Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Meat Restaurants - Περιστέρι, Αθήνα
Απρ
07
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
26-36

Ήρθε λοιπόν η στιγμή να ανηφορίσω και εγώ το ποτάμι και να επισκεφθώ το Base Grill, το πολυσυζητημένο στέκι των εραστών του κρέατος.

Ο χώρος με την πρώτη ματιά μπορεί να μην λέει πολλά αλλά αυτό που πραγματικά μου έκανε θετικότατη εντύπωση και με κέρδισε αμέσως είναι ότι στο μαγαζί αυτό πραγματικά ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ, με ότι αυτό συνεπάγεται στο να ευχαριστηθεί κάποιος το φαγητό του χωρίς την παρουσία τσιγαρίλας.

Πρόκειται για ένα μαγαζί με άψογους επαγγελματίες και καλοδουλεμένο service με φιλικά πρόσωπα και χωρίς δηθενιές, παρότι η επαφή με τον σερβιτόρο σου από την αρχή μέχρι το τέλος είναι συνεχής και τεχνικά αρτιότατη.

Στα του parking τώρα, δεν θα δυσκολευτείτε ιδιαίτερα καθώς εκτός του οτι διαθέτει παρκαδόρο η γύρω περιοχή βοηθάει για κοντινό παρκάρισμα.

Στο Base Grill πήγαμε Παρασκευή βραδάκι, με την γνωστή τετραμελή παρέα, έχοντας φροντίσει να κλείσουμε τραπέζι ΔΥΟ εβδομάδες πριν.

Το μαγαζί όσο κάτσαμε πρέπει άνετα να γέμισε και να άδειασε δύο φορές. Δείγμα του τι οικονομικά οφέλη μπορεί να αποκομίσει ένα μαγαζί, αν η κουζίνα και οι ψήστες του δουλεύουν απροβλημάτιστα και χωρίς καθυστερήσεις.

Με το που κάτσαμε στο τραπέζι μας ήρθε το γνωστό πλαστικομπούκαλο νερό (1,5€), ένα χωνάκι με τηγανιτά τσιπς, 4 κεφτεδάκια, dip γιαουρτιού και το ψωμί μας (10€).

Ήπιαμε:

Μισό κιλό κόκκινο κρασί (4,5€) και δύο καπνιστές Schlenferla(18€), τα δε ποτήρια τους καπνίστηκαν επιτόπου από τον σερβιτόρο μας, και η καπνιστή τους γεύση ήταν πραγματικά μοναδική.

Παραγγείλαμε:

Από σαλάτα επιλέξαμε την αν μη τι άλλο εύγευστη Πανδαισία Λαχανικών (10€).

Επίσης παραγγείλαμε τις εξαιρετικότατες μακαρονοϊδής μορφής πατάτες σε φωλιά με τέσσερα μελάτα αυγά μάτια από πάνω τους.

Σημειωτέον ότι τα παραπάνω τεμαχίζονται και σερβίρονται στο πιάτο σου με τέτοιο τρόπο ώστε να λες χαλάλι για τα 12 ευρώ που έδωσες για ένα τόσο ταπεινό μα και συνάμα τόσο αξέχαστο πιάτο.

Από κυρίως πήραμε ένα από τα καλύτερα Rib Eye Steak που έχω γευτεί τον τελευταίο καιρό (25€), ένα "βραζιλιάνικο" Steak (25€) και μια πολύ εύγευστη σπαλομπριζόλα (22€) συνοδευόμενα από μια τεράστια μερίδα καλοτραγανισμένες τηγανητές πατάτες (3,80).

Όλα τα παραπάνω κρέατα ήταν όλα μέτρια προς το ψημένα και κόπηκαν μπροστά μας από τα επιδέξια χέρια του σερβιτόρου μας σε πολύ λεπτές φέτες.

Στα πλην ήταν ότι δεν μας έφεραν τον μύλο με το φρεσκοκομμένο πιπέρι και τα διαφορετικά είδη χονδρού αλατιού που τόσος λόγος έχει γίνει εδώ μέσα. Φυσικά μόλις τα ζητήσαμε ήρθαν αμέσως χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση.

Άλλο ένα αρνητικό που βρήκα ήταν το κέρασμα ενώ το λικέρ μαστίχας που μας φίλεψαν ήταν πολύ καλό τα εκλεράκια ήταν μια απογοήτευση,

Η τελική τιμή για όλα τα παραπάνω ήταν 126,80€.

Στο δια ταύτα, όποιος καλοφαγάς κρεατοφάγος δεν έχει πάει ακόμα στο Base Grill πραγματικά χάνει, αξίζει και το τελευταίο ευρώ που θα δώσει για να γευτεί τα, εξαιρετικά και άψογα σερβιρισμένα του κρέατα.

Αρκεί φυσικά να μην μπει στο τριπάκι του καμένου κρέατος γιατί θα φάει ήττα και ειναι κρίμα γιατί όχι μόνο δεν θα αποκομίσει την όλη εμπειρία αλλά θα έχει πληρώσει και ένα κάρο ευρώ χωρίς να το ευχαριστηθεί.

'Αρα σε όποιον δεν αρέσει το ροζοκόκκινο χρώμα του κρέατος με ότι αυτο συνεπάγεται σε αίμα... ΜΑΚΡΙΑ.

Αν θα ξαναπάω ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ, το ραντεβού ορίστηκε ήδη!