Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μεζεδοπωλεία - Μελίσσια, Αθήνα
Μαι
24
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Το Μαύρο Πρόβατο του Press Cafe στα Μελίσσια.....!!!

Αυτό το πολύ ιδιαίτερο όνομα για μεζεδοπωλείο από ότι έμαθα με λίγο ψάξιμο, προέρχεται από το γεγονός ότι θέλει να ξεφύγει από την πεπατημένη των κλασικών μεζεδοπωλείων της Αττικής και να κάνει την διαφορά, για αυτό και να χαρακτηριστεί ως το μαύρο πρόβατο....!!!

Και αναμφισβήτητα ως ένα πολύ μεγάλο βαθμό την κάνει.... Σίγουρα στον τομέα της επισκεψιμότητας είναι μακράν μπροστά από τα περισσότερα καταστήματα της Αθήνας και για να το τεκμηριώσω θα σας πω την ιστορία πως προέκυψε και το επισκεφτήκαμε....

Τετάρτη 19/05 παρέα 3 ατόμων ξεκινήσαμε από το Γαλάτσι με προορισμό το Χαλάνδρι για να φάμε σε κάποιο μαγαζί(δεν θέλω να αναφέρω το όνομα του)... Προς μεγάλη μου έκπληξη γύρω στις 10 το βράδυ το συγκεκριμένο μαγαζί δεν είχε άνθρωπο στην κυριολεξία, με αποτέλεσμα να μας αποθαρρύνει και να μην σταματήσουμε.... Συνεχίσαμε λοιπόν να ανεβαίνουμε την Λεωφόρο Πεντέλης και η φίλη μου ρίχνει την ιδέα για το Μαύρο Πρόβατο... Συμφωνούμε όλοι να πάμε εκεί και κοιτάζοντας τριγύρω στα μαγαζιά με λύπη μου διέκρινα πως όλα σχεδόν ήταν άδεια... Καταλαβαίνω από την μία η οικονομική κρίση αλλά από την άλλη αναρωτιέμαι πως θα ανταπεξέλθουν αυτές οι επιχειρήσεις.... Φτάνουμε στην περιοχή των Μελισσίων και η εικόνα των καταστημάτων είναι ακριβώς η ίδια... Με μία μικρή περιπλάνηση μιας και δεν γνωρίζαμε καλά την περιοχή φτάνουμε στο Μαύρο Πρόβατο του Press Cafe το οποίο προς μεγάλη μας έκπληξη είναι σχεδόν γεμάτο....!!!!!!!!!!

Η εικόνα αυτή όπως αργότερα έμαθα αλλά και διάβασα εδώ στις κριτικές των φίλων του ask4food είναι σε καθημερινή βάση και το μαγαζί μετράει μόλις λίγους μήνες ζωής στην συγκεκριμένη περιοχή.....

Το επιτυχημένο πρόβατο του Παγκρατίου ακολουθεί την ίδια συνταγή και στη δεύτερή του έδρα στα Μελίσσια επομένως, καθώς καλές τιμές, όμορφο και φιλικό περιβάλλον κι ελληνικό ρεπερτόριο στην κουζίνα είναι ο ιδανικός συνδυασμός για να προσεγγίσεις όλων των ηλικιών τους πελάτες....!!!!

Αρκετά ωραίος και ο χώρος του με γυάλινο περίβλημα και κυρίως βιομηχανική αισθητική.... Τα μεγάλα μαρμάρινα τραπέζια με τις ξύλινες καρέκλες στρωμένα με ένα μεγάλο σουπλά που καλύπτει όλη την επιφάνεια του τραπεζιού, σου απορρέουν την αίσθηση της απλότητας και όχι του κυριλέ εστιατορίου....
Το σέρβις γίνεται από νεαρά άτομα σε ηλικία πολύ κοινωνικά και πρόθυμα να σε εξυπηρετήσουν....

Νεράκι μας ήρθε σε γυάλινο μπουκαλάκι και ανανεωνόταν αρκετά συχνά, μαζί με ντακάκια και 3 σφηνάκια ρακί για καλωσόρισμα.....

Ο κατάλογος του είναι αρκετά μικρός χωρίς πάρα πολλές επιλογές αλλά υπάρχουν επίσης και κάποια πιάτα ημέρας για μεγαλύτερη ποικιλία....

Παραγγείλαμε λοιπόν...

Μία σαλάτα Δήμητρα με λαχανικά, αποξηραμένα σύκα, ρόκα, μπρεζάολα, ανθότυρο, λάδι τρούφας & βινεγκρέτ βαλσάμικο η οποία ήταν λίγο στεγνή και γενικά δεν μας ενθουσίασε....

Μία σαλάτα αλμυρίκια με μαριναρισμένο ταραμά καταπληκτική αλλά σχετική μικρή σε ποσότητα όπως και η προηγούμενη....

Μία σαλάτα με κατίκι Δομοκού πολύ νοστιμή και αυτή, αν σας αρέσει το κατίκι να την δοκιμάσετε σίγουρα....!!

Μία τυροκαυτερή αρκετά καλή και καυτερή όσο έπρεπε...

Μία μερίδα κεφτεδάκια κοτόπουλου,6 πολύ μικρά τεμάχια για την ακρίβεια, με μία ντιπ γιαουρτιού αν δεν κάνω λάθος, τα οποία ήταν απλώς καλά....

Μία μερίδα χαλούμι σχάρας με δυόσμο, πάρα πολύ ωραίο...

Μία χοιρινή τηγανιά σβησμένη με μία καταπληκτική σαλτσούλα που περιττό να πω ότι δεν έμεινε ίχνος μέσα στο πιάτο από τις πολλές βούτες....

Μία μερίδα ψαρονέφρι σωτέ με ξυνομυζήθρα και κάτι ακόμα που μου διαφεύγει το οποίο δεν μας άρεσε καθόλου, μιας και ήταν τόσο έντονη η γεύση του τυριού που το πιάτο ήταν κυριολεκτικά ξινό..... Δεν ξέρω αν ήταν κακή η εκτέλεση του, αλλά σίγουρα δεν ήταν ωραίο και ήταν η μοναδική παραφωνία όσων φάγαμε....

Για το τέλος όμως άφησα το καλύτερο το οποίο πραγματικά μας αποζημίωσε και είναι το κριθαρότο λαχανικών.... Μαγευτικό πιάτο με γεύσεις που σε ταξιδεύουν, εννοείται ότι το πήραμε εις διπλούν....!!!

Ήπιαμε και 4 ποτήρια μπύρα βαρελίσια Αλφα και στο τέλος μας ρώτησαν αν θέλουμε κάποιο γλυκό και διαλέξαμε μιλφέιγ μήλου και μους λεμονιού με καραμελωμένα αμύγδαλα και κανέλα τα οποία ήταν πάρα πολύ νόστιμα..... Χρεώθηκαν κανονικότατα βέβαια και δεν υπήρχε κάποιο κέρασμα, γεγονός αρνητικό κατά την γνώμη μου για την σημερινή εποχή.... Ένα μικρό κομματάκι γλυκό στο τέλος βρε παιδιά δεν είναι τόσο μεγάλο κόστος, ίσα ίσα είναι μια πολύ ευγενική χειρονομία που όλοι εμείς οι πελάτες την εκτιμάμε δεόντως....!!!!

Για όλα τα παραπάνω λοιπόν μας ήρθε λογαριασμός στα 68.50 ευρώ... Δεν τα θεωρώ σίγουρα πολλά αλλά οι μερίδες του γενικά είναι σχετικά μικρές, οπότε κλείνω πιο πολύ προς το 3άρι παρά στο 4άρι στο vfm... To 3,5 νομίζω θα ήταν το πιο δίκαιο....!!!

Σε γενικές γραμμές είναι ένα πολύ καλό μεζεδοπωλείο που σίγουρα θα το πρότεινα καθώς νομίζω ότι στους περισσότερους τομείς μπορεί να ικανοποιήσει τους πελάτες του..... Ειδικότερα όμως δεν μου άφησε αυτήν την γλυκιά επίγευση για να πω ότι θα γίνει στέκι μου, παρόλο που φάγαμε αρκετά καλά....

Το μόνο σίγουρο ότι έχει πολύ κόσμο που το επισκέπτεται και σίγουρα έχει γίνει στέκι των κατοίκων των Βορείων Προαστίων.... Αυτό που απομένει να δω είναι η διάρκεια που θα έχει, καθώς όπως έχω ξαναγράψει το καλό μαγαζί φαίνεται από την διάρκεια που έχει....

Εύχομαι να μην είναι περίπτωση φωτοβολίδας, που θα ξεφουσκώσει γρήγορα, γιατί οι κριτικές που έχει αποκομίσει από ότι είδα ναι μεν είναι σχετικά καλές αλλά δεν δικαιολογούν σε καμία περίπτωση την τόσο μεγάλη επισκεψιμότητα....

Όπως και να έχει σας εύχομαι καλές δουλειές....!!!

Υ. Γ. Σαν υστερόγραφο κράτησα μία συμβουλή που αν θέλετε μπορείτε να την λάβετε υπόψιν...

Είναι καλό να απαντάτε σε όλες τις κριτικές αλλά όχι τόσο μηχανικά και τυπικά, ο διάλογος πάντα βοηθάει την επιχείρηση να βελτιώνεται και να γίνεται ακόμα καλύτερη.... Θα πρέπει όλες οι επιχειρήσεις να εκμεταλλεύονται την ευκαιρία που δίνεται μέσω του ask4food για να συζητάνε με τους πελάτες τους πράγματα που τυχόν δεν τους άρεσαν....

Πάντα καλοπροαίρετα και με φιλική διάθεση...!!!

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια