Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
American Style - Πασαλιμάνι - Φρεαττύδα, Αθήνα
Απρ
10
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Έχοντας επισκεφθεί πολλάκις το μαγαζί, νομίζω ήρθε η ώρα να γράψω δύο λόγια. Δύο είναι λίγα βέβαια για το αγαπημένο μου, μάλλον, φαγάδικο αλλά θα προσπαθήσω να συγκρατηθώ.

Η τοποθεσία του, ομολογουμένως δεν είναι ιδανική για τους μη κατέχοντες από Πειραιά (ή έστω περίχωρα) μιας και δεν βρίσκεται σε κάποια κεντρική πλατεία. Παρ' όλα αυτά δεν είναι δύσκολο να βρεθεί. Το παρκάρισμα δεν με έχει απασχολήσει ιδιαίτερα μιας και οδηγώ μηχανή, από την εμπειρία μου όμως η περιοχή δεν έχει τέτοιο πρόβλημα τις βραδυνές ώρες, ιδιαίτερα αν δεν βαριέστε να περπατήσετε λιγα μέτρα.

Ο χώρος είναι μικρός για τον κόσμο που έχει κατακλύσει πλέον το μαγαζί, οπότε συχνά πυκνά θα υπάρχει αναμονή. Κατά τα άλλα όσον αφορά την διακόσμηση είναι απλό και λιτό χωρίς να φαντάζει όμως άδειο, με όμορφη διακριτική μουσική σε blues-motown ήχους συνήθως. To service το βαθμολόγησα με άριστα κυρίως λόγω του ότι οι όποιες καθυστερήσεις προκύπτουν, πιστεύω πρέπει να αποδοθούν στον χώρο και όχι στις κοπέλες που τρέχουν πάνω κάτω όλη την ώρα. Χαμογελαστές και ευγενικές, μια χαρά.

Τελειώνοντας λοιπόν με τα δευτερεύοντα, ας περάσουμε στο φαΐ. ΤΟ ΦΑΙ. Όλες οι μερίδες είναι τεράστιες. Σε σημείο που φίλη μου διαμαρτυρήθηκε γιατί δεν υπάρχει κάτι "για κοπέλες". Ποιοτικά το φαί είναι τοπ, ενώ και γευστικά αγγίζει το τέλειο. Από τα burgers (μπιφτεκόψωμα) αγαπημένα είναι τα «50-50» και «Ντο-ρι-το». Το πρώτο περιέχει το φοβερό ομώνυμο μπιφτέκι 50-50 το οποίο είναι μισό από μοσχαρίσιο κιμά και μισό από καπνιστό μπέικον, με πικάντικη μαγιονέζα, αυγό, τουρσί κτλ … ένα έπος. Το δεύτερο περιέχει όπως λέει και το όνομα, Doritos τα οποία όσο και αν δεν το περιμένει κάποιος, δένουν τέλεια με το μπιφτέκι, και την εκπληκτική σάλτσα κιμά που γλυκίζει (μυστική συνταγή της θείας από το Σικάγο λέει). Πεντανόστιμο και μερακλίδικο το «Κάπα της δοκίας» με συνδυασμό παστουρμά, τυρί, μπιφτέκι και πικάντικη κόκκινη σάλτσα, πολύ καλό το «Μπάρμπεκιου» με δικιά τους χειροποίητη σως bbq (αρκετά γλυκιά), και ασύλληπτο το «Μπέικον του Μπέικον» με την μαρμελάδα μπέικον, το διπλό μπέικον, το μπιφτέκι 50/50 (που ναι έχει μέσα μπέικον) και το ψωμάκι που είναι ζυμωμένο με κομματάκια μπέικον!!!

Πολύ καλή και η φάση με το κοτόπουλο που μπορείς να προσθέσεις στα burgers ( δοκιμάστε «Του γενναίου» με ένα μπιφτέκι και ένα φιλέτο κοτόπουλο – αποθέωση). Τέλος να ρωτήσετε για το “burger του μήνα” το οποίο συνήθως (έχω δοκιμάσει τρία διαφορετικά) είναι λίγο πιο τσιμπημένο στην τιμή, αλλά περιέχει απάνθρωπες ποσότητες υλικών.

Οι μερίδες πατάτες είναι τεράστιες και μπορούν να συνδυαστούν με πολλά υλικά (κιμά, τυριά, αυγά κτλ) και οι τιμές τους αρκετά καλές δεδομένου ότι κάποιος με πιο στενό στομάχι χορταίνει με μια τέτοια μερίδα. Οι σαλάτες προσωπικά δεν με ενδιέφεραν, μέχρι που έβαλαν την “cheeseburger” η οποία έχει μπιφτέκι με τυρί και μπέικον… ναι έχει, δεν είναι ψέμα. Τέλος να δοκιμάσετε την «Τσιζ» αλοιφή με το τυρί Philadelphia που είναι αποκάλυψη.

Από τα υπόλοιπα «κυρίως» πιάτα, τα χοιρινά μπριζολάκια είναι ίσως το πιο value for money καθότι περιέχει 4 μπριζολάκια και κανα κιλό πατάτες σε τιμή χαμηλή. Τα φιλετάκια κοτόπουλου είναι πεντανόστιμα, και τα μπιφτέκια σε μερίδα είναι το ίδιο νόστιμα όσο και σε burger. Ξεχωριστή αναφορά θα πρέπει να γίνει στην σπαλομπριζόλα... δοκίμασα του μισού κιλού πρόσφατα σε ψήσιμο medium (χωρίς χάραγμα) και ήταν υπερβολικά ζουμερή και νόστιμη, αλλά αρκετά κόκκινη μέσα (όπως πρέπει δηλαδή), οπότε αν θέλετε το κρέας σας καλοψημένο φροντίστε να το τονίσετε.

Αν σας έχει μείνει χώρος για γλυκό, μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε σοκολατόπιτα και πορτοκαλόπιτα. Προσωπική αδυναμία η δεύτερη.

Σταματάω κάπου εδώ την περιγραφή, έχοντας καλύψει νομίζω όσα πιάτα έχω δοκιμάσει. Έχοντας την τύχη να πετύχω το μαγαζί από τον πρώτο καιρό που άνοιξε, μπορώ να πω ότι μου λείπει λίγο η εποχή που δεν είχε αναμονές. Γενικά λένε ότι θα το μεγαλώσουν εδώ και καιρό, αλλά ακόμα δεν... Μέχρι τότε λοιπόν ξεκινάτε αρκετά πριν πεινάσετε έχοντας υπόψιν ότι οι πιθανότητες να μην έχει αναμονή είναι απειροελάχιστες. Σε μια καλή περίπτωση όμως, μπορεί στο 20λεπτο να κάθεστε…σε μια κακή μπορεί να πάρει ώρα. Προσωπικά μετρώντας μεγάλο διψήφιο φορών που έχω επισκεφθεί το μαγαζί πάντως, δεν νομίζω να έχω μετανιώσει ποτέ.