Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Αργυρούπολη, Αθήνα
Μαι
16
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Έχω ξαναπάει στο μαγαζί με διάφορες παρέες είτε για ψάρι (τελευταία φορά κατά τη διάρκεια της μεγάλης εβδομάδας) που είχαμε μείνει απόλυτα ικανοποιημένοι, είτε για κρέας (επίσης ικανοποιημένοι).

Χτες λοιπον αφού μαζευτήκαμε παρέα ίση σε αριθμό με μια ομάδα μπάσκετ η οποία με τη πάροδο του χρόνου άγγιξε σχεδόν μια ομάδα ποδοσφαίρου, αποφασίσαμε να ορμήξουμε στα κρέατα. Και λέω "ορμήξουμε" γιατί περί αυτού πρόκειται. Η παραγγελία μας θύμιζε μια παρωδία παραγγελίας σε ελληνική ταβέρνα από τη σειρά "κάψε το σενάριο". Ένας έλεγε "αυγά με πατάτες" πχ και ο άλλος πρόσθετε με αγωνία μήπως και δε φτάσουν "καν τις 3"
Ο σερβιτόρος, φανταστείτε, ακούγοντας τη θηριωδία, αναφώνησε "καλά πραγματικά θα τα φάτε όλα αυτά;" Τα φάγαμε φυσικά κι αν είχαμε πάρει κι άλλα μάλλον θα τα τρώγαμε κι εκείνα
Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή.

Ο χώρος είναι προς το μινιμαλ αλλά δεν έχει κάτι που να κάνει εντύπωση αλλά ούτε κάτι που να χαλάει το μάτι. Ούτε βαρυφορτωμένο κιτς είναι ούτε άδειο. Δεν πιάνεις μυρωδιά (εσύ και τα ρούχα σου) από τη κουζίνα και αν και καπνίζανε πολλά άτομα από τη παρέα δεν είχαμε την αίσθηση ότι ζούμε σε ένα σύννεφο μέσα… επομένως 3/4 ο χώρος

Από πλευράς εξυπηρέτησης ο σερβιτόρος ήταν ευγενικός, τα πιάτα έρχονταν με μια συνεχή ροή ώστε ούτε να ανησυχήσουμε ότι μας ξεχάσανε ούτε να πέσουν όλα μαζί και να μην χωράνε ή να δώσουν την αίσθηση ότι είμαστε σε φαστ φουντ. Νερό έφερνε σε κανάτες γρήγορα το ίδιο και κυπριακά πιτάκια όταν μας τελείωσε το ψωμί χωρίς να το ζητήσουμε (τα πρόσφερε το μαγαζί φυσικά) ώστε να έχουμε να σκουπίζουμε τις πιπερονάτες. Επομένως εξυπηρέτηση 4/4

Εν παση περιπτώσει ας αφήσουμε αυτά και ας μπούμε στο … ψητό

πήραμε τα παρακάτω σε διάφορες ποσότητες:

Χόρτα (για το ξεκάρφωμα ότι τρώμε και σαλάτα), 4 ευρώ μας φάνηκαν πολύ ωραία κρατούσαν το χρώμα τους και δεν ήταν νιανια 4/4

Πίτες καισαρείας με μανούρι: 5,5 ευρώ η κάθε μία. Ωραίες ήταν αλλά τους βάζουμε 2/4 λόγω του ότι για να λέγονται πίτες καισαρείας συνήθως έχουν παστουρμά τον οποίον δεν εντοπίσαμε να πώ την αλήθεια μου…

Σκοπελίτικη στριφτόπιτα: 4,5 ευρώ. Ωραία. σε καμμία περίπτωση δε φάνηκε προκάτ. Το φύλο ήταν πολύ ωραίο το ίδιο και το τυρί μέσα 3/4

Αυγά με πατάτες τηγανιτές: 6 ευρώ. διαχρονικά μου θυμίζει αυτό που ζήταγα μικρό παιδάκι για γρήγορο φαγητό επομένως τα παίρνουμε πάντα όπου προσφέρονται, εδώ έχουμε όμως ένα "αλλά"... Κατά τη γνώμη μου τα αυγά πρέπει να είναι μελάτα, να βγαίνει ζουμάκι δηλαδή βρε αδερφέ στο οποίο και να εμβαπτίζεις ευλαβικά τις πατάτες της συνοδείας! χτες μελάτα δεν ήτανε αλλά δεν ήταν και άσχημα γι αυτό ο βαθμός στα 2,5 /4. Κατανοώ βέβαια ότι άλλοι μπορεί να αηδιάζουν με αυτό... καλή ιδέα θα ήταν να ρωτάνε πώς τα θέλει ο πελάτης τα αυγά του τηγανισμένα!

απλή πατάτα τηγανιτή: 3 ευρώ. Μια νόστιμη πατάτα 3/4

Πλευρώτους σχάρας: 6 ευρώ. Καλά, με το μαϊντανό τους πάνω. Δυστυχώς ανάλατα (και το μανιτάρι τραβάει το αλατάκι) αλλά πολύς κόσμος πλέον το χει ρίξει στην υγιεινή και πολλά μαγαζιά έχουν προσαρμοστεί με την ιδέα ότι μετά μπορείς να προσθέσεις αλάτι αν θες. Αν δεν ψηθεί/βράσει κλπ το φαγητό με το αλάτι του όμως δεν είναι το ίδιο. Αφού προσθέσαμε αλατάκι και μπαλσάμικο (που μας έφερε ευγενικά το μαγαζί όταν του το ζητήσαμε) γίνανε πολύ πιο νόστιμα. Ίσως να έπρεπε να σκεφτούν να το προσφέρουν μαζί με λίγη κρέμα μπαλσάμικο δίπλα κι όποιος θέλει να το βουτάει. 2,5/4

Πιπερονάτες σαλάτες: 3 ευρώ ουσιαστικά τυροκαυτερή. Διαβάζοντας τη συμβουλή του Pangeo που είχε γράψει κριτική για το μαγαζί ζητήσαμε να την κάνει τούρμπο. Ήταν αρκετά πικάντικη και μας άρεσε 3/4

Παστουρμάς καμήλας: 8.5 ευρώ. εδώ πάμε στους ιδιαίτερους μεζέδες που μ'αρέσει να δοκιμάζω. ωραίο ήταν, λεπτοκομμένο, η γεύση του μου φάνηκε πιο ελαφριά από τον κλασσικό παστουρμά (αντίθετα από ότι περίμενα) αλλά όπως είναι αναμενόμενο για τέτοια πιάτα ήταν σχετικά μικρή ποσότητα (αν και σε άλλα μαγαζιά μπορεί να ήταν και μικρότερη) σε συνδυασμό με τη τιμή όμως παίρνει 2/4

Ρολάκια μελιτζάνας με ταλαγάνι: 4,5 ευρώ. ένας κρύος μεζές, πιάτο ενδιαφέρον αλλά λίγο στεγνό 2/4. Η προσθήκη όμως της κρέμας μπαλσάμικου το βελτιώνει στα υπόψη…

Ψαρονέφρι με ταλαγάνι: 11 ευρώ. Ωραίο πιάτο. πρόκειται για ένα ψαρονέφρι που φτάνει πνιγμένο σε μια σάλτσα από κρέμα γάλακτος με ταλαγάνι. Σε κάποιους από τη παρέα δεν άρεσε όμως και γι αυτό 3/4

Πρασοτηγανιές χοιρινές: από 7.5 ευρώ… ένα θα πω. αυτό το πιάτο ήταν το μόνο που κάποια κομμάτια μείνανε και όχι επειδή σκάσαμε… το κρέας ήταν σκληρό, τα πράσα επίσης. 1,5/4

Μπριζόλες μαύρο βούδι νάξου: 14,5 ευρώ. 550 γρ μπριζόλα. Σε ρωτάει πώς τη θες ψημένη (ο ίδιος συνήθως προτείνει μέτρια) εμείς τις πήραμε καλά ψημένες. Αυτό δίχασε τη παρέα αφού κάποιοι θεώρησαν ότι ήταν πολύ σκληρή και ότι γι αυτό έφταιγε το ψήσιμο. Σε άλλους (μεταξύ των οποίων και ο γράφων) φάνηκε πολύ ωραία και μαλακή χωρίς υπερβολές στο αίμα. Άλλη φορά που έχουμε πάρει την ίδια στο ίδιο μαγαζί μέτρια ψημένη τα δύσκολα σημεία όπως αυτά κοντά στο κόκκαλο απλά δεν φαγωθήκανε λόγω του ότι ήταν αρκετά ωμές. Επομένως μετά από ψηφοφορία 3/4

Μπιφτέκια βουβαλίσια: 10 ευρώ. Προσωπικά θεωρώ είναι το καλύτερο πιάτο του μαγαζιού και σε μια χαρά τιμή. Αν ήμουν μόνος μου θα έτρωγα αυτό και τα χόρτα και θα ήμουν οκ. Πολύ νόστιμο. δεν παίρνει 4 όμως γιατί σε κάποια άτομα από την ευμεγέθη παρέα μας επειδή μέσα ήταν λίγο ροζ δεν τους άρεσε. 3.5 /4

Σύνολο, με έναν μαθηματικό υπολογισμό, στη γεύση χτες θα έπαιρνε με το ζόρι 3/4 (2,7/4 θα έβγαινε) αλλά δεδομένου ότι έχω δοκιμάσει από άλλες φορές κι άλλα πράγματα θεωρώ ότι το μαγαζί είναι άνετα για 3/4.

Τα παραπάνω συνοδευόμενα με μια χαρά και μπόλικο ωραίο άσπρο κρασί (3 ευρώ/0.5L) και ρακί (4 ευρώ) ένα μεγάλο μέρος από τα οποία κεράστηκε από το μαγαζί ο λογαριασμός έφτασε περίπου 19 ευρώ το άτομο (κάτι δεκάρες πάνω). Γι αυτό και το VFM είναι 3/4.
Στο τέλος δε, κέρασε και γλυκό. Έναν χαλβά με από πάνω σοκολάτα που από μακριά η εικόνα του θύμιζε κρεμ καραμελέ (καμμία σχέση).

Συνολικά θα έλεγα ότι είναι ένα "τίμιο" μαγαζί, που προσφέρει σχετικά μεγάλη ποικιλία, αφού "παίζει" και ψάρια και κρέας, χωρίς να ξεφεύγει από την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα με αξιοπρεπή ποιότητα σε όχι τραβηγμένες τιμές.
Εγώ πάντως θα ξαναπάω.

ΥΓ Η τιμή ανα άτομο που συνοδεύει τη βαθμολογία πρέπει να μην περιλαμβάνει τα ποτά. Αν δεν υπολογίσουμε τα ποτά που ήπιαμε το μαγαζί είναι στο όριο μεταξύ 16 και 17 ευρώ και επομένως εμπίπτει ανάμεσα στις δύο κατηγορίες (10-16 και 17 - 25) βάζω λοιπόν τη δεύτερη προκειμένου να αποφευχθούν οι δυσάρεστες εκπλήξεις σε κάποιον που πηγαίνει πρώτη φορά (αν τυχόν πληρώσει λιγότερα τότε θα είναι ευχάριστη έκπληξη κι άρα καλοδεχούμενη... )