Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Ιλίσια - Χίλτον, Αθήνα
Μαι
16
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
37-49

Επανέρχομαι με μια νεότερη κριτική για το Vezene γιατί πιστεύω ότι αξίζει να επαινούνται εστιατόρια με σταθερή ποιότητα, άψογο σέρβις και πειραματισμό σε νέες γεύσεις. Από την παλαιότερη κριτική μου έχει μεσολαβήσει περισσότερο από ένας χρόνος, διάστημα στο οποίο έχω επισκεφθεί το Vezene τουλάχιστον 3 φορές ακόμα και μου επιτρέπουν να έχω μια πιο ολοκληρωμένη άποψη.

Στο μεταξύ το μενού ανανεώνεται συνεχώς με νέες γευστικές προσθήκες και σταθερή αξίες τις παλιές (βλέπε κοπές, γιουβετσάκι με βοδινό μάγουλο, απίστευτα ζυμάρια από ξυλόφουρνο).

Αλλά αυτό που πάντα με τραβάει στο Vezene είναι η άριστη κατάρτιση και η εξυπηρέτηση του προσωπικού. Ξέρω πού πάω, χωρίς να ανησυχώ για αλαζονικές συμπεριφορές και σνομπισμούς. Από την κράτηση, μέχρι τον αποχαιρετισμό, συναντώ νέους ανθρώπους ευγενικούς, χαμογελαστούς, καθόλου διεκπεραιωτικούς, καθόλου δήθεν. Θα εξηγήσουν με υπομονή, θα φέρουν τον κλασικό πλέον δίσκο με τις κοπές, θα χαμογελάσουν και θα μιλήσουν όσο πρέπει φιλικά, όπως αρμόζει σε Επαγγελματίες με έψιλον κεφαλαίο.

Ξέρω ότι αυτά ακούγονται κάπως τετριμμένα, αλλά οι περισσότεροι πιστεύω, συμφωνείτε ότι σε πολλά εστιατόρια αυτού του επιπέδου, παρά την κρίση, η ζεστή εξυπηρέτηση εξακολουθεί να είναι ζητούμενο και όχι αυτονόητο.

Ο επαγγελματισμός αυτός, κατά τη γνώμη μου, είναι ο ένας βασικός συντελεστής καθιέρωσης του Vezene στο γαστριμαργικό χάρτη της Αθήνας και αυτός που του έχει δώσει μια σταθερή και, γιατί όχι, φανατική πελατεία. Ο άλλος φυσικά είναι το φαγητό του. Εδώ θα δείτε και ανθρώπους σε επαγγελματικά δείπνα και ζευγάρια σε βραδιές για δύο και παρέες σε βραδινή έξοδο και ξένους επισκέπτες από τα γύρω ξενοδοχεία που αγαπούν το καλό φαγητό.

Προσωπικά ψάχνω πάντα μια καλή αφορμή για να πάω. Επιβάλλεται η καλή αφορμή, γιατί και οι τιμές του είναι σχετικά υψηλές (για το μέσο πορτοφόλι πάντα) και προσωπικά θεωρώ ελκυστικό να βάζω κάποια εστιατόρια ψηλά στη λίστα μου για ιδιαίτερες στιγμές, ώστε όταν τα επισκέπτομαι να το απολαμβάνω ακόμα περισσότερο.

Η τελευταία φορά που το επισκέφθηκα λοιπόν ήταν με τον φίλο μου στην ονομαστική μου γιορτή Τρίτη-καθημερινή. Κάλεσα για κράτηση 4-5 μέρες νωρίτερα και βρήκαμε εύκολα τραπέζι στην ώρα που ήθελα. Μέχρι να φύγουμε φυσικά, είχε γεμίσει, και ομολογώ ότι μετά τις 11 η ατμόσφαιρα ήταν πολύ κεφάτη, με παρέες να πίνουν κρασιά και κοκτέιλ και να τσιμπάνε truffle fries. Άνετα θα καθόμουν περισσότερο για ένα κοκτέιλ, αν δεν μας κυνηγούσε το ξυπνητήρι την επόμενη.

Για κάποιους, όπως διαβάζω, αυτό είναι βαβούρα. Δε διαφωνώ. Εμένα όμως μου αρέσει, γιατί δεν σου δημιουργείται η αίσθηση να φας και να φύγεις. Κάθεσαι άνετα για ένα ποτάκι ακόμα. Στα συν και η απαγόρευση καπνίσματος.

Ο κατάλογος έχει πολλές γευστικές προσθήκες σε σχέση με πέρσι, που, κρίνοντας από την δημοφιλία τους, ήρθαν για να μείνουν.

- Το βοδινό μεδούλι πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί με μανιτάρια και μουστάρδα είναι το νέο talk of the town. Είχα δει σε πάμπολλα έντυπα να εκθειάζεται και ομολογώ ότι δεν έβλεπα την ώρα να το δοκιμάσω (14,50 ευρώ).

- Η αχινομακαρονάδα είναι επίσης μια σταθερή προσθήκη, από το περασμένο καλοκαίρι αν δεν κάνω λάθος, για μένα μια επιλογή πάντα λαχταριστή όπου την βρίσκω. Στο Vezene είναι ελαφριά, χωρίς καρυκεύματα, με μια λεπτή βουτυράτη γεύση που δεν επικαλύπτει τον αχινό. Προτείνεται στους λάτρεις θαλασσινών.

- Το tartare βοδινού κατά καιρούς αντικαθιστάται από tartare ψαριού. Στην τελευταία μου επίσκεψη ήταν tartare φρέσκου τόνου (προς 29 ευρώ). Έλιωσα με το που το άκουσα. Αλλά επειδή πήγαμε για κρεατοφαγία, κρατήθηκα να μην μπερδέψω τις γεύσεις.

Μείναμε λοιπόν σε επιλογές κρέατος, για τις οποίες το Vezene φημίζεται:

- Δύο mini wagyu beef burgers με fois gras και marmelata κρεμμύδι (5,5 το τεμάχιο). Μικρά και απολαυστικά όπως πάντα.

- Truffle fries. Τραγανά τσιπς με λάδι λευκής τρούφας και λιωμένη παρμεζάνα. Για τσιπς είναι καταπληκτικά. Αλλά τίποτα παραπάνω από καταπληκτικά τσιπς. Σε ποσότητα τόσα, που δύο άτομα αποκλείεται να τα καταφέρουν. Προτείνεται για παρέες, για τη μέση (12 ευρώ).

- Σαλάτα σπανάκι με μήλο, καρύδια και ανθότυρο. Ελαφριά και νόστιμη (11,5 ευρώ). Δεν είναι το τοπ του Vezene οι σαλάτες του, εκτιμώ πάντως που είναι λιτές, με λίγα υλικά και έμφαση στην ελληνική πρώτη ύλη (και δεν αναφέρομαι στην quinoa). Τιμές, οκ, τσιμπημένες.

- Την κλασική πλέον κοπή onget. Εναλλάσσω με το skirt, αναλόγως τη διάθεση (20-25 ευρώ). Δεν γνωρίζω πολλά από βοδινό/μοσχαρίσιο κρέας και διαφράγματα, αλλά ως ταπεινή καλοφαγάς, τα συγκεκριμένα κομμάτια τα απολαμβάνω πάντα. Προς τιμήν του σέρβις, σε ρωτάνε πάντα αν το ψήσιμο που προτείνεται σε ικανοποιεί. Αν σου φανεί πιο "κόκκινο" από αυτό που περίμενες, το παίρνουν και στο ξαναψήνουν.

- Πήραμε και το μεδούλι, το οποίο τόσο λαχταρούσα, αλλά εδώ είχαμε μια μικρή δυσάρεστη έκπληξη. Ήταν τόσο αλμυρό που μετά βίας κατάφερα να φάω μια μπρουσκέτα. Μάλλον τους είχε πέσει παραπάνω αλάτι. Όταν η πάντα ανήσυχη σερβιτόρα με ρώτησε αν μου άρεσε και φυσικά της είπα την αλήθεια, φάνηκε να δυσαρεστήθηκε που δεν έμεινα ικανοποιημένη και πήρε το πιάτο, χωρίς καμιά διαμαρτυρία.

Πέντε λεπτά αργότερα ήρθε ο επικεφαλής του σέρβις, απολογήθηκε για το λάθος και με ενημέρωσε ότι αφαίρεσε ήδη το πιάτο αυτό από τον λογαριασμό μας, εκτός αν θέλαμε να το αντικαταστήσει. Πραγματικά με "σκλάβωσε" ο επαγγελματισμός και η ευγένειά τους, η απουσία οποιασδήποτε δικαιολογίας και το χαμόγελο.

Δεν απόλαυσα τελικά το μεδούλι, θυμήθηκα όμως πώς λειτουργούν τα σοβαρά εστιατόρια που σέβονται τον πελάτη τους και μετατρέπουν το σφάλμα σε πλεονέκτημα.

Για κέρασμα λόγω της γιορτής μου ήρθε παγωτό με καφέ εσπρέσσο και καραμέλα (κάπως έτσι). Ο λογαριασμός αναμενόμενος γύρω στα 80 ευρώ. Χωρίς έξτρα χρεώσεις, χωρίς επιβεβλημένο εμφιαλωμένο νερό. Νεράκι σε κανάτα με λίγο πάγο, που ανανεωνόταν από τα παιδιά. Τίμια και σωστά.

Για όλους αυτούς τους λόγους μου αρέσει να τρώω στο Vezene. Προτείνεται ξανά και ξανά. Για να μπεις στο κλίμα, για να δοκιμάσεις διαφορετικές γεύσεις. Μια φορά δεν φτάνει. Εγώ ήδη ψάχνω την επόμενη αφορμή για να ξαναπάω. Με μεγαλύτερη παρέα αυτή τη φορά για να πιούμε και τα κοκτέιλ μας, να πάρουμε και το Aris deal να το ευχαριστηθούμε!

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη ram.

2015-05-18 16:46:54

Σας ευχαριστούμε πολύ, τόσο για τη νέα επίσκεψή σας, όσο και για τη σταθερή αφοσίωσή σας και για τη διάθεσή σας να μοιραστείτε τις εντυπώσεις σας με την κοινότητα του Ask4Food. Τα λόγια σας μας ενθαρρύνουν να προχωράμε και να γινόμαστε ακόμη καλύτεροι. Μας δίνουν κίνητρο και ενθουσιασμό.
Σας περιμένουμε για να δοκιμάσετε και το μεδούλι μας στη σωστή του εκδοχή!

Με εκτίμηση
Η ομάδα του Vezené


2016-11-12 20:20:29
Η κριτική τροποποιήθηκε από τον/την ram.

  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.