Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία - Κολωνάκι - Λυκαβηττός, Αθήνα
Απρ
18
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
17-25

Επισκεφτήκαμε τη La Pasteria με αφορμή μια ειδική περίσταση, άλλωστε για τους φοιτητές δεν είναι εύκολο για συχνότερες επισκέψεις.

Το πρώτο πράγμα που σε κερδίζει στη La Pasteria είναι το πόσο τακτικά είναι όλα. Πεντακάθαρος, απλωμένος χώρος, το τραπέζι σε περιμένει στρωμένο στην εντέλεια. Η άμεση επαφή με την κουζίνα δεν ενοχλεί ούτε στο ελάχιστο τους πελάτες, αντιθέτως σου δίνει τη χαρά να βλέπεις την προετοιμασία του φαγητού σου και την ακόμα μεγαλύτερη χαρά όταν το βλέπεις πια έτοιμο για σερβίρισμα.

Μεγάλη εντύπωση μας έκανε το πολύ ευγενικό, διακριτικό και εξυπηρετικό σέρβις. Να σημειωθεί εδώ πως μείναμε έκπληκτοι όταν ήρθαν και έτριψαν την παρμεζάνα μπροστά μας, ενώ πέρασαν αρκετές φορές για να μας ρωτήσουν αν είναι όλα καλά, ή αν θα θέλαμε κάτι άλλο.

Παραγγείλαμε σαν ορεκτικό τις ανάμεικτες μπρουσκέτες (2 με ντοματούλα και βασιλικό, 2 με ντοματούλα, βασιλικό και προσούτο και 2 με ντοματούλα και ζεστή μοτσαρέλλα), οι οποίες πέρα από το έξυπνο σερβίρισμα (σερβίρονται σε ένα κομμάτι ξύλου, το οποίο στηρίζεται επάνω σε άδειες κονσέρβες ντομάτας), ήταν εξαιρετικά απολαυστικές και τα υλικά φρεσκότατα.

Από σαλάτες επιλέξαμε την ατομική σαλάτα του Καίσαρα με κοτόπουλο, η οποία είναι από τα καλύτερα πιάτα που μπορεί κάποιος να επιλέξει στο συγκεκριμένο μαγαζί. Δροσερή και χορταστική.

Στο κυρίως πιάτο τώρα, τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Η μία μακαρονάδα που παραγγείλαμε ήταν ταλιατέλες Bolognese. Τεράστια μερίδα, νοστιμότατη και λαχταριστή. Τα μακαρόνια ήταν υπέροχα (το τέλειο βράσιμο! ) και ο κιμάς γευστικός. Χορταστικά χωρίς να σε σκάνε. Ντελικάτα.

Η άλλη μακαρονάδα ήταν η Al Forno, η οποία δυστυχώς δεν ήταν αυτό που θέλαμε. Στο μενού περιγράφεται ως «Ποικιλία ζυμαρικών με μπέικον, μοσχαρίσιο κιμά, τομάτα, παρμεζάνα και κρέμα γάλακτος». Το πιάτο ήταν υπερβολικά στεγνό, τα ζυμαρικά (πένες, φιογκάκια, βίδες και… τορτελίνια (?! ) ) σκληρά λόγω του ψησίματος με την κρέμα γάλακτος, ενώ απουσίαζε ο κιμάς και κυριαρχούσε το μπέικον. Χρειαζόταν αρκετό τριμμένο τυρί για να ισορροπήσει τις γεύσεις. Είμαστε βέβαιοι πως το συγκεκριμένο πιάτο αποτελεί την εξαίρεση στον κανόνα.

Τέλος, για επιδόρπιο προτιμήσαμε το ζεστό κέικ σοκολάτας με παγωτό βανίλιας και σιρόπι σοκολάτας. Από τα καλύτερα στην κατηγορία του.

Με ένα από τα στάνταρ μενού, ένα ορεκτικό και μία μακαρονάδα, μας ήρθε στα 20-25 ευρώ το άτομο.

Φύγαμε από εκεί με γεμάτες κοιλιές, ευχαριστημένους ουρανίσκους και είμαστε σίγουροι πως θα επισκεφτούμε ξανά τη La Pasteria σε μια special στιγμή.