Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Κηφισιά, Αθήνα
Μαι
26
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Και μιας και ο καιρός άνοιξε και προσφέρεται για εξορμήσεις εκτός ΠΕ (περιοχή ευθύνης), -φαντάζομαι τα λέω καλά mavtaso- αλλά και του γεγονότος ότι οι κριτικές θα ανοίξουν και για χώρους εστίασης εκτός Αθηνών, τι το καλύτερο να περιγράψω την εμπειρία μου στη Θεσσαλία……

Την Θεσσαλία βέβαια που μεταφέρθηκε στην Κηφισιά, από Θεσσαλό και δη Λαρισαίο ιδιοκτήτη εδώ και 4 περίπου δεκαετίες.
Τότε που η Ελαιών ήταν μονόδρομος με την άσφαλτο στα πρώτα της στάδια, ελάχιστα αυτοκίνητα την διέσχιζαν κυρίως όσοι επέστρεφαν από εκδρομές και μέναν στα Β. Π., η περιοχή ήταν αραιοκατοικημένη και σίγουρα η ‘’Θεσσαλία’’ θεωρούνταν εξοχική ταβέρνα που πήγαινε η οικογένεια μαζί με τον παππού και την γιαγιά τις Κυριακές για φαγητό.

Ερχόμενοι στο παρόν, το μόνο που θυμίζει εξοχική ταβέρνα είναι η πυκνόφυλλη αυλή που από Άνοιξη και μετά προσφέρει εξαιρετική σκιά στους επισκέπτες. Πλατάνια γαρ.

Όλα τα άλλα είναι αλλαγμένα. Από την πυκνοκατοικημένη Κηφισιά, τον πολυσύχναστο διπλής κατεύθυνσης πλέον δρόμο, μέχρι και το μενού που πλέον τα προσφέρει όλα, ανταποκρινόμενος πολύ καλά στα περισσότερα.
Η πρόσβαση είναι εύκολη όπως και το παρκάρισμα. Για τους κατοίκους Β. Π., κινούμενοι προς την έξοδο της Κηφισίας για Εθνική οδό και λίγο πριν φθάσεις, βρίσκεις τη ‘’Θεσσαλία’’ στο αριστερό σου χέρι και παρκάρεις επί της Ελαιών. Για τους υπόλοιπους, παίρνοντας το Ποτάμι βγαίνεις στην έξοδο της Κηφισιάς, και περνώντας τον κυκλικό κόμβο όπου δεσπόζει το super market του Θανόπουλου, στρίβεις την Ελαιών και τη βρίσκεις στο δεξί σου χέρι.

Η υποδοχή, το καλωσόρισμα, η τακτοποίηση και η εξυπηρέτηση σου σίγουρα είναι στα συν του μαγαζιού, όσο κόσμο και να έχουν. Άλλωστε η άριστη φιλοξενία είναι χαρακτηριστικό των Θεσσαλών, αξία την οποία ενέπνευσε ο ιδιοκτήτης στους υπαλλήλους του. Την ημέρα που πήγαμε είχε βάφτιση αλλά σε καμία περίπτωση δεν νιώσαμε παραμελημένοι και σε δεύτερη μοίρα.

Οι καρέκλες στο εξωτερικό είναι οι κλασσικές καφέ ψάθινες οι οποίες δεν ταιριάζουν με τα γκρι ξύλινα τραπέζια. Αντιθέτως στον εσωτερικό χώρο είναι στην ίδια απόχρωση με τα τραπέζια. Ο εσωτερικός χώρος χωρίζεται σε 3 ευρύχωρες σάλες με τα τραπέζια σε σχετικά μικρή απόσταση μεταξύ τους, γεγονός που σε προδιαθέτει να συμμετάσχεις στην συζήτηση των διπλανών!!!!

Οι αποχρώσεις παίζουν ανάμεσα στο εκρού των τοίχων και στο γκρι των επίπλων. Στην δεύτερη σάλα υπάρχουν 3 καμάρες επενδυμένες με τούβλο εσωτερικού χώρου. Φωτιστικά αρκετά, με μεγάλες λάμπες θυμίζουν τα φώτα από πυροφάνι. Μπαίνοντας υπάρχει η βιτρίνα με τα μαγειρευτά και λίγο πιο μέσα ο ξυλόφουρνος για το ζεστό ψωμί και τις πίτσες. Στο βάθος η κουζίνα για τις υπόλοιπες παρασκευές, ορεκτικά, ζυμαρικά, σχάρας κλπ. Στα τραπέζια λαδόξυδο σε ωραίο μεταλλικό δίσκο, αλατοπίπερο, τα πιάτα έτοιμα για τα πρώτα εδέσματα και έξτρα λουλουδικό αληθινό.

Με το που καθίσαμε, έφθασε ο χαμογελαστός σερβιτόρος με τους καταλόγους, νερό σε γυάλινο μεταλλικό σκεύος, καυτό ψωμί κάτι μεταξύ φοκάτσιας και κυπριακής πίτας και μια δροσερή sauce φέτας. Ο κατάλογος ολόκληρος τόμος, αλλά το προσωπικό αρκετό και καθένας στο πόστο του, οπότε το αποτέλεσμα σε κερδίζει.

Κινηθήκαμε σε παραγγελία λίγο απ’ όλα, οπότε μπορώ να έχω μια σφαιρική άποψη των εδεσμάτων. Μην περιμένετε εμφανισιακά κορυφαία πιάτα, αλλά πιάτα που θα προσπαθήσουν να σε κερδίσουν με την γεύση τους και τα αρώματα που αναδεικνύουν τα φρέσκα υλικά.

Δοκιμάσαμε χαλούμι σχάρας μέσα σε κυπριακή πίτα. Αρκετά καλό το ψήσιμο του χαλουμιού στη σχάρα, άριστος ο συνδυασμός με το λεμόνι αλλά δεν χρειαζόταν η κυπριακή πίτα. Επίσης δεν ακούγονταν καθόλου τα βότανα που έγραφε ότι περιείχε.

Τυροκαυτερή αρκετά καλή, με το σχετικό κάψιμο μιας και είναι Θεσσαλίας και έξτρα στην παρασκευή η πιπεριά.

Λουκάνικο Καρδίτσας κλασσικός Θεσσαλικός μεζές, φυσικά με πράσο εντός, γεύση που σε απογειώνει. Συνοδεύονταν από ξυνολάχανο και απορώ τον λόγο.
Σαλάτα ρόκολα, μεγάλη ποσότητα ρόκας, λάχανου, ντομάτας και παρμεζάνας. Συνοδευόταν από μια γλυκιά και δροσερή sauce που της έδινε ωραία γεύση.

Χοιρινή καπνιστή μπριζόλα πολύ καλά ψημένη κρατώντας την τρυφερότητα του κρέατος με φοβερή καπνιστή γεύση και ελάχιστο κόκκαλο. Για μένα, που όπου βρίσκω καπνιστή μπριζόλα την προτιμάω, θεωρώ ότι είναι από τις καλύτερες που έχω δοκιμάσει.

Ψαρονέφρι σωστά κομμένο και ψημένο με μια ελαφριά άσπρη sauce με ψιλοκομμένα μανιτάρια και κρασί, αρκετά ζουμερό, μεγάλη γευστική μερίδα.

Γαρνιτούρα και στα 2 πιάτα όπως και στα υπόλοιπα της ώρας, πατάτες τηγανιτές κομμένες στο χέρι και ρύζι με λαχανικά, σίγουρα κατεψυγμένο του γνωστού μπάρμπα….. Εδώ χρειάζεται σίγουρα βελτίωση, διότι θυμίζει έντονα μαζί με το λεμόνι που το συνοδεύει, πιάτο σε γάμο ή βάφτιση. Υπάρχει βέβαια και η άποψη ότι αυτό δεν είναι κακό, αλλά θεωρώ ότι υπάρχουν τόσα και τόσα συνοδευτικά που μπορείς να ‘’παίξεις’’ και να παρουσιάσεις χωρίς να το κάνεις gourmet ένα διαφορετικό πιάτο.

Μελιτζάνες παπουτσάκι, πιάτο με πολύ καλό το ψήσιμο της μελιτζάνας, σωστή αναλογία του μυρωδάτου κιμά, ο οποίος σκεπαζόταν από μία πολύ καλή και εύγευστη μπεσαμέλ. Μαμαδίστικο πιάτο, σίγουρα άξιζε της προτιμήσεως μας.

Αρνί με πατάτες στο φούρνο, το κομμάτι του αρνιού αρκετά μεγάλο και τρυφερό, αλλά είχε έντονη τη γεύση του λεμονιού με αποτέλεσμα να χάνεται η γεύση από θυμάρι, ρίγανη και τα άλλα μυρωδικά που περιείχε.

Τέλος γεμιστά, ζητήσαμε μόνο πιπεριές, πολύ καλά μαγειρεμένα σωστή αναλογία ρυζιού και μυρωδικών, το ρύζι σπυρωτό και όχι λασπωμένο και η πιπεριά μαλακή και όχι καμένη, για να μπορέσεις να την καταναλώσεις.

Συνοδεύσαμε με λευκό κρασί χύμα σαβατιανό, γλυκόπιοτο και στην κατάλληλη θερμοκρασία.

Στο τέλος ζητήσαμε από τον σερβιτόρο να μας πει τι γλυκά υπάρχουν και προφανώς μη γνωρίζοντας, μας είπε τα μισά. Βλέποντας στη συνέχεια τα άλλα τραπέζια να τρώνε άλλα γλυκά, απευθυνθήκαμε σε άλλο σερβιτόρο και αφού μας ζήτησε συγγνώμη μας είπε όλο το μενού του επιδορπίου. Δοκιμάσαμε πανακότα με σιρόπι σοκολάτα μου θύμισε έντονα ετοιματζίδικο γλυκό, όπως και το σουφλέ σοκολάτας συνοδεία παγωτού.

Ειδικά για το σουφλέ θεωρώ ότι απαιτεί ειδική προετοιμασία για να γίνει τέλειο. Στα φόρτε του το ‘’Ρακάδικο’’ του Π. Φαλήρου, με τις αφές Κανονίδου στο project του μαγαζιού, σε ρωτούσε με την παραγγελία σου αν θα πάρεις σουφλέ για να το προετοιμάσουν. Αποτέλεσμα εκπληκτικό!!!!!!!!! Περασμένα μεγαλεία βέβαια.

Στο τέλος μας κέρασαν λουκουμάδες με μέλι που ήρθαν κρύοι και σκληροί και χωνευτική μαστίχα παγωμένη.

Στο δια ταύτα τώρα, θεωρώ ότι η προσπάθεια που κάνει είναι αξιόλογη αν συνυπολογίσει κανείς ότι δουλεύει 3 σε 1 μαγαζί, αφού έχει και μαγειρευτά και είδη πιτσαρίας και της ώρας. Σίγουρα δεν τα καταφέρνει καλά σε όλα τα πιάτα, αλλά το συνολικό αποτέλεσμα είναι θετικό. Κατ’ εμέ θα έπρεπε να κόψει τα είδη πιτσαρίας και να περιοριστεί στα υπόλοιπα που πάλι είναι πολλά, αλλά εκεί μπορεί να αναδείξει την Θεσσαλική καταγωγή του, και να κάνει φοβερό παιγνίδι γεύσεων.

Σίγουρα η πινακίδα με την ονομασία και τις προσφορές πρέπει να κατέβει γιατί θυμίζει άαααλλα….. μαγαζιά.

Από τιμές κυμαίνεται σε ικανοποιητικά επίπεδα σε σύγκριση με μαγαζιά ιδίου στυλ. Εξάλλου έχει ένα αρκετά μεγάλο εύρος τιμών στα κυρίως, από 7,5 έως 18 ευρώ αλλά και πλήρες μενού με 10 ευρώ όπως και άλλες προσφορές, οπότε μπορείς να κινηθείς σε χαμηλά επίπεδα.

Η βαθμολογία στη γεύση, σίγουρα δεν περιλαμβάνει τα γλυκά που ήταν απογοήτευση. Και αυτό γιατί το κρίνω σαν εξοχική ταβέρνα που θα το προτιμήσω αν θέλω δροσερό μέρος με καλά κρέατα και μαγειρευτά και δεν θέλω να ξενιτευτώ.
Εξάλλου έχει στο τέλος κερασμένο γλυκό οπότε δεν γίνεται λόγος.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια