Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Πειραιάς κέντρο, Αθήνα
Μαι
14
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Σπάνια στη ζωή μου πηγαίνω διακοπές στο ίδιο μέρος. Σπάνια τρώω στο ίδιο εστιατόριο δεύτερη φορά. Δεν το κάνω επειδή θέλω να έχω άποψη για τα πάντα. Απλά όταν υπάρχει ποικιλία δεν βαριέσαι ποτέ. Βέβαια κάθε κανόνας έχει τις εξαιρέσεις του. Στο εστιατόριο του Βασίλαινα, έχω φάει αρκετές φορές. Διασχίζω κάθετα σχεδόν όλο το λεκανοπέδιο, αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο. Είναι από τις καλύτερες γαστριμαργικές απολαύσεις της πόλης μας, ιδίως σε σχέση με την τιμή.

Το βράδυ του Σαββάτου, στις 9 Μαϊου, γιορτάζοντας την ενδέκατη επέτειο του γάμου μου, κατέβηκα στον Πειραιά. Στρίβοντας από το λιμάνι, καμιά δεκαριά στενά πιο πάνω, είσαι στην καρδιά του Κερατσινίου. Δρόμοι στενοί με αυτοκίνητα παρκαρισμένα και στις δύο πλευρές. (Αν κάνεις ένα κύκλο θα βρεις κάπου να παρκάρεις. Αν δεν θες να ψάχνεις, το αφήνεις στον παρκαδόρο, να το βολέψει κάπου αυτός).

Η είσοδος άλλαξε λόγω καλοκαιριού. Δεν μπήκαμε από την Αιτωλικού, στο ισόγειο, αλλά από την Βιτωλίων και ανεβήκαμε έναν όροφο, στην πράσινη ταράτσα της μονοκατοικίας που φιλοξενεί το εστιατόριο. Σίγουρα καλή επιλογή για τις δροσερές νύχτες της άνοιξης. Μεγάλα πρεβάζια με φυτά που σου κρύβουν το περιβάλλον τσιμέντο και σε περικυκλώνουν ευχάριστα. Άνετος και ο χώρος που καταλαμβάνει το κάθε τραπέζι, ώστε να μην στριμώχνεσαι με τους διπλανούς.

Οι υπάλληλοι του μαγαζιού εξυπηρετικοί και διακριτικοί. Ο νεαρός που ήταν υπεύθυνος για τα κρασιά, πρόθυμος να μας εξηγήσει όποια μας απορία. Έβαζε κι ένα ηλεκτρονικό θερμόμετρο για να ρυθμίζει την ποσότητα του πάγου. διατηρώντας το κρασί μας, στους 7 με 8 βαθμούς. Επιλέξαμε το κλασικό menu degustation κι ένα αφρώδες κρασί του Τσελεπού. Πολύτιμη εμπειρία. Έρχονται 7-8 συναρπαστικά πιάτα την κατάλληλη στιγμή, που ενώ έχεις σκάσει, θα ήθελες να έρθουν άλλα τόσα. Τα ποτήρια μας γέμιζαν μόνα τους όποτε χρειαζόταν.

Απίστευτη η κολοκυθόσουπα (βελουτέ, με πινελιές φρέσκου βουτύρου), το φαγγρί ταρτάρ (οξεία γεύση που συνδυάζεται άριστα με το αφρώδες κρασί), η ψητή τσιπούρα (με την εξαίσια κρούστα) και η τριλογία σολομού. Το μενού έχει κι ένα πιάτο με κρέας που ενώ ήταν θαυμάσιο, αν είχα την επιλογή, θα το άλλαζα με ψάρι. Τελευταίο πιάτο, ως επιδόρπιο, ο καραμελωμένος χαλβάς που δεν με ενθουσίασε. Τέλος το αφρώδες κρασί ήταν αυτό που λέει η λέξη. Αφρός!

Το μενού κόστισε 35€ το άτομο, το ψωμί 1€ και το κρασί 26€. Εκτός από τα δικά μου πιάτα, βοήθησα και τη γυναίκα μου, που κάνει δίαιτα αυτήν την εποχή. Στην επιστροφή βέβαια, σε όλη την διαδρομή έως την Αγία Παρασκευή, αναρωτιόμουν αν άξιζε η βοήθεια που της έδωσα, αφού το στομάχι μου είχε κολλήσει στα πεντάλ του αυτοκινήτου...

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια