Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Π.Φάληρο, Αθήνα
Μαι
22
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Ημερομηνία επίσκεψης: 17/5/2014

Καλησπέρα προς όλους τους αγαπητούς φίλους του ask4food!
Είμαι χαρούμενος γιατί μετά από καιρό, λόγω ιδιαίτερα αυξημένων επαγγελματικών υποχρέωσεων, θα καταγράψω την άποψή μου για το Druid, ένα εστιατόριo-διαμαντάκι κρυμμένο στις γειτονιές του Παλαιού Φαλήρου.
Σχετικά με την τοποθεσία, βρίσκεται σχετικά κοντά με την μαρίνα του Φλοίσβου που αν είστε με μεταφορικό μέσο μπορείτε να το συνδυάσετε.

Για το περιβάλλον του, πρόκειται για μια μονοκατοικία που στο ισόγειο βρίσκεται το εστιατόριο αποτελούμενο απ’την εσωτερική σάλα και τον εξωτερικό χώρο όπου και κάτσαμε. Όλα προσεγμένα στην εντέλεια, σωστός φωτισμός, όμορφος διάκοσμος με διάφορα φυτά σε διάφορα σημεία του χώρου, τραπέζια σε σωστή απόσταση μεταξύ τους. Μαύρα τραπέζια με όμορφα σουπλά και σερβίτσια. Όπου και καθίσει κανείς, ενδείκνυται πλήρως για ένα ρομαντικό δείπνο χωρίς φασαρία.

Όσον αφορά το φαγητό που κατ’εμέ έχει την μεγαλύτερη σημασία, πραγματικά μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα! Πήγα με μια σχετική επιφυλακτικότητα γιατί δεν έχει «ακουσθεί» ιδιαίτερα ούτε εδώ στο site(που εννοείται συμβουλεύτηκα τις κριτικές) ούτε στα γαστρονομικά δρώμενα της Αθήνας. Και πρέπει να ακουσθεί αυτό το εστιατόριο γιατί σερβίρει gourmet γεύσεις βασισμένες στην μεσογειακή κυρίως κουζίνα.

Δοκιμάσαμε:
-amuse bouche(χωρίς χρέωση): κριτσίνια χειροποίητα με παρμεζάνα και καλαμπόκι και dip γιαουρτιού. Αέρινα και τραγανά να ταιριάζουν ιδανικά με την δροσιά της κρύας σάλτσας. Επίσης, προσέφεραν δυο μπατόν σαλέ με μια ιδιαίτερη σάλτσα (από χρένο.. ;;), εξαιρετικά! Είχαν πρωτότυπη γεύση αλλά πιστέψτε με τόσο νόστιμα που άνετα κανείς θα μπορούσε να γευθεί σε πρωτοκλασσάτο αστεράτο εστιατόριο. Τα ιδανικά μεζεδάκια για να πιεί κανείς το ποτό του.

-σαλάτα σπανάκι με μαστέλο και dressing εσπεριδοειδών(10E): Φρέσκα, τρυφερά φύλλα σπανακιού με δύο μεγάλες φέτες μαστέλο Χίου(++) τοποθετημένη σε τραγανό, πολύ λεπτό πολίτικο φύλο με διάσπαρτα φυστίκια Αιγίνης. Δροσερή, νόστιμη με μια άρτια συνοχή υλικών. Μου άρεσε πολύ που συνοδευόταν με extra dressing που εμείς το βάλαμε για να έχει περισσότερη γεύση αλλά και οι λεπτές ψητές φέτες πορτοκαλιού ως ντεκόρ καταδεικνύοντας τη βάση του dressing.

-σολομός μαριναρισμένος grav-lax σε κροκέτα πατάτας και σάλτσα ολλανταίζ(βουτύρου),9 Ε. Άρτιο πιάτο κι αυτό με εξαιρετικής ποιότητας, μαριναρισμένο απ’τους ίδιους με την τεχνική grav-lax, σολωμό. Έδενε υπέροχα με την κροκέτα πατάτας που στο μέσον δεν ήταν ψημένη καλά(-) και την εξαιρετική σάλτσα βουτύρου που πραγματικά πιστοποιούσε την υψηλή τεχνική που διαθέτει το εστιατόριο αυτό.

-Ψαρονέφρι με σάλτσα Dijon και λαχανικά μαγειρεμένα sous-vide(σε κενό αέρος),16 Ε. Ζουμερά φιλέτα χοιρινού που έπαιρναν γεύση απ’την σάλτσα κρέατος με μουστάρδα Dijon. Η σάλτσα είχε τη σωστή ρευστότητα και μεγάλη γευστική ένταση.

-Ταλιάτα με σάλτσα βαλσαμικού ξυδιού και σαλάτα ρόκα με παρμεζάνα. (15 Ε)
Το μοσχαρίσιο φιλέτο ήταν άψογα ψημένο, στους χυμούς του, κομμένο σε λεπτές φέτες. Η συμπυκνωμένη σάλτσα από το βαλσάμικο ολοκλήρωνε τη φίνα γεύση του φιλέτου και η σαλάτα συμπλήρωνε ιδανικά το πιάτο με τρυφερά φύλλα ρόκας, φύλλα παρμεζάνας και ντοματάκια confit. Δεν είχε τίποτα να ζηλέψει απ΄το αντίστοιχο που είχα γευθεί σε εστιατόριο της Φλωρεντίας.

Εχει μικρή αλλά ικανοποιητική λίστα κρασιών σε πολύ λογικές τιμές(++) με τα λευκά να ξεκινάνε από 10 Ε (‘Ακρες Σκούρας).

Τέλος, η εξυπηρέτηση τόσο απ’την κοπέλα όσο και απ’την ιδιοκτήτρια ήταν εναρμονισμένη με το ύφος του εστιατορίου. Επαγγελματίες, με ευγένεια, επεξηγηματικοί για τα πιάτα που σέρβιραν και με ενδιαφέρον να απολαύσει ο κάθε πελάτης το γεύμα του.

Στο τέλος, κερνάνε μαστίχα λικέρ με φυστίκια Αιγίνης.
Συνοψίζοντας, πρόκειται για ένα εστιατόριο που διαθέτει υψηλή τεχνική στην κουζίνα του που σε συνδυασμό με το πολύ ζεστό περιβάλλον και το άψογο σέρβις μπορεί να προσφέρει ένα τέλειο δείπνο για όποιον το επισκεφθεί με κόστος 25 Ε/άτομο για ένα πλήρες γεύμα με ένα ποτήρι κρασί/μπύρα. Υπάρχουν και εκπτωτικά κουπόνια που κανείς μπορεί να επωφεληθεί όπως κι εμείς για να αποκτήσει μια πρώτη άποψη.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 20%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια