Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Γκάζι, Αθήνα
Απρ
24
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
-

Mamaca's για πολλά χρόνια...
Papagalos tavernobaro για ένα (το πολύ ?) χρόνο...
Καζάνι εδώ και λίγο καιρό...

Η νέα προσπάθεια στο πιο κεντρικό σημείο του Γκαζιού λέγεται Καζάνι και αυτοπροσδιορίζεται σαν μεζεδοπωλείο-τσιπουράδικο. Θα έχει την μακροημέρευση του Mamaca's ???

Νομίζω πως όχι. Πιο πιθανό βλέπω πως θα αναγκαστεί να αναδιοργανωθεί...

Ο λόγος για εμένα είναι πως στηρίζεται στην περιοχή και στο σημείο που βρίσκεται. Και δυστυχώς εκεί την πατάνε οι επίδοξοι επιχειρηματίες. Αφού λοιπόν έχεις χρήμα να διαθέσεις για να είσαι σε τέτοια περιοχή, ψάξε το πιο διεξοδικά... Θα αναφερθώ παρακάτω για τον κύριο λόγο που δεν ικανοποιήθηκα.

Ο χώρος είναι πολύ όμορφος πραγματικά. Ένα μεγάλο μαγαζί, διακοσμημένο με βιτρίνα με κονσέρβες πολύχρωμες και παιχνιδιάρικες στο μάτι. Επίσης πολύ όμορφο το ψυγείο στο κέντρο του καταστήματος "γεμισμένο" με τυριά και αλλαντικά για να σου ανοίξει την όρεξη. Ξύλινα τραπέζια, ξύλινες καρέκλες με ύφασματινο μαξιλαράκι για να μην πιαστεί ο πισινός σας. Υπάρχει επίσης ένα όμορφο μπαράκι γεμάτο με κρασιά και αποστάγματα. Οι τουαλέτες καθαρές και λίγο παράξενες. Όπως κατεβαίνετε το στενό διαδρομάκι θα δείτε φάτσα-κάρτα βάσεις ρολών τουαλέτας! Το αρνητικό στην επίσκεψη μας ήταν πως είχαν ανοιχτές τις εξώπορτες και έμπαζε κρύο. Άργησαν μια ώρα για να το καταλάβουν και να τις κλείσουν, όταν άρχισε το μαγαζί να φιλοξενεί 3-4 παρέες.

Η εξυπηρέτηση ήταν αρκετά ευγενική και χωρίς κανένα πρόβλημα. Ίσα-ίσα που τα φαγητά μέσα σε μισή ώρα είχαν έρθει και εδώ ακριβώς εντοπίζω και το μεγάλο πρόβλημα. Να δικαιολογήσω πως και οι πόρτες ήταν ανοιχτές, αλλά τα φαγητά ήρθαν πολύ γρήγορα και δεν θα έλεγα και πολύ ζεστά. Άντε να πούμε πως γρήγορα απέκτησαν χλιαρή θερμοκρασία. Κατά τ'άλλα μας κέρασαν και πορτοκαλόπιτα, κίνηση ευγενική. Δεν εντοπίζεται λοιπόν το πρόβλημα στο προσωπικό του σέρβις, αν και δεν μιλάμε για ένα μαγαζί πελατοκεντρικό αλλά για ένα μαγαζί που πας για να δεις και να σε δουν.

Η επίσκεψη μας έγινε Κυριακή 19/4/2014 από 3 άτομα. Ώρα άφιξης 21:07... Το τελευταίο πιάτο μας σερβιρίστηκε στις 21:42...

- Ψωμί για αρχή, σε αρκετή ποσότητα, αν θυμάμαι καλά χρεώνεται στα 0.40 ευρώ το άτομο. Νόστιμο και σε μεγάλες φέτες αλλά χωρίς κάποιο ντιπάκι για να πηγαίνει κάτω πιο εύκολα.

- Σαλάτα του μαγαζιού (Καζάνι) στα 8 ευρώ. Γαλλικό μαρούλι, λάχανο, εσκαρόλ, ραντίτσιο, σικορέ, αχλάδι, κάσιους, φουντούκι, πέρλες μοτσαρέλας, προσούτο και βινεγκρέτ εσπεριδοειδών. Ευφάνταστη στην περιγραφή αλλά και βάση τιμής θα την χαρακτήριζα απλώς μέτρια. Το ένα υλικό δεν μπορούσα να το ξεχωρίσω από το άλλο γιατί ήταν λεπτοκομμένο, με εξαίρεση το προσούτο. Η παρουσίαση με τα φύλλα μαρουλιού σε 3 πλευρές δεν μου άρεσε. Τις πέρλες μοτσαρέλας αμφιβάλλω αν τις βρήκε κάποιος στις μπουκιές του. Πολλά υλικά που το ένα ακύρωνε το άλλο.

- Πουγκί της γιαγιάς στα 5.2 ευρώ. Τραγανά φύλλα ρυζιού, γεμισμένα με τυρί και γλυκόξινη σάλτσα. Ίσως το καλύτερο πιάτο με 3 τραγανά ρολά. Όπως είπαν και οι σερβιτόροι είναι από τα πιο δυνατά πιάτα του μαγαζιού. Τα τυριά μαλακά και όχι αλμυρά. Η γλυκόξινη σάλτσα εμφανώς από τις έτοιμες που βρίσκεις στα κινέζικα εστιατόρια.

- Μανιτάρια σαγανάκι στα 6.2 ευρώ. Όταν ρωτήσαμε τον σερβιτόρο τι περιέχει το πιάτο, εκείνος άφησε να εννοηθεί πως πρόκειται για μανιτάρια στο σαγανάκι με τυριά. Οπτικά το φανταζόμουν ένα πιάτο κίτρινης απόχρωσης με τυρί που ξεχειλίζει. Τελικά έπεσα πολύ έξω καθώς μας ήρθαν μανιτάρια κοκκινιστά με υποψία λευκού τυριού. Δεν ήταν άσχημα, ζουμερά θα τα έλεγα. Το πρόβλημα ήταν πως ήρθαν χλιαρά (μα σαγανάκι χλιαρό ?) σε πήλινο σκεύος. Η σάλτσα στα όρια του επίπεδου, κάποιο συστατικό ήθελε ακόμη.

- Στάκα με αυγό στα 5 ευρώ αν θυμάμαι καλά. Έχω φάει στάκες στον Αντάρτη και στον κήπο της Αρκούδαινας, στην Κάνδανο... σε περιοχές της Κρήτης. Έχω φάει και ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ στάκα στην Ιεράπετρα, ίσως την χειρότερη όλων. Παραξενεύτηκα με αυτή την επιλογή σε τέτοιου είδους μαγαζιού στο κέντρο της Αθήνας. Όταν μας ήρθε, οπτικά έμεινα έκπληκτος καθώς έμοιαζε σαν τις πολύ καλές της Κρήτης. Όλα αυτά μέχρι τη δοκιμή. Μετά ήρθε η απογοήτευση γιατί και αυτή δεν ήταν αρκετά ζεστή αλλά κυρίως γιατί ήταν ανάλατη και άγευστη όσο δεν πάει. Έβαλα λίγο αλάτι αλλά και πάλι τίποτα. Τελικά αναγκάστηκα να την φάω εγώ λόγω κεκτημένης ταχύτητας.

- Ποικιλία κρεατικών για 2 άτομα στα 19 ευρώ. Η συνοδεία ήταν κάποια κομμάτια πατάτας τηγανιτής όχι αξιομνημόνευτης, πίτας σουβλακιού και τομάτας.
Στα κρέατα τώρα: Μπιφτεκάκια μοσχαρίσια 2 μικρά αλλά νόστιμα, ζυμωμένα με ψωμί και πράσινη-κόκκινη πιπεριά. Κοτόπουλο ζουμερό, λίγο λουκάνικο αλμυρό, ψαρονέφρι (?) ζουμερό κι αυτό. Δεν είναι ποιοτικά για πολλές απαιτήσεις γιατί μαντέψτε πάλι. Ναι, ούτε αυτά ήταν πολύ ζεστά. Παρ'όλα αυτά έχω δοκιμάσει και πολύ χειρότερες. Άντε πες πως έχει τύχει να φας κρεατικά σε φιλικό σπίτι για το χαβαλέ.

- Κόκα κόλα στο 1.5 ευρώ.
- Κρασί κόκκινο στα 4 ευρώ τα 500 μλ, όχι κάτι ιδιαίτερο. Μέχρι 2 ποτηράκια το πολύ.

- Κέρασμα και μπράβο τους με πορτοκαλόπιτα. Εμένα μου άρεσε πάρα πολύ αλλά δεν είχε και πολλά ίχνη πορτοκαλιού. Πολύ καλή όμως.

Σύνολο στα 50.1 ευρώ όπως μας είπαν, τιμή στα όρια του νορμάλ.

Συμπερασματικά θα πω πως μάλλον πρέπει να μειώσει την ποικιλία στον κατάλογο γιατί βάζει υποψίες. Δεν μπορεί να τα κάνει όλα καλά και με την πρέπουσα φροντίδα. Θα αναγκάζονται να έχουν προχειροετοιμασμένα πιάτα και αυτό δεν θα ικανοποιεί τους πελάτες. Θα πρότεινα να έχουν μια συγκεκριμένη ταυτότητα είτε λέγεται Κρητική κουζίνα είτε ουζερί είτε οτιδήποτε. Να το επισκέπτεται ο κόσμος για να φάει και όχι to be seen...

Ο κόσμος ακόμα είναι πολύς στην περιοχή αλλά τα καλά μαγαζια για να φας?Ο Νέζος με τη συγκεκριμένη ταυτότητα τόσα χρόνια πως παραμένει στη σκηνή για παράδειγμα?