Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Ν. Ερυθραία, Αθήνα
Απρ
06
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Αν και από καιρό στη "wish list" μου, δεν είχε τύχει να επισκεφθώ το "Ταξιδεύοντας", κυρίως λόγω της μακρινής απόστασης και των δύο εστιατορίων (Κερατσίνι, Ν. Ερυθραία) από τον τόπο κατοικίας μου... Και, σαν πρωταπριλιάτικο αστείο, έφτασε η ευγενική και πολύ ευχάριστη πρόσκληση από το ask4food και το εστιατόριο της Ν. Ερυθραίας για ένα δείπνο γευσιγνωσίας την 1/4/2015. Τελικά, ευτυχώς όχι μόνο δεν ήταν ψέμα, αλλά οδήγησε σε μια πολύ όμορφη βραδιά, με νόστιμα και ολόφρεσκα πιάτα (με ελάχιστες ενστάσεις που θα αναλύσω παρακάτω), χρήσιμες συμβουλές για την επιλογή των φρέσκων ψαριών, το φιλετάρισμα, το ψήσιμο και το τηγάνισμά τους, με επιτόπια επίδειξη από τον ευγενέστατο σεφ του εστιατορίου, παρόντων και των δύο εκ των τριών συνεταίρων του εστιατορίου.

Η βραδιά ξεκίνησε με επιτόπια παρασκευή ταρτάρ λαβρακιού από τον σεφ, ο οποίος φιλετάρισε προσεκτικά το λαβράκι, το ψιλόκοψε σε τετραγωνάκια και σε ένα μεγάλο μπωλ πρόσθεσε διάφορα μυρωδικά, ανθό αλατιού, χυμό και ξύσμα λεμονιού, ώστε να "ψηθεί" το ψαράκι, όπως μας είπε, και εν συνεχεία μας το πρόσφερε σερβιρισμένο σε μικρές, φρυγανισμένες μπουκίτσες, ένα ομολογουμένως εξαιρετικό ξεκίνημα.

Στη συνέχεια, κάναμε ένα σύντομο πέρασμα από την κουζίνα, όπου μας αναλύθηκε ο σωστός τρόπος τηγανίσματος και ψησίματος των ψαριών και μας προσφέρθηκε τηγανιτή μπάφα (κοινώς, κέφαλος), αρκετά νόστιμος μες στην απλότητά του.

Και από κει ξεκίνησε κυριολεκτικά ένας καταιγισμός πιάτων!! Πρώτα μας ήρθε ένα πεντανόστιμο καλωσόρισμα, βελουτέ φάβας με μελάνι σουπιάς, σερβιρισμένο σε σφηνοπότηρο, και κάθετα ακουμπισμένη μια μίνι μπρουσκέτα με αυγοτάραχο, θα μπορούσα να φάω άλλα 5 τέτοια!! Και ακολούθησαν:

- Καβουροσαλάτα (€13,00)
Ψίχα από γνήσιο καβούρι μαριναρισμένο με ελαιόλαδο, λεμόνι, με φρέσκο πιπέρι και ανθό αλατιού σε τρυφερά φύλλα μαρουλιού, πολύ νόστιμο μεζεδάκι, σπάνια, άλλωστε, σου σερβίρουν φρέσκο καβούρι

- Τομάτα ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ (€6,00), ένα τόσο απλό, μα συνάμα τόσο νόστιμο πιάτο, ήτοι ξεφλουδισμένη τομάτα, κομμένη ροδέλες με κάπαρη, κρίταμο και άνθο αλατιού

- Ρεγγοσαλάτα (€5,20), με ψωμί, λεμόνι, ξύδι και ελαιόλαδο, εξαιρετικός, αλμυρούτσικος και πλούσιος γευστικά μεζές, ό, τι πρέπει για άλειμμα στα δυο ειδών (λευκό - μαύρο) φρυγανισμένα ψωμάκια που μας ήρθαν και ανανεώνονταν διαρκώς

- Ταραμοσαλάτα (€4,60), αρκετά νόστιμη, ωστόσο δεν ήταν "βελούδινη", όπως αναγραφόταν στον κατάλογο, αλλά πιο "τραχιά", διέκρινες και το ψωμί, μάλλον ήθελε ένα περασματάκι από το "μούλτι", προσωπικά την προτιμώ βελουτέ

- Σκουμπρί καπνιστό (€10,00), με κρεμμύδι, μαϊντανό και ελαιόλαδο, ό, τι και να πω, θα είναι λίγο, έκρηξη στον ουρανίσκο, εξαιρετικό το κάπνισμα, μεζές από τους λίγους, μπράβο στον σεφ και την ομάδα του!!

- Ψητή στρειδοσαλάτα (€7,50), δηλαδή ποικιλία στρειδιών αρωματισμένη με σκόρδο, μαϊντανό, λεμόνι και φρέσκο βούτυρο, νόστιμο μεν, με ένσταση ως προς το βούτυρο δε, θα προτιμούσα λίγο ελαιόλαδο και λίγο παραπάνω λεμονάκι, όσο πιο απλά σερβίρονται τα όστρακα, τόσο πιο απολαυστικά είναι, κατά την ταπεινή μου γνώμη

- Σαρδέλα ψητή €7,5, μικρά φιλετάκια σαρδέλας με "αφραλάτι" (??), όπως ανέγραφε ο κατάλογος, επίσης εξαιρετικό πιάτο, από τις καλύτερες σαρδέλες που έχω φάει, που είναι και η αδυναμία μου γενικώς, ήταν ζουμερές, υπέροχα καπνισμένες, "αφρός", που λέμε, μιαμ!!!

- Οστρακοσαλάτα (€18,00), η οποία περιείχε διάφορα οστρακοειδή αχνιστά με κρασί, σκόρδο και μαϊντανό, αρκετά ικανοποιητική ποσότητα και πολύ νόστιμα και ολόφρεσκα όλα τους, τα τίμησα δεόντως

- Χταπόδι Νώντα (€10,80), ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι χταποδιού, τηγανητό, προσωπικά μου φάνηκε βαρύ και δεν με τρέλανε, θα το προτιμούσα ψητό, με λαδολέμονο ή λαδόξυδο (ανάλογα τα γούστα), και έχω την εντύπωση (συγχωρέστε με αν κάνω λάθος), ότι είχε και βούτυρο, μου άφηνε μια γεύση κάπως σαν βουτυράτο ποπ - κόρν, εντύπωση που δόθηκε και σε άλλον συνδαιτημόνα και

- Σουπιές τηγανητές (€8,90), με άνηθο, κρεμμύδι και λαδολέμονο, ομοίως δεν ενθουσιάστηκα, αν και πολύ τρυφερές, μου φάνηκαν βαριές κι αυτές, θα τις προτιμούσα κοκκινιστές στην κατσαρόλα ή με σπανάκι.

Σημειωτέον ότι καθ' όλη τη διάρκεια της βραδιάς το κρασί έρρεε άφθονο, πολύ καλής ποιότητας και χωρίς καμία παρενέργεια, ήταν λευκό κτήματος Ζαχαρία, στα 3,90€ τα 500ml.

Το γεύμα έκλεισε με μια πιατέλα με μπουκίτσες διάφορων γλυκών, και συγκεκριμένα αποδομημένο μιλφέιγ (€4,90), κανταΐφι μαστίχα (€4,90) και πολίτικη καρυδόπιτα (€4,90), μιας και δεν είμαι πολύ φαν των γλυκών, δοκίμασα μόνο το μιλφέιγ, το οποίο ήταν πραγματικά εξαιρετικό, με τραγανό φύλλο και πολύ νόστιμη κρέμα, για τα άλλα δυστυχώς δεν έχω άποψη. Επίσης, μας προσφέρθηκαν καραφάκια λιμοντσέλλο, μαστίχας και λιαστού μοσχάτου, εξαιρετικό κλείσιμο του ωραίου αυτού γεύματος.

Ιδιαίτερη μνεία οφείλω να κάνω στο εξαιρετικό και επαγγελματικότατο σέρβις, από νεαρά παιδιά, ευγενέστατα, επεξηγηματικά, πρόθυμα, που μας άλλαξαν τα πιάτα από 2 φορές, και ήταν καθ' όλη τη διάρκεια του δείπνου με το χαμόγελο στα χείλη, μπράβο σας παιδιά, ευχαριστούμε πολύ!

Τελειώνοντας, και αφού ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά τόσο τους ιθύνοντες του ask4food, όσο και τους υπεύθυνους του εστιατορίου για την πολύ όμορφη αυτή βραδιά, θα ήθελα να κάνω μια μικρή, καλοπροαίρετη πάντα, επισήμανση: Λαμβάνοντας υπόψη ότι η φιλοσοφία του εστιατορίου είναι, όπως πολλάκις μας τονίστηκε, η εξαιρετική και προσεκτικά επιλεγμένη πρώτη ύλη - κάτι που φάνηκε, βεβαίως, σε όλα τα πιάτα που μας προσφέρθηκαν -, και η χρήση όσο το δυνατόν λιγότερων υλικών, ώστε να μην "καπελώνεται" η γεύση του ψαριού/θαλασσινού, η χρήση του βουτύρου στη στρειδοσαλάτα και το τηγάνισμα του χταποδιού και της σουπιάς, κατά την άποψή μου αφίσταται της φιλοσοφίας αυτής, διότι προσωπικά βρήκα τα πιάτα αυτά ασκόπως βαριά και "φορτωμένα"...

Ίσως να φταίει, βέβαια, ειδικά για τα τηγανητά, ότι είχαμε σκάσει όταν ήρθαν και ότι σερβιρίστηκαν το ένα μετά το άλλο, αντί να υπάρχει ενδιάμεσα ένα άλλο, μη τηγανητό, πιάτο, ώστε να αλλάξει λίγο η γεύση, όπως παρατήρησε εύστοχα η tzia... Ίσως... Είναι κρίμα, όμως, όταν όλα τα υπόλοιπα πιάτα "λάμπουν" μες στην απλότητά τους και ακτινοβολούν φρεσκάδα και νοστιμιά, να υπάρχουν αυτές οι μικρές "παραφωνίες", πάντα κατά την προσωπική μου άποψη... Πάντως, θα επιστρέψω, για να δοκιμάσω κι άλλα πιάτα, όπως την γαριδομακαρονάδα, που έχουν επαινέσει παλιότερα κάποιοι αγαπημένοι "συνάδελφοι", που είχα τη χαρά να γνωρίσω και από κοντά τη βραδιά αυτή.

Πάντα τέτοιες πρωτοβουλίες, πάντα ν' ανταμώνουμε και να ξεφαντώνουμε παιδιά, όπως λέει και ο ποιητής!

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια