Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Ν. Ερυθραία, Αθήνα
Απρ
08
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Η βραδιά γευσιγνωσίας στο Ε/Γ ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ήταν μια πάρα πολύ καλή ιδέα του αγαπημένου μας ask4food για να γνωριστούμε και ν' ανταλλάξουμε γευστικές εμπειρίες. Κυρίως όμως για να απολαύσουμε ένα ολοκληρωμένο γεύμα σε ένα αξιόλογο εστιατόριο, το οποίο πολλοί είχαμε βάλει στη wish list μας αλλά δεν είχαμε καταφέρει να επισκεφθούμε ως τώρα (προσωπικά λόγω απόστασης).

Ένα μεγάλο ευχαριστώ λοιπόν στον Σπύρο και τον Δημήτρη για την ωραία τους πρωτοβουλία και στους ιδιοκτήτες και στο προσωπικό του Ε/Γ ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ που μας περιποιηθήκαν ως εκλεκτούς καλεσμένους και ως αγαπητούς φίλους. Ώστε να μην αισθανθούμε καμία αμηχανία, αντιθέτως να νιώθουμε άνετα σε έναν ζεστό χώρο.

Ένα μπράβο επίσης που φρόντισαν εκτός του δείπνου, να οργανώσουν μια ολοκληρωμένη βραδιά γευσιγνωσίας, με προετοιμασία ενός ταρτάρ ψαριού και μια μίνι ξενάγηση στην κουζίνα. Εκεί ο σεφ Ηλίας μοιράστηκε μαζί μας όλα τα μυστικά της καλής προετοιμασίας και ψησίματος ψαριού. Ήδη του έχω κλέψει μερικά τιπς!

Στο δια ταύτα τώρα, προσωπικά θεωρώ το ψάρι το εκλεκτότερο φαγητό και αγαπώ τα θαλασσινά. Οπότε είχα εξαρχής θετική προκατάληψη για το μενού και επίτηδες είχα πάει με σχεδόν άδειο στομάχι. Και δικαιώθηκα.

Δεν θα αναφερθώ στο μενού και τις τιμές αναλυτικά, το οποίο έχει ήδη παρουσιαστεί από άλλους συνδαιτημόνες. Θα προσπαθήσω να παρουσιάσω κυρίως τα πιάτα που ξεχώρισα και τα συστήνω σε όποιον το επισκεφθεί.

Για μένα λοιπόν, τα highlights ήταν:

- το ταρτάρ στείρας που ετοιμάστηκε μπροστά μας. Ελαφρύ, μυρωδάτο, ξινούτσικο και κυρίως φρέσκο! Φιλεταρίστηκε και παντρεύτηκε με μια απλή μαρινάδα από άνηθο και κάποιο άλλο χορταρικό (που μου διαφεύγει) και ανθό αλατιού, και σερβιρίστηκε πάνω σε φρυγανισμένο ψωμάκι! όνειρο! Ελπίζω να συμπεριλαμβάνεται στα κρύα ορεκτικά του καταλόγου (και να μην ήταν απλώς μια ευγενική χορηγία για τη βραδιά), γιατί θα το προτιμήσω σίγουρα την επόμενη φορά.

- το Σκουμπρί. Νοστιμότατο, σαν καπνιστό, δεν ξέρω πώς να το περιγράψω.

- το χταπόδι του Νώντα. Ήταν το πιο μαλακό χταπόδι που έχω δοκιμάσει, χωρίς να είναι το κλασικό ξιδάτο. Αν δεν απατώμαι, είχε μαριναριστεί κάποιες ώρες και μετά είχε περάσει από τηγάνι. Πολύ ιδιαίτερο, πολύ τρυφερό.

- η ψητή στρειδοσαλάτα. Αν αγαπάτε τα στρείδια, απλά υπέροχη!

Αυτά για μένα ήταν τα πιάτα που ξεχώρισαν.

Πολύ νόστιμα όμως, χωρίς να υστερούν σε τίποτα από τα παραπάνω (απλά είναι ωραίο να ξεχωρίσουμε τα πιο ιδιαίτερα) ήταν και τα υπόλοιπα:

- Η καβουροσαλάτα, που ήρθε από τα πρώτα κι έκανε μια δροσερή γευστική έναρξη, με εντυπωσιακή ποσότητα καβουριού.

- Σαλάτα από ροδέλες ντομάτας με ελαιόλαδο και κάπαρη. Το τέλειο, λιτό συνοδευτικό του ψαριού. Ίσως επειδή μας έτυχε γλυκιά ντομάτα, πάντως στη μεριά μου καταναλώθηκε όλη η πιατέλα με συνοπτικές διαδικασίες.

- η σαρδέλα ψητή, από σπόντα δεν μπήκε στα highligts απλά επειδή είχα αφοσιωθεί στα μύδια την ώρα εκείνη και πρόλαβα να αρπάξω μόνο μία.

- φρούτα της θάλασσας. Εντάξει, το στοιχείο μου! Μπορώ να χορτάσω μόνο με ένα πιάτο όστρακα και βουτώντας το ζουμάκι. Θέλω να τονίσω ότι βράζονται όπως ακριβώς πρέπει: μόνο με κρασί και λίγο σκορδάκι! Πολύ σημαντικό!

- Η τηγανητή σουπιά. Για μένα έχασε επειδή ήρθε τελευταία και αδικημένη. Είχαμε σκάσει ήδη και είχαμε δοκιμάσει κάποια τηγανιτά, οπότε η σουπιά δεν βρήκε την ανταπόκριση που της άρμοζε. Παρόλ' αυτά την προτείνω, γιατί τηγανιτή και ζουμερή είναι μία πετυχημένη πρόταση που δεν συναντάς εύκολα.

Αφήνω για το τέλος, αν και κατέφθασαν πρώτες, τη ρεγγοσαλάτα και την ταραμοσαλάτα, γιατί δεν είμαι πολύ φαν των "αλοιφών". Οπότε ας πούμε ότι δεν έχω γνώμη.

Και την σκορπίνα τηγανιτή. Εδώ θα δυσαρεστήσω τον σεφ μας τον Ηλία, αλλά θα επιμείνω ότι η σκορπίνα σούπα είναι η απογείωση του συγκεκριμένου ψαριού. Την έχω δοκιμάσει και ψητή σε νησί, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με την μεστή, γλυκιά γεύση που έχει αυτό το ψάρι όταν βγαίνει από το βραστό ζουμάκι της κατσαρόλας.

Το μενού μας λοιπόν ήταν αυτό, περιλάμβανε 10 πιάτα για τα οποία, αν δεν ήμασταν καλεσμένοι, αντιστοιχούσε τιμή 24 ευρώ στον καθένα, χωρίς το κρασί. Πολύ συμφέρον θα έλεγα, ειδικά για μεγάλη παρέα. Εμείς βεβαίως ήπιαμε και κρασί, ένα λευκό, ελαφρύ Ασύρτικο-Chardonnay Κτήμα Μουσών, το οποίο ανανεωνόταν συνεχώς.

Κεραστήκαμε και τρία γλυκάκια στο τέλος και τρία λικεράκια. Απίστευτη περιποίηση, μπράβο τους! Για μένα ξεχώρισε η Μελωμένη καρυδόπιτα με κρέμα βανίλιας και κανέλα.

Η εξυπηρέτηση ήταν υποδειγματική, τα παιδιά έρχονταν διακριτικά και σέρβιραν με επαγγελματισμό.

Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο. Πέρασα πολύ ωραία, γνωρίζοντας από κοντά μέλη του site που μοιράζονται την ίδια αγάπη για το φαγητό και τρώγοντας αξιόλογους ψαρομεζέδες σε ένα προσεγμένο περιβάλλον. Αξίζει να το επισκεφθείτε γιατί όλα ετοιμάζονται με μεγάλη προσοχή, σεβασμό στο ψάρι και μεράκι.

Η επόμενη κίνηση είναι να επισκεφθώ το Ε/Γ ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ (Κερατσίνι) για να αποκτήσω μια συνολική εικόνα. Και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους και ελπίζω να μας δοθούν κι άλλες ευκαιρίες για συναντήσεις.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια