Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Μαρούσι, Αθήνα
Μαι
24
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
26-36

Όταν πρωτοάνοιξε το ΑΝΕΤΟΝ (2005-2006) ήταν πολύ κοντά στην παλιά μου γειτονιά.

Ο κος Καλίδης βέβαια ήταν άγνωστος τότε. Από την πρώτη φορά που το επισκέφθηκα με ενθουσίασε γιατί είχε φρέσκια προσέγγιση στα πιάτα του οπότε ακολούθησαν κι άλλες επισκέψεις όλες σε υψηλό επίπεδο.

Όταν άρχισε όμως να γίνεται γνωστός παρατήρησα μία ¨χαλαρότητα” σε πιάτα του π. χ. πολύ μα πάρα πολύ σκόρδο σε πιάτο με ζυμαρικό και σουπιά με υψηλή χρέωση (φανταστείτε μου φάνηκε πάρα πολύ παρ΄ ότι μου αρέσει αρκετά και το κρεμμύδι και το σκόρδο αλλά και οι γευστικές κουλτούρες μας ταιριάζουν μιας κι ο κ. Καλίδης έχει καταγωγή από Βόρεια Ελλάδα όπως κι εγώ).

Επίσης αδιάφορα ψημένα ψάρια σε υπερβολικά υψηλές τιμές.
Αναφέρομαι στην περίοδο 2009-2010. Από τότε δεν ξαναπήγα και λόγω αλλαγής συνοικίας αλλά και γιατί τα εστιατόρια όπως γνωρίζουμε όλοι είναι πάρα πολλά.

Τελευταία από τύχη ουσιαστικά ξαναβρέθηκα στα λημέρια αυτά και είπα να περάσουμε να δοκιμάσουμε μετά από χρόνια τις γεύσεις. Και μάλλον καλά κάναμε.

Αφού περιμέναμε γύρω στην μισή ώρα καθίσαμε σε τραπέζι για δύο έχοντας ήδη την πρόταση και από τον κ. Καλίδη και τον Δημήτρη τον μαιτρ για το ταρτάρ ψαριού. Δεν μπορώ να πω ότι συμπαθούμε γενικά τα ταρτάρ γιατί για να γίνει το ωμό ελκυστικό και νόστιμο χρειάζεται πραγματική τέχνη από τον σεφ.

Ο χώρος είναι σχετικά μικρός, συμπαθής, μίνιμαλ, μου άρεσε βέβαια περισσότερο τα πρώτα χρόνια του, τότε που θύμιζε παλιά Ελληνική ταινία 2,5/4.

Μας έρχονται για αρχή δύο ποτήρια λευκό κρασί, φρουτώδη, ωραία γεύση, 2 € έκαστο, πολύ καλή τιμή. Ψωμάκια εξαιρετικά, δικά τους, 2 €, εμφιαλωμένο νερό
2 €, οπότε ότι πάρεις για αρχή ►2 €.

ΣΑΛΑΤΑ ΑΓΡΙΑ ΡΟΚΑ με τρουφάκια από κατσικίσιο τυρί και μία ωραία βινεγκρέτ. Στιφή μεν ωραία γευστικά δε, φρέσκια, καλή σε αναλογία για την τιμή της 10 €.

ΤΑΡΤΑΡ ΨΑΡΙΟΥ με φρέσκο κρεμμυδάκι και άνιθο (και λεμόνι νομίζω) 12 €. Πραγματικά ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ παρ' ότι όπως ανέφερα ήδη είμαστε επιφυλακτικοί με τα ταρτάρ γενικά. Ο κ. Καλίδης μας είπε ότι το συγκεκριμένο πιάτο το ετοιμάζει κάποιος σεφ της κουζίνας του όμως μπράβο γιατί όλες αυτές οι δουλειές είναι ομαδικές και στο τέλος της ημέρας κερδίζει η ομάδα.

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ και άλλα λαχανικά και μυρωδικά, ένα επίσης εξαιρετικό πιάτο, 12 €.

ΦΙΛΕΤΟ ΜΥΛΟΚΟΠΙ με λαδολέμονο, κρεμμύδι και wasabe αν δεν κάνω λάθος, εξαιρετικές γεύσεις και αρώματα, ιδιαίτερο πιάτο,17 €. 4άρι καθαρό.

Η εξυπηρέτηση καλή, χωρίς κάτι ιδιαίτερο, “τόσο, όσο”, 3/4.

Συνολικά πληρώσαμε 61 € με τρία ποτήρια λευκό κρασί (στην απόδειξη χρεώθηκαν από 2 € όπως ανέφερα, δεν ξέρω αν είναι αυτή η τιμή τους ή αν απλά τα 2 πρώτα κεράστηκαν, πάντως δεν μας είπαν κάτι τέτοιο... ).

Αυτό που διαπίστωσα ευχάριστα ήταν η μαγειρική ωριμότητα του κ. Καλίδη, μετά από περίπου δέκα χρόνια στο ίδιο μέρος στο Μαρούσι πραγματικά δίνει ωραίες γευστικά προτάσεις και σε αρκετά καλές τιμές.

Ανακεφαλαιώνοντας θα έλεγα ότι το ΑΝΕΤΟΝ ήταν μια ευχάριστη έκπληξη μετά από χρόνια και γευστικά αλλά και στο VFM.

ΜΠΡΑΒΟ, θα ξαναπάμε σύντομα.

ΥΓ. Το VFM θα ήταν καλύτερο αν υπήρχε κέρασμα στο τέλος..