Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Ν. Ερυθραία, Αθήνα
Απρ
09
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Ταξιδεύοντας στα Βόρεια ή Ταξιδεύοντας στο Αιγαίο, στη θάλασσα, στην αλμύρα, στο απέραντο γαλάζιο με μοναδικές γεύσεις και νοστιμιές. Δεν έχω να πω πολλά, καθώς με έχουν καλύψει όσοι προηγήθησαν για τη βραδιά γευσιγνωσίας που ζήσαμε και η οποία εκτός από ζεστασιά και μοναδική φιλοξενία περιελάμβανε ξενάγηση στα άδυτα της κουζίνας, μυστικά μαγειρικής, γευστικές δοκιμές, επίδειξη για το πώς φτιάχνεται ένα ταρτάρ (από φιλέτο στείρας) κ. ά. Ιδιαίτερης αναφοράς αξίζει η τηγανιτή σκορπίνα που μας προσφέρθηκε και που ήταν τόσο νόστιμη ώστε μας προϊδέαζε γι' αυτό που θα ακολουθούσε γευστικά αν και... όπως αποδείχθηκε η πανδαισία που ακολούθησε υπερέβη κάθε φαντασία σε γεύση, νοστιμιά, ποικιλία, ποσότητα, ποιότητα, παρουσίαση πιάτων.

Ξεκινώντας λοιπόν μας καλωσόρισαν στο κατάστρωμα του Ε/Γ (=επιβατηγό) "ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ" με βελουτέ φακής με μελάνι σουπιάς (αρκετά ιδιαίτερη γεύση), μπρουσκέτα με αυγοτάραχο και αμπελοκορφάδα τουρσί. Όλα αρκετά προκλητικά και πρωτότυπα.

Ακολούθησαν τα ορεκτικά, όχι για να "μπούμε" στο κλίμα αλλά για να εμβαθύνουμε ακόμη περισσότερο: καβουροσαλάτα ανεπανάληπτη, δροσερή ντομάτα με κάπαρη, ρεγγοσαλάτα, ρέγγες με ψωμί, ταραμοσαλάτα και λευκός ταραμάς.

Η δεύτερη φάση ήταν η φάση εμπέδωσης των γεύσεων: περιελάμβανε τα κυρίως που αποτελείωσαν όποιο χώρο είχε μείνει στο στομάχι μας: σκουμπρί καπνιστό από τα ωραιότερα που έχω δοκιμάσει, ψητή στρειδοσαλάτα, ποικιλία στρειδιών, σαρδέλα ψητή εξαιρετική, φιλέτο σαρδέλα, οστρακοσαλάτα, φρούτα της θάλασσας με κρασί, χταπόδι τηγανιτό το οποίο πρώτη φορά δοκίμασα σε αυτή την εκδοχή και μου άρεσε πολύ, σουπιές τηγανητές παρόμοια φτιαγμένες με το χταπόδι, επίσης πεντανόστιμες. Υπήρχε η πρόθεση να ολοκληρωθεί αυτό το μέρος του ταξιδιού με μυδοπίλαφο, αλλά η ποσότητα του φαγητού που είχαμε καταναλώσει καθώς και η ποικιλία των γεύσεων δεν επέτρεπε να προκαλέσουμε άλλο την τύχη μας. Ήταν υπεράνω των δυνάμεών μας!

Αυτό το μοναδικό γευστικό ταξίδι ολοκληρώθηκε απολαυστικά όπως ξεκίνησε: πιατέλα με μοναδικό μιλφέιγ με κρέμα βανίλια, κανταΐφι μαστίχα με σαντιγί και πολίτικη καρυδόπιτα με κρέμα βανίλιας και κανέλα: το ένα καλύτερο από το άλλο.

Στα συν αυτής της βραδιάς:
-το ψημένο ψωμί που ερχόταν πριν προλάβουμε να το ζητήσουμε

-το δροσερό κρασί που ανανεωνόταν συνεχώς

-ο ιδιοκτήτης και το προσωπικό που πραγματικά έκαναν τα πάντα για να περάσουμε μια αξέχαστη βραδιά, μας έλυσαν απορίες, μας εξήγησαν αναλυτικά διάφορα πράγματα γύρω από το ψάρι και τα θαλασσινά (προετοιμασία, μαγείρεμα κ. ά) με προθυμία και υπομονή

-ο χώρος που σε "ταξιδεύει" νοερά στο μοναδικό γαλάζιο του Αιγαίου και σε κάνει να ξεφύγεις έστω και για λίγο από την καθημερινότητα: άσπρο και γαλάζιο παντού και θαλασσινά διακοσμητικά αντικείμενα

-ακόμη και η τοποθεσία του μαγαζιού, σε έναν ήσυχο δρόμο στη Ν. Ερυθραία, μακριά από την κίνηση και το θόρυβο συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση

-οι τιμές για ό, τι απολαύσαμε ήταν πραγματικά προσιτές για τον οποιονδήποτε.
Δεν πρέπει να παραλείψω μια ιδιαίτερη αναφορά στους συνταξιδιώτες μας: οι υπεύθυνοι του ask4food που, εκτός από τον ιδιοκτήτη του μαγαζιού, ήταν συν-οικοδεσπότες και αντεπεξήλθαν στο ρόλο τους με ευγένεια, χαμόγελο, οικειότητα, ζεστασιά. Ό, τι και να πω είναι... λίγο...!

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια