Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Bar Restaurants - Ιλίσια - Χίλτον, Αθήνα
Μαι
07
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

To TAPASBAR στην οδό Βεντήρη, στην πίσω πλευρά του HILTON, δίπλα σχεδόν στο ακόμα πιο καινούριο COOKOOVAYA, ξεκίνησε να λειτουργεί τους πρώτους μήνες του 2014 και έχει ήδη αποκτήσει μόνιμη πελατεία. Το καταλαβαίνεις από τον τρόπο με τον οποίο γίνονται δεκτοί οι περισσότεροι προσερχόμενοι.

Έχει στηθεί με ιδιαίτερη φροντίδα αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο το σχετικά περιορισμένο χώρο που διαθέτει, που χωρίζεται σε τρία μέρη: σε ένα κλεισμένο με τζαμαρία χώρο εισόδου με καναπεδάκια περιμετρικά και τραπεζάκια για φαγητό, τον μέσα χώρο του μπαρ με ψηλά τραπέζια και σκαμπό, και ένα πατάρι για πιο πριβέ καταστάσεις.

Πρόκειται για ένα μαγαζί με ατμόσφαιρα, περισσότερο μπαρ και λιγότερο χώρος φαγητού, χωρίς αυτό να μειώνει καθόλου το συνολικό πακέτο. Έχει δοθεί ιδιαίτερη σημασία στη διακόσμηση (κάθε κομμάτι στη σωστή θέση, ούτε πολυτελές ούτε φτηνιάρικο), στα χρώματα (κυριαρχούν κόκκινο και μαύρο) και στο φωτισμό (αλλού πιο έντονος και αλλού πιο χαμηλός). Το καλύτερο όμως είναι κατά την γνώμη μου η μουσική στη σωστή ένταση, που επιμελείται ο/η εκάστοτε DJ, με διαλεχτά κομμάτια από 60’s μέχρι 80’s.

Στο TAPASBAR μπορείς να πας είτε μόνο για ένα ποτό, έχει πολύ δυνατό μπαρ που σερβίρει όποιο κοκτέιλ θελήσεις με καθαρά οινοπνευματώδη, είτε για ένα ποτήρι κρασί, κατά προτίμηση εξαιρετική σανγκρία με τη συνοδεία κάποιων μεζέδων. Σε κάθε περίπτωση θα χαλαρώσετε και θα κουβεντιάσετε άνετα με την παρέα σας, αρχίζοντας ή κλείνοντας (το TAPASBAR είναι ανοικτό όλη μέρα μέχρι τις 4 το πρωί) τη βραδινή σας έξοδο. Το παρκάρισμα στην περιοχή είναι βέβαια μια πονεμένη ιστορία (7 στα 10). Η πελατεία ποικίλει ηλικιακά, ζευγαράκια, φίλοι της τέχνης από το κοντινό Μέγαρο Μουσικής, ξένοι από τα πέριξ ξενοδοχεία, όλοι νιώθουν ευπρόσδεκτοι και περνάνε καλά.

Η αλήθεια είναι ότι, όπως και σε όλα τα άλλα «ισπανικά» της Αθήνας, τα tapas δεν είναι έτσι ακριβώς όπως τα έχεις γνωρίσει και γευθεί στη Μαδρίτη ή τη Βαρκελώνη. Η ποικιλία είναι μάλλον περιορισμένη, κάτι αναμενόμενο μια και δεν πρόκειται για εστιατόριο, η ποιότητα όμως είναι καλή. Μετά από δυο τρεις επισκέψεις έχεις καταλήξει στο τι σου αρέσει και τι δεν λέει πολλά πράγματα. Καλύτερα είναι τα ζεστά tapas, που έχουν περισσότερη δουλειά, ενώ τα κρύα – π. χ. τα πίντσος – είναι κάπως μονότονα. Τέλος πάντων, όλα είναι θέμα γούστου και όρεξης της στιγμή. Σημασία έχει ότι με 15 έως 20 το πολύ ευρώ ανά άτομο έχεις καθαρίσει – και χορτάσει.

Με το νεράκι της υποδοχής, το οποίο ανανεώνεται τακτικά, έρχεται ένα πιατάκι με πίντσος, αποχαιρετιστήριο κέρασμα δεν συνηθίζεται, η απόδειξη έρχεται μαζί με την παραγγελία. Το σέρβις είναι άμεσο και με χαμόγελο, ένας λόγος παραπάνω, μαζί με το μουσικό χαλί, για να προτιμήσεις το TAPASBAR. Αν σας φέρει από εκεί ο δρόμος, μη διστάσετε!