Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Ν. Ερυθραία, Αθήνα
Απρ
15
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Χριστός Ανέστη και Χρόνια πολλά σε όλους! Παίρνω με τη σειρά μου τη σκυτάλη από το μπαμπά fratello, που είναι ο τελευταίος που έχει γράψει μέχρι τη στιγμή που γράφω εγώ, για να περιγράψω κι εγώ την εμπειρία που αποκόμισα από το Ε/Γ ταξιδεύοντας ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ.

Θα ξεκινήσω ευχαριστώντας τους ιδιοκτήτες του εστιατορίου για την ιδιαίτερα ζεστή φιλοξενία αλλά και τον συμπαθέστατο, άξιο και άκρως κατατοπιστικό σεφ Ηλία Κόκορη για την βραδιά της 1ης Απριλίου, που σε συνεργασία με τους εξαίρετους διαχειριστές του site διοργάνωσαν αυτή την ωραία μάζωξη, δίνοντάς μας την ευκαιρία εκτός από το να έχουμε μια απολαυστική και ενδιαφέρουσα ξενάγηση στα μυστικά των ψαροθαλασσινών και την τέχνη της κουζίνας και της γεύσης, να πάρει επιτέλους σάρκα και οστά αυτή η νοητή φιλία με τους γνωστούς-άγνωστους (φυσιογνωμικά) “έμπιστους φίλους του ask4f”. Το μόνο παράπονο είναι ότι θα ήθελα να γνωρίσω και τους υπόλοιπους…που νομίζω ότι κάποια στιγμή θα υλοποιηθεί κι αυτή η επιθυμία!!!

Οφείλω να ομολογήσω ότι χρειάστηκα και δεύτερη επίσκεψη ώστε να έχω ολοκληρωμένη άποψη για το Ταξιδεύοντας στα Βόρεια, όχι γιατί είμαι καχύποπτος άνθρωπος, ούτε γιατί δεν μου άρεσαν αυτά που δοκίμασα την πρώτη φορά στο νέο αδερφάκι του Κερατσινίου. Αλλά για δύο και μοναδικούς λόγους:

Πρώτον γιατί ήμουν τόσο ενθουσιασμένη που θα γνώριζα από κοντά τους φίλους του site, για τον καθένα από τους οποίους είχα σκιαγραφήσει στο μυαλό μου ένα προφίλ, οπότε είχα μεγάλη προσμονή να τους γνωρίσω και ακόμα πιο μεγάλη αγωνία, να προλάβω να συνομιλήσω με όλους πριν κλείσει η βραδιά, με αποτέλεσμα την στιγμή που συνεχιζόταν ακάθεκτη η ροή των πιάτων…εγώ μόνο τα πιάτα δεν είχα στο νου μου…!

Δεύτερον γιατί νήστευα (όπως και άλλα δύο άτομα εκείνο το βράδυ) κι έτσι δε μπόρεσα να δοκιμάσω όλες τις γεύσεις, που απ’ ότι άκουσα από τους υπόλοιπους συνδαιτυμόνες, απ’ ότι έκοψε το μάτι μου, κι απ’ ότι έπιασε η όσφρησή μου… ήταν εξαιρετικές…όπως πολύ σωστά αυτό επιβεβαιώθηκε και στην δεύτερη επίσκεψή μου.

Γι’ αυτό, αποφάσισα να πάρω τα φιλαράκια μου και να κάνουμε μια επίσκεψη την Κυριακή των Βαΐων 5 Απριλίου (μόλις τέσσερεις ημέρες μετά την μάζωξη), ημέρα κατά την οποία επιτρεπόταν η ψαροφαγία και για εμάς τους νηστεύοντες, ώστε να δοκιμάσω και τα υπόλοιπα.

Για τον χώρο δεν θα πω πολλά παρά μόνο ότι πρόκειται για μια πολύ ευρύχωρη και πεντακάθαρη αίθουσα, χωρίς ιδιαίτερες φιοριτούρες, με λίγες θαλασσινές διακοσμητικές νότες όπως τα αληθινά κουπιά κρεμασμένα στον τοίχο και μια ανάλογη τοιχογραφία. Αυτό που μου έκανε περισσότερο εντύπωση είναι ότι τηρείται το μη καπνίζειν και από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες και το team τους, που όπως μας εξήγησε ο ευγενικός σερβιτόρος κάνουν μόνο τις καθημερινές μια μικρή εξαίρεση (στην μισή αίθουσα) για τους καπνίζοντες. Για να είμαι ειλικρινής δεν το περίμενα έτσι αλλά αντίστροφα…τα Σ/Κ να …καπνίζειν και τις καθημερινές…ντεν καπνίζειν! Πολύ καλό αυτό, μπράβο τους.

Επίσης κάτι άξιο λόγου είναι ότι στον χώρο δεν επικρατεί ούτε τηγανίλα, ούτε ψαρίλα. Με λίγα λόγια φεύγεις στο τέλος της βραδιάς, πηγαίνεις στο σπίτι σου και τα ρουχαλάκια σου μοσχοβολάνε όπως πριν, δεν χρειάζονται κλίβανο. Άρα η ατμόσφαιρα παίρνει 4.

Η εξυπηρέτηση είναι άριστη, χωρίς υφάκι 17 καρδιναλίων όπως συμβαίνει στα περισσότερα εστιατόρια αυτού του βεληνεκούς, που συνήθως το μεγαλύτερο μέρος της πελατείας είναι κάποιας ηλικίας και με φουσκωμένες τσέπες...! Όλες τις ηλικίες και όλους τους πελάτες τους αντιμετωπίζουν με ευγένεια και επαγγελματισμό, άσχετα με το αν θα επιλέξουν να φάνε ψάρι ή θα κινηθούν σε χαμηλότερης αξίας θαλασσινά εδέσματα.

Πάμε στο μενού, που στην πρώτη μου επίσκεψη για εμάς του 2ου γκρουπ με ελάχιστες διαφορές, περιελάμβανε:

- Επίδειξη φιλεταρίσματος ενός λαυρακίου που μπροστά μας μετετράπη σε ταρτάρ αφού τεμαχίστηκε σε μικρά κομματάκια, κατόπιν το μαρινάρισε ο σεφ με λεμόνι, ανθό αλατιού, σχοινόπρασο και διάφορα άλλα μυρωδικά και το σέρβιρε επάνω σε μπρουσκέτες…ωραίο είπαν όλοι ότι ήταν. Εγώ δεν έχω άποψη γιατί δεν δοκίμασα. Παράλληλα, μας δόθηκαν χρήσιμες συμβουλές για τα ψάρια γενικότερα και ήταν πρόθυμοι να απαντήσουν στις όποιες απορίες μας.

- Στη συνέχεια μπήκαμε στην κουζίνα όπου τηγάνισαν μπροστά μας μια μπάφα (ή αλλιώς κέφαλος), κι εδώ είναι αξιοσημείωτο ότι ούτε από την κουζίνα πήραμε μυρωδιές στα ρούχα μας φεύγοντας…

Ούτε αυτό το δοκίμασα εννοείται. Εξ αρχής νόμιζα ότι θα μείνουμε νηστικοί οι νηστεύοντες κι ότι θα τη βγάζαμε, με το ψημένο ψωμάκι, τη νόστιμη ντομάτα με την κάπαρη (6,00€) και τις ελιές.

Τα καλύτερα όμως ήρθαν στη συνέχεια:

- Καλωσόρισμα με φάβα βελουτέ με μελάνι σουπιάς σε σφηνοπότηρο με μπρουσκέτα με αυγοτάραχο ωραιότατο πλην του αυγοτάραχου που δεν το δοκίμασα για τους γνωστούς λόγους.

- Καβουροσαλάτα…μύριζε φρεσκάδα και σαν πρώτη μου εμπειρία μαζί της την βρήκα πραγματικά εξαιρετική!! 13,00€

- Ταραμοσαλάτα, εγώ δεν είμαι και πολύ fan, η φίλη μου όμως και οι υπόλοιποι στο τραπέζι είπαν τα καλύτερα, συμφωνήσαμε πάντως οι περισσότεροι ότι ήταν λίγο αλμυρή. 4,60€

- Ρεγγοσαλάτα, την δοκίμασα στην δεύτερη επίσκεψη και μου άρεσε, επίσης όμως είναι αλμυρούτσικη (λογικό νομίζω εδώ, για ρέγγα μιλάμε). 5,20€

- Σκουμπρί καπνισμένο, γαρνιρισμένο με κρεμμύδι ωμό, μαϊντανό και ελαιόλαδο, πρώτη φορά δοκίμασα (επίσης στην δεύτερη επίσκεψη) και το βρήκα πολύ καλό. 10,00€

Δεν ξέρω αν είναι ιδέα μου ή όντως ισχύει αλλά μου θύμιζε η γεύση του ρέγγα. Το ωμό κρεμμύδι θα προτιμούσα να ήταν σε μικρότερη ποσότητα ή και να μην υπήρχε καθόλου, αλλά αυτό είναι δικό μου κόλλημα. Κι αυτό αλμυρούτσικο πιάτο, οπότε πληροφοριακά λάβετε υπόψη σας ότι τα τρία παραπάνω πιάτα αν βρεθούν στο ίδιο τραπέζι, θα πρέπει το βράδυ πριν ξαπλώσετε, να συνδεθείτε απ’ ευθείας με το λάστιχο!

- Ψητά στρείδια... με ελαιόλαδο για εμάς - με βούτυρο για τους υπόλοιπους…ΟΝΕΙΡΟ!!! 7,50€
Ίσως όντως το βούτυρο να τους πέφτει βαρύ, δεν έχω άποψη, πάντως με το ελαιόλαδο ήταν εκπληκτικά, οπότε μπορείτε να τα ζητήσετε όπως θέλετε. Την δεύτερη φορά βέβαια τα είχαν “μπουμπουνίσει” στο σκόρδο σε σχέση με την πρώτη που ήταν αρκετά ήπια η γεύση του, που αυτό πάλι αποτελεί δικό μου κόλλημα.
Παρόλα αυτά τα σκέφτομαι τώρα, μετά από 47 ημέρες νηστείας που κανονικά από τη στέρηση, θα έπρεπε να προσκυνάω το αρνί σούβλας, το κοκορέτσι και τα πιτόγυρα…και μου τρέχουν τα σάλια.

- Οστρακοσαλάτα, αχνιστά φρούτα της θάλασσας, εξαιρετικά!!! 18€ Εγώ έχω μια αδυναμία γενικότερα στα οστρακοειδή.

- Χταπόδι του Νώντα τηγανιτό, που όπως μας εξήγησε ο σερβιτόρος στην δεύτερη επίσκεψή μας, είναι συνταγή που τους έχει δώσει ένας καπετάνιος ο Νώντας, όπου το χταπόδι μαρινάρεται για 10 μέρες σε δάφνη και διάφορα άλλα μυρωδικά και βγαίνει αυτό το αποτέλεσμα, που προσωπικά μου άρεσε πολύ γιατί ήταν σαν αφρός στο στόμα. 10,80€
Και δεν μιλάμε για ένα-δύο πλοκαμάκια τοσοδούλικα έτσι; Μιλάμε για αρκετά γενναία ποσότητα.

- Σουπιές τηγανιτές με λεμόνι, λάδι και άνηθο, νόστιμες και μαλακές, με πολύ ωραίο τηγάνισμα, παρόλα αυτά θα συμφωνήσω με την φίλη tetti, ότι έπεσε "πολύ τηγάνι μαζεμένο", κι εγώ θα τις προτιμούσα στην συνηθέστερη εκδοχή τους με σπανάκι.

- Σαρδέλα ψητή με κύβους φρέσκιας ντοματούλας από πάνω και ωραιότατη σαλτσούλα, που δοκίμασα στην δεύτερη επίσκεψη και ξεπέρασε κάθε προσδοκία μου…απλά τέλεια 7,50€

Η πιατέλα με τα γλυκά που ήρθε και (δυστυχώς) δεν άγγιξα, φαινόταν λαχταριστή και ήταν όντως απ’ ότι άκουσα και διάβασα από τους υπόλοιπους φίλους. Και το κρασάκι το λευκό, ελαφρύ και ευκολόπιοτο ακόμα και για κάποιον που δεν πίνει γενικά όπως εγώ. Το παραπάνω μενού αντιστοιχούσε αναλογικά με τα άτομα, σε 24€ έκαστος.

Στην δεύτερη επίσκεψη την Κυριακή των Βαΐων, φτάσαμε κατά τις 7:00 το απόγευμα όπου μας ενημέρωσαν ότι το μεσημέρι είχε γίνει σφαγή, είχαν 200 κουβέρ, οπότε από μεγάλα ψάρια δεν είχαν μείνει πολλές επιλογές. Κι έτσι 3 άτομα πήραμε ό, τι δε μπορέσαμε να φάμε στην πρώτη επίσκεψη, ό, τι μας άρεσε και θέλαμε επανάληψη και μερικά ακόμη, με μια σύνοψη δηλαδή:

- Καβουροσαλάτα…την αγαπημένη πλέον
- Στρείδια ψητά …τα λατρεμένα
- Πατάτες τηγανιτές 2 μερίδες, εξαιρετικά τραγανές και φρέσκιες 3,50€
- Ταραμοσαλάτα, τη γνωστή
- Ρεγγοσαλάτα, τα είπα παραπάνω
- Χταπόδι του Νώντα, (πέντε πλοκάμια)
- Σκουμπρί καπνιστό, τα είπα παραπάνω
- Σαρδέλα ψητή, είπαμε…τέλεια

Και από μεγάλο ψάρι

- Φαγκρί ψητό μια τελευταία φέτα που είχε μείνει και ζυγίστηκε μπροστά μας 450 γραμμάρια περίπου…που επίσης πρώτη φορά δοκίμασα και λέω με σιγουριά ότι… τύφλα να έχουν τα παϊδάκια! Είχε κάτι πλατιά κοκαλάκια που τα έγλειφες και νόμιζες πραγματικά ότι τρως κρέας. Αυτό κόστιζε 65€/το κιλό αλλά…τα αξίζει πραγματικά και με το παραπάνω.

Ενημερώνω και επιβεβαιώνω ότι οι μερίδες σε ότι πήραμε σε επανάληψη της πρώτης επίσκεψης, ήταν ακριβώς ίδιες σε μέγεθος αλλά και σε γεύση. Δεν υπήρχε δηλαδή καμία «έξτρα» περιποίηση από αυτή που χαίρει ο κάθε πελάτης που θα επισκεφτεί το εστιατόριο.

Ήπιαμε ένα ούζο Πλωμάρι και ένα ανθρακούχο νερό και κλείσαμε με γλυκό την τάρτα σοκολάτας με φρούτα του δάσους που επέλεξε από τον κατάλογο το ένα άτομο της παρέας που δεν νήστευε και είπε ότι ήταν τέλεια (φαινόταν άλλωστε κι από την εμφάνιση), χαλβά με σιμιγδάλι για εμάς και μια πιατέλα με φρούτα, που ήταν όλα κερασμένα. Τέλος ήρθε λικέρ μαστίχας και λιμοντσέλο, σε κάτι υπέροχα κολωνάτα ποτηράκια για λικέρ, οι καθιερωμένες τσιχλίτσες και συσκευασμένα υγρά μαντηλάκια για τα χέρια.

Πληρώσαμε για τα παραπάνω 105€ και νομίζω ότι 35€ το άτομο για να φάει κανείς δέκα πιάτα εξαιρετικά μαγειρεμένα εκ των οποίων όλα φρεσκότατα ψάρια και θαλασσινά, μπορεί να μην είναι για κάθε μέρα, αλλά δεν είναι απαγορευτικό ποσό για μια φορά μέσα στον μήνα για μια μικρομεσαία τσέπη και αν μη τι άλλο… ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΛΕΠΤΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩ.

Κλείνοντας θα πω ότι το μόνο που δε μπορεί κανείς να αμφισβητήσει στο Ταξιδεύοντας είναι η φρεσκάδα των ψαριών και των θαλασσινών του και το ήθος και η ευγένεια όλου του team, που μας υποδέχτηκε θερμά και στις δύο επισκέψεις μας!!! Τι άλλο να ζητήσει κάποιος από μια έξοδο για φαγητό; Νομίζω πως ό, τι επιπλέον ζητηθεί, είναι πρόθυμοι να το προσφέρουν απλόχερα.

ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ!!!!

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια