Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Πόρτο Ράφτη, Αθήνα
Μαι
09
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
-

Μετά την πρώτη απόπειρα για ψαροφαγία στο Πόρτο Ράφτη και στο Φύκι-Φύκι, η οποία τελικά κατέληξε σε κρεατοφαγία, αποφασίσαμε με την φίλη μου, μιας και βρεθηκαμε πάλι λόγω ζέστης στην περιοχή για μπανάκι, να επισκεφτούμε μια κλασική ψαροταβέρνα όπως το Αγκυροβόλι....

Το Αγκυροβόλι βρίσκεται στο παλιό λιμάνι στο Πόρτο Ράφτη ακριβώς μπροστά στην θάλασσα, μαζί με μία σειρά από άλλα μαγαζιά....

Σαν χώρος είναι πολύ μεγάλος και έχει και από ότι είδα και εσωτερικό αλλά και κλεισμένο με σπαστές τζαμαρίες χώρο ακριβώς μπροστά στο λιμάνι.... Είναι αρκετά ωραίος διακοσμημένος αλλά και λίγο βαρύς, με τα πολύ μεγάλα τραπέζια που έχει και τα λευκά τραπεζομάντηλα.... Μου θύμισε για να είμαι ειλικρινής αίθουσα δεξιώσεων...!!

Οι σερβιτόροι είναι σχετικά μεγάλοι σε ηλικία αλλά ευγενικοί και άκρως εξυπηρετικοί... Μου έκανε εντύπωση που δεν είχε πολύ κόσμο και αυτές οι παρέες που υπήρχαν ήταν όλες άνω των 55 ετών....

Μόλις ήρθε ο κατάλογος κατάλαβα τον λόγο αμέσως.... Προφανώς οι τιμές του είναι αυτές που εμποδίζουν τις πιο μικρές ηλικίες να το προσεγγίσουν....
Νεράκι μας ήρθε σε κανατούλα μαζί με ψημένο ψωμάκι...

Παραγγείλαμε λοιπόν μία σαλάτα Αγκυροβόλι με μαρούλι, λάχανο, ντομάτα, καρότο, αγγούρι και ραπανάκι που ήταν πραγματικά πολύ μεγάλη σε μέγεθος και φρεσκοκομμένη....

Μία μερίδα κολοκυθάκια τηγανητά, τα οποία μάλλον δεν προσέχτηκαν τόσο στο τηγάνι και είχαν αρκετή λαδίλα...

Μία μερίδα μύδια αχνιστά που ήταν καταπληκτικά, με λεμόνι και κρασί...

Μία μερίδα χταποδάκι ψητό, αρκετά νόστιμο αλλά λίγο σκληρό...

Μία στείρα ψητή στα 650 γρ. περίπου η οποία ήταν φρεσκότατη και πολύ σωστά ψημένη...

Ήπιαμε και ένα καραφάκι ούζο και στο τέλος μας κέρασαν και γλυκό κορμό σοκολάτας με παγωτάκι, το οποίο δεν μπορώ να πω ότι μας ενθουσίασε... Πάντως σαν κίνηση και μόνο την εκτιμήσαμε...!!!

Για όλα αυτά λοιπόν πληρώσαμε περίπου 75 ευρώ, που δεν τα θεωρώ λίγα αλλά τουλάχιστον φάγαμε αρκετά καλά...

Το συμπέρασμα μας λοιπόν είναι πως πρόκειται για ένα μαγαζί που θεωρείται και είναι ψιλοκυριλέ για την περιοχή που μπορεί κάποιος να φάει καλά ακόμα και πολύ φρέσκο ψάρι(δύσκολο για την περιοχή) αλλά σίγουρα θα το πληρώσει κάτι παραπάνω...
Αν μπορούσε με κάποιο τρόπο να κατεβάσει κάποιες τιμές και να κάνει και μερικές αλλαγές στο χώρο του, ίσως και να μπορούσε να προσεγγίσει και πιο νεαρές ηλικίες και να αυξήσει την δουλειά του...
Αυτό το στυλ της παλιάς ψαροταβέρνας νομίζω ότι σιγά σιγά λόγω κυρίως της οικονομικής κατάστασης της χώρας θα περάσει στο χρονοντούλαπο....!!!

Φιλικές συμβουλές χωρίς καμία ιδιοτέλεια...!!!

Αν θα το πρότεινα τώρα???

Νομίζω πως για όποιον ακόμα αντέχει η τσέπη του είναι μια πολύ καλή επιλογή...