Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ταβέρνες & Ψητοπωλεία - Καλύβια, Αθήνα
Απρ
14
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Κυριακή του Πάσχα στα Καλύβια. Τι πρωτότυπη ιδέα!!!

Με ένα φιλικό ζευγάρι, είχαμε αποφασίσει, από καιρό, να βρεθούμε το Πάσχα στα Καλύβια, αφού αυτή τη χρονιά δεν έψησα το αρνί στη σούβλα (τυλιγμένο με λαδόκολλα), όπως παλαιότερα.

Ο άσχημος καιρός της Αττικής, τη Μεγάλη Εβδομάδα, μάς ανησύχησε λιγάκι αλλά η μετεωρολογία είχε προβλέψει καλοκαιρία για το Πάσχα και εξασφαλίσαμε, με έγκαιρη κράτηση, ένα εξωτερικό τραπέζι, για 5 άτομα, στην ταβέρνα του Κόλλια. Γνωρίζω το μαγαζί από την εποχή που βρισκόταν στην αρχική του θέση, μαζί με το κρεοπωλείο, πριν ανακαινιστεί η αντίστοιχη οικοδομή και χρησιμοποιηθεί πλέον ως τράπεζα. Η επιλογή της συγκεκριμένης ταβέρνας και του χώρου της ήταν συνειδητή, για τη συγκεκριμένη ημέρα, δεδομένου ότι έχουμε επισκεφθεί πολλές ταβέρνες της περιοχής. Η κράτηση ήταν για τις 13.00 και όταν φτάσαμε στην πλατεία δυσκολευτήκαμε να βρούμε θέση στάθμευσης, αφού πάρα πολλοί Αθηναίοι, και μη, είχαν την ίδια ιδέα με τη δική μας.

Μπροστά στην ταβέρνα και πάνω στο πλακόστρωτο της κεντρικής πλατείας της Ευαγγελίστριας είχε τοποθετηθεί μια ψησταριά μεγάλων διαστάσεων πάνω στην οποία γύριζαν, μηχανοκίνητα, γύρω στις 12 σούβλες με αρνιά-κατσίκια και 3-4 με κοκορέτσια. Όσα ήταν έτοιμα μεταφερόντουσαν στις δύο κύριες ψησταριές της ταβέρνας,, η μεγάλη με αρνιά και η μικρότερη με κοκοέτσια, και από εκεί στις παραγγελίες των πελατών. Πολλά τραπέζια είχαν τοποθετηθεί πάνω στο πεζοδρόμιο και πάνω στο πλακόστρωτο, μπροστά στην ταβέρνα. Το τραπέζι της κράτησης, στο σκιασμένο πεζοδρόμιο, μπροστά στην ταβέρνα, αποδείχτηκε ιδανική επιλογή για τη συγκεκριμένη ώρα της ημέρας.

Στην ταβέρνα υπήρχαν μερικά άδεια τραπέζια ακόμη αλλά ήταν όλα κρατημένα και όσοι έψαχναν για ελεύθερο τραπέζι είτε βολεύτηκαν στον εσωτερικό χώρο, όσοι πρόλαβαν, είτε έφευγαν απογοητευμένοι.

Όπως είναι γνωστό, οι μερίδες σε όλες τις ταβέρνες της περιοχής είναι πλούσιες σε ποσότητα και, επομένως, χορταστικές. Έτσι, οι σαλάτες και τα ορεκτικά που παραγγείλαμε σερβιρίστηκαν σε βαθειά πιάτα και πιατέλες. Τα χόρτα (4 ευρώ), η ντομάτα με κρεμμύδι (3,50) και οι τηγανιτές πατάτες (3) ήρθαν σε μεγάλες ποσότητες, συμπληρώνοντας τη φέτα (3,50) και το τζατζίκι (3,50). Το ψημένο ψωμί (ολόκληρο φρατζολάκι ανοιγμένο στα δύο), με λάδι, συνόδευσε τα παραπάνω, μέχρι να περάσουμε στην επόμενη φάση.

Για το κυρίως φαγητό δεν υπήρχαν πολλές επιλογές, λόγω ημέρας, αν και, σε ερώτησή μου για το αν σερβίρανε και τη σπεσιαλιτέ τους (μπιφτέκι με ψιλοκομμένη ντομάτα σε τεράστιο μέγεθος) η απάντηση ήταν «ότι θέλει ο πελάτης». Το δίλημμα, για τις ποσότητες που θα παραγγέλναμε, λύθηκε με την πρόταση του πολύ εξυπηρετικού σερβιτόρου, ο οποίος είπε ότι «ξέρει πόσο πρέπει να φάνε 5 άτομα και αν χρειαστούμε επιπλέον, θα ξαναφέρει». Η μόνη επιλογή μας ήταν να περιλαμβάνονται στο αρνί και λίγα παΐδια. Καταφέραμε να φάμε, με αρκετή δυσκολία, το κοκορέτσι (12€) και το 1,5 κιλό αρνί (45€) που ήταν νοστιμότατα και καλοψημένα. Αφού είχαμε φάει τα περισσότερα κρεατικά, ήρθε ο σερβιτόρος με ένα πιάτο με τεράστιο μπιφτέκι με ντομάτα λέγοντας "αυτό από μένα"!!!.

Απλά, άπαιχτοι, τόσο αυτός όσο και η επιχείρηση. Φυσικά, ήταν αδύνατο να φάμε ΚΑΙ το μπιφτέκι αλλά όλοι δοκιμάσαμε την εξαιρετική γεύση του (σούζουμο, όπως λένε στην πανέμορφη Κέρκυρα). Όλα αυτά συνοδεύτηκαν από 4 μπύρες (4*2,50) και ένα τέταρτο άσπρο κρασί (1,50). Για επιδόρπιο μάς πρόσφεραν το κλασικό γιαούρτι σε κεσέ με γλυκό. Ο λογαριασμός ήρθε 90 ευρώ με τα ποτά (18 το άτομο) και 78,50€ χωρίς αυτά (15,70 το άτομο). Εννοείται ότι, το (τεράστιο) μπιφτέκι δεν χρεώθηκε.

Παρά το γεγονός ότι σχεδόν όλα τα διαθέσιμα τραπέζια της ταβέρνας ήταν γεμάτα, το προσωπικό ήταν επαρκέστατο και πολύ εξυπηρετικό, τουλάχιστον ο σερβιτόρος και ο βοηθός του, που εξυπηρετούσαν το δικό μας τμήμα. Είναι αξιοσημείωτο ότι κάθε φορά που ζητούσαμε κάτι, η ανταπόκρισή τους ήταν αστραπιαία, παρά το αυξημένο πλήθος των πελατών και των αντίστοιχων απαιτήσεων. Για το χώρο δεν μπορώ να εκφράσω άποψη αφού απολαύσαμε την υπέροχη ανοιξιάτικη μέρα έξω από το εσωτερικό χώρο της ταβέρνας, ο οποίος είναι, βέβαια, ο κλασικός χώρος μιας ταβέρνας της περιοχής.

Επειδή οι ιδιοκτήτες και το προσωπικό της ταβέρνας κρατάνε σταθερή την ίδια καλή ποιότητα γεύσεων και εξυπηρέτησης, στον τομέα της παραδοσιακής και κλασικής ταβέρνας, είναι βέβαιο ότι, όσοι δεν την έχουν επισκεφθεί, μέχρι σήμερα, επιβάλλεται να το κάνουν.