγνωσίας.

Θα ήθελα να λάβετε υπόψη σας σοβαρά το θέμα με τα τηγανιτά μαλάκια (ειδικά το χταπόδι) και μιλάμε για ένα σοβαρό κατάστημα στο χώρο των ποιοτικών θαλασσινών που νομίζω ήρθε για να μείνει.

Τώρα όσο αφορά τις τιμές. Με βάση το σέρβις και τα όσα το μαγαζί προσφέρει είναι καλές αλλά οι καιροί είναι δύσκολοι και μια μείωση τής τάξης του 15% θα έδινε 4άρι και στο VFM. Χωρίς τα ποτά τρως πάντως με 25 ευρώ οικονομικά σχετικά και ποιοτικά (χωρίς να επιλέξεις ακριβά ψάρια).

Σας συστήνω να πάτε, και το κατάστημα θα το ξαναεπισκεφτώ όπως και το αδερφάκι του.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια