Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία - Παγκράτι, Αθήνα
Απρ
28
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
26-36

Παρασκευή (17-04-15) βραδύ, από τις λίγες ημέρες με σχετικά καλό καιρό, επισκεφθήκαμε το εστιατόριο, ακολουθώντας την αγάπη της γυναίκας μου για τα ζυμαρικά και τις πολύ καλές κριτικές.

Το τραπέζι, το είχα κλείσει νωρίτερα, με το ευγενικό προσωπικό του εστιατορίου, να παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την περιοχή, το πρόβλημα με το παρκάρισμα, αλλά και την ύπαρξη παρκαδόρων.

Το εστιατόριο είναι γωνιακό με περιμετρικό τζάμι και προσφέρει οπτική επαφή σε διαφορετικές μεριές. Στο μικρό προθάλαμο που διασχίζεις όταν μπαίνεις σε αυτό σε περιμένει το προσωπικό για το απαραίτητο καλωσόρισμα. Τα τραπέζια είναι άνετα και σε ιδανική απόσταση μεταξύ τους, ώστε να μην ενοχλείται κανείς από συζητήσεις ή τις κινήσεις του προσωπικού. Η διακόσμηση ήταν λιτή με τις απαραίτητες πινελιές, θυμίζοντας πάντα το ύφος και την προέλευση του φαγητού που πρόκειται να απολαύσεις.

Το προσωπικό του εστιατορίου ήταν σε κάθε περίπτωση ευγενικό, εξυπηρετικό, έχοντας πολύ καλή γνώση του καταλόγου και ανταποκρινόταν άριστα σε κάθε διαφορετικό πόστο (υποδοχή, παραγγελία, σερβίρισμα), ακόμα και όταν αυτό είχε γεμίσει, δείχνοντας υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού

Αντί για το κλασικό κουβέρ το εστιατόριο προσφέρει σκορδόψωμο δικής του παραγωγής με ολόκληρο σκόρδο, το οποίο το κόβουν και ανοίγουν μπροστά σου και Focaccia. Το σκορδόψωμο, γευστικά ήταν πολύ ωραίο και σε καμία περίπτωση το σκόρδο δεν ήταν έντονο ή ενοχλητικό. Ακόμα και όταν το γευόσουν σκέτο λιωμένο σου άφηνε μια απαλή αίσθηση. Η focaccia για τα δικά μου γούστα ήταν λίγο αλμυρή και χωρίς ιδιαίτερη ένταση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν ήταν καλή.

Για ορεκτικό πήραμε Polpetine di Rao, άνετα το έπαιρνες και σαν μερίδα, το οποίο ήταν κεφτέδες σε κόκκινη σάλτσα, με βάση μία ωραία αρωματισμένη πολέντα και φλοίδες παρμεζάνας. Εύγευστο με ιδανική αναλογία μπαχαρικών και πολύ ωραία σάλτσα η οποία έδενε τέλεια με τη γευστική πολέντα.

Για συνέχεια δοκιμάσαμε την ιταλική λευκή πίτσα Lombarda, με τυριά αλλαντικά (μορταδέλα και ζαμπόν αν θυμάμαι καλά) και αυγά. Άψογη λεπτή ζύμη, ιδανικά ψημένα υλικά που ταίριαζαν γευστικά μεταξύ τους, παρά τις αρχικές μου αμφιβολίες.

Το κυρίως πιάτο είχε να κάνει όπως είναι φυσικό με ζυμαρικά. Δοκιμάσαμε Tortelazzo γεμιστά με χοιρινό φιλέτο σε ζωμό μοσχαρίσιου κρέατος και Cannelloni. Η σάλτσα του ήταν εκπληκτική και σίγουρα ένα πιάτο που πρέπει να δοκιμάσεις εάν επισκεφθείς το εστιατόριο. Το cannelloni, λόγω του μπλε τυριού, ένα δεν κάνω λάθος, ήταν λίγο βαρύ χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν ήταν εύγευστο.

Για γλυκό επιλέξαμε κάτι ελαφρύ καταλήγοντας σε πανακότα, η οποία δεν ήταν έτσι ακριβώς όπως την περίμενα.

Όσο για την τιμή θα συμφωνήσω και με άλλους ότι εάν οι τιμές πέσουν λίγο, σίγουρα θα δυσκολεύεσαι να κλείσεις και θα είναι μόνιμα γεμάτο.

Εν κατακλείδι στο Vespa Rossa πας για την πολύ καλή και διαφορετική γευστική εμπειρία που σου προσφέρει, με ιδιαίτερα και διαφορετικού είδους ζυμαρικά από τα συνηθισμένα.

ΥΓ: Δεν ξέρω αν πρόκειται για τυχαίο γεγονός ή απλή καθυστέρηση στην ενημέρωση, αλλά υπήρχαν αρκετές διαφορές στο κατάλογο του καταστήματος με αυτό που υπάρχει στο διαδίκτυο. Αυτό βέβαια δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να μειώσει την άψογη προσπάθεια και τις πολύ καλές γεύσεις που παρέχονται.