Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Meat Restaurants - Γλυφάδα, Αθήνα
Απρ
27
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
37-49

Επισκεφθήκαμε παρέα 6 ατόμων το συγκεκριμένο εστιατόριο δύο εβδομάδες πριν το Πάσχα περίπου. Επειδή συνήθως λόγω γειτνίασης κινούμαστε και στην Γλυφάδα για φαγητό, το βλέπαμε αλλά ποτέ δεν είχαμε αποφασίσει με τον καλό μου να καθήσουμε. Αφού το ήθελε η παρέα όμως και παρακινούμενοι και από τις καλές τους κριτικές μιας και το είχαν δοκιμάσει παλαιότερα, είπαμε να ακολουθήσουμε.

Το ύφος του εστιατορίου φέρνει στο μοντέρνο/βιομηχανικό στυλ. Ο χώρος μεγάλος σχετικά μετά από κατάληψη του πεζοδρομίου όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στην περιοχή. Στα δεξιά της εισόδου εκτείνεται μία μεγάλη μπάρα (δεν ξέρω εάν τα βράδια λειτουργεί παράλληλα και σαν μπαρ). Τα τραπέζια είναι λίγο στριμωγμένα όμως κατά τη γνώμη μου. Λίγος αέρας παραπάνω θα έπρεπε να υπάρχει για να μην είμαστε «αγκαλίτσα» με τους διπλανούς μας.

Η εξυπηρέτηση από την κοπέλα που μας ανέλαβε, αρκετά ευχάριστη με πλήρη γνώση και επεξήγηση των πιάτων και των υλικών.

Στα του φαγητού τώρα. Δεν τα θυμάμαι και καλά γιατί έχει περάσει καιρός (δεν θυμάμαι τι έφαγα χθες εδώ που τα λέμε) αλλά θα προσπαθήσω. Αρχικά ήρθε καλαθάκι με πολύ ωραία ψωμάκια που επαναλήφθηκαν λόγω άμεσης εξαφάνισης και νομίζω ελίτσες σε μπολάκι. Πήραμε 2 σαλάτες η μία με βραστά λαχανικά και κομματάκια ψητού μοσχαριού (πάρα πολύ ωραία) και η άλλη με πράσινα λαχανικά, η οποία θα έλεγα ότι ήταν απλά καλή. Πήραμε δύο ορεκτικά τα οποία για να μην θυμάμαι τι ήταν μάλλον δεν μου έκαναν και ιδιαίτερη εντύπωση και ο καθένας τα κρεατάκια του.

Οι μερίδες δεν είναι τεράστιες αλλά δεν χρειάζεται να πας και για σουβλάκια μετά. Το καλό είναι ότι σου δίνουν επιλογή συνοδευτικού του κρέατος. Πατάτα τηγανητή, πατάτα ψητή, πατάτα πουρέ, λαχανικά ψητά, σαλάτα. Ο πουρές πάντως που πήρα εγώ ήταν απλά υπέροχος. Επίσης, υπάρχουν διαβαθμίσεις ψησίματος αλλά επειδή εμείς εδώ στο Ελλάντα έχουμε μάθει να τρώμε το κρέας μας καλοψημένο, να βγάζει μία καρβουνίλα βρε αδερφέ, όταν το ζήτησα έτσι και έπεσαν οι άλλοι να με «φάνε», συμβιβάστηκα με μία μέση κατάσταση και το πήρα medium rare. Νομίζω το δικό μου πιάτο ήταν κάτι σαν thin ……., δεν θυμάμαι ακριβώς.

Τελικά άλλαξα γνώμη για το πώς θα ζητάω πλέον το ψητό μου κρέας. Χωρίς να είναι άψητο και να κανιβαλίζω σε ματωμένο κρέας, ήταν τόσο τρυφερό και νόστιμο που δεν έχω ξαναφάει παρόμοιο. Όσο νόστιμο όμως ήταν το δικό μου, διπλά νόστιμο ήταν της φίλης μου το Oyster (συγχωρέστε με πάλι δεν θυμάμαι το δεύτερο όνομα). Όταν ξαναπάω, δαγκωτό αυτό. Και με δεδομένο ότι όσοι έχουν διαβάσει παλαιότερες κριτικές μου θα έχουν ήδη αντιληφθεί ότι πιο πολύ κλίνω προς την ψαροφαγία, εδώ βρήκα το αντίπαλον δέος της.

Από ποτά πήραμε δύο μπουκάλια κόκκινο κρασί περίπου στα 20 ευρώ το ένα, 4 μπύρες και 2 μπουκάλια νερό (είπαμε της βρύσης στην Αθήνα δεν πίνεται). Στο τέλος κλείσαμε με δύο γλυκά, ένα μιλφέιγ με φράουλες και σούπα σοκολάτας με παγωτό. Και τα δύο πολύ ωραία με μικρό προβάδισμα στη σοκολάτα αλλά σαφώς υπερτιμημένα.

Ο λογαριασμός μάς προσγείωσε λίγο δυσάρεστα. Κάτι λιγότερο από 270 ευρώ, πολύ τσιμπημένος για τις εποχές που διανύουμε. Με το φιλοδώρημα μας ήρθε 46 ευρώ το κεφάλι, εξαιρετικά ακριβά ομολογουμένως. Δεν είναι για πολύ συχνά αλλά λόγω γεύσης θα ήθελα να το ξαναδοκιμάσω. Συμπέρασμα και προσωπική μου άποψη είναι ότι αξίζει να το δοκιμάσει κάποιος για μία φορά. Μπορεί να φύγει πιο ανάλαφρος οικονομικά αλλά τουλάχιστον θα ευχαριστηθεί σε γεύση.